Lelut & lelukaupat netissä
Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Brio
Cam
Chicco
Clementoni
Eichhorn
Fisher-Price
Haba
Hape
Kids Concept
Lamaze
Little Tikes
Miffy
Playgro
Ravensburger
Safari
Skip Hop
Smoby
Summertime
Teddykompaniet
Bieco
Bkids
Bloomingville
Candide
Elephant
Fehn
Friends
Jellycat
Oball
Pehmolelut
Rainbow
Ring
Sebra
Simba
Spiral
Steiff
Twilight
Voggenreiter
Vulli
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Adlibris
CDON lelut
Coolshop lelut
Ellos lelut
Eurotoys
Hobby Hall
Lelufantti lelukauppa
On24 lastenmaailma
Pinkorblue.fi
Proshop
Shopping4net leikkikalut
Stockmann lelut
Poista kaikki suodattimet

Helistimet ja soittimet vauvoille

914 tuotetta 12 kaupasta
< Edellinen

Vauvojen helistimet netistä

Lapsella on jo syntymästään saakka luontainen taipumus rytmiin ja musiikkiin. Musiikin merkityksestä ihmiselle on runsaasti tutkimusta ja sen on todettu olevan oikeastaan lähes välttämätön osa ihmistä. Musiikin ja rytmin kautta ihminen pääsee kiinni läsnäoloon ja hetkeen.

Jokainen vanhempi tietää, että lapsi tunnistaa musiikin, jonka hän on kuullut kohdussa. Lapsi tottuu kaikenlaiseen musiikkiin, mutta todennäköisesti hän kokee helpoimmin omakseen musiikin, jota on kuullu kohdussa ja aivan pienenä lapsena.

Vaikka tämä musiikki ei olisi ollut kovin rytmikästä, rytmi  on silti osana jokaista ihmistä. Tätä luontaista taipumusta kannattaa tukea jo vauvasta.

Helistin ensimmäinen rytmisoitin

Kun pienelle vauvalle antaa helistimen, hän alkaa heiluttaa sitä ja kuunnella sen aiheuttamaa ääntä. Näin syntyy rytmi. Luontaisen rytmin huomaa myös siitä, kun todella pienikin lapsi saattaa musiikkia kuullessaan alkaa keinuttaan itseään musiikin tahtiin.

Tällainen rytmitaju todennäköisesti katoaa tai ainakin hukkuu piiloon, mikäli sitä ei tueta. Myöhemmin elämässä rytmi ja musiikki voi olla lapselle todella tärkeä voimavara, siksi ei kannata sulkea sitä pois lapsen elämästä. Tutkistusti jo vauvalle ja pienelle lapselle on myös hyötyä musiikista, sillä musiikki ja rytmi kehittävät aivoja monipuolisemmiksi.

Rytmikapulat ja soittimet

Lapsen rytmistä kehitystä voi tukea vauvasta lähtien. Hänelle voi antaa pieniä helistimiä ja muita soittimia, esimerkiksi rytmikapuloita ja muita oikeitakin rytmisoittimia. Lapset rakastavat rumpuja, niillä aiheuttavaansa ääntä.

Kun lapsella pysyy kapula kädessä, hänelle voi antaa erilaisia kilkattavia soittimia, kuten kellopeli tai ksylofoni. Ksylofonia osaa pimputtaa kuka tahansa lapsi. Samalla siinä alkaa tulla jo muutakin kuin rytmiä, ihan selviä säveliä, joita yksivuotiaskin rakastaa kuunnella. Anna vauvalle ksylofoni ja kuuntele, josko hän osaa jo säveltää siitä oman laulunsa!

Siirry alkuun