Lelut & lelukaupat netissä

Isot uima-altaat

23 tuotetta 1 kaupasta

Uima-allas tuo kesän vesipedoille

Oletko miettinyt, jos hankkisit uima-altaan kotiin? Lapset rakastavat läträtä vedessä jo ihan pienestä vauvasta alkaen. Vesi on mukavan tuntoista iholla ja se tarjoaa viilentäviä leikkejä kuumiin kesäpäiviin. Verkkokaupat tarjoavat kotipihalle hankittavia uima-uima-altaita joka lähtöön. Taaperoille on olemassa pieniä läträyspaikkoja, kun taas isommat vesipedot pääsevät tekemään temppuja ja harjoittelemaan uimista isompiin uima-altaisiin. Suuret uima-altaat toimivat myös aikuisten käytössä. Uima-altaan ominaisuuksia kannattaakin miettiä lasten iän ja käyttötarkoituksen mukaan. Isommissa altaissa myös aikuiset pääsevät nauttimaan vedestä.

Kovareunainen, teräsrunkoinen vai ilmatäytteinen allas?

Uima-altaan materiaali on usein vahvaa muovia, mutta uima-altaita on tyypiltään erilaisia. Kovareunainen allas on heti käyttövalmis ja se säilyttää muotonsa hyvin. Reunat eivät kuitenkaan kestä kovaa painetta, joten kovareunainen allas soveltuu hyvin pienemmille lapsille vesileikkeihin. Samoin pienet puhallettavat altaat sopivat hyvin ensialtaaksi. 

Teräsrunkoiset altaat ovat uima-altaiden kestävintä ja samalla myös kalleinta sarjaa. Ruosteenkestävärunko on todella tukeva ja isompikin allas pysyy jämäkästi paikallaan. Teräsrunkoiset altaat saa kuitenkin kasattua säilytystä varten pienempään tilaan. 

Kolmas vaihtoehto on ostaa allas, jonka yläreunassa on ilmarengas, mikä pitää altaan pystössä. Tämän tyyppinen allas on nopeasti käyttövalmiina. Lisää vain vesi ja allas singahtaa pystöön. 

Uima-altaan huolto

Uima-allasta ostettaessa kannattaa tutustua tarkasti myös oheistuotteisiin, joita tarvitaan uima-altaan kunnosapitoon. Uima-altaan vedenhoito on tärkeää, jos vettä ei vaihda joka kerta uuteen. Vedenhoitoon on myynnissä klooria ja Ph:ta tasapainottavia aineita. Myös veden pitoisuuksia kannattaa seurata sitä varten suunnitelluilla mittatikuilla. Isoja uima-altaita on suhteellisen hidasta täyttää, joten kannattaa suosiolla ostaa myös vedenhoitoaineita, jolloin veden käyttöikä pitenee huomattavasti. Uima-altaita varten on kehitetty myös hiekkasuodatinpumppuja, mitkä pitävät veden puhtaana ja pidentävät veden vaihtoväliä. Otsoni- ja suolavesijärjestelmän avulla voi taas korvata kaikki altaaseen laitettavat kemikaalit. 

Suomen kesä on usein arvaamaton, joten uima-altaisiin on saatavilla myös vedenlämmittimiä, mitkä pitävät allasveden uimalämpöisenä ilman viilentyessä. Myös altaan pohjalle kannattaa ostaa siihen tarkoitukseen suunniteltu matto, mikä suojaa altaan pohjaa hyvin.

Lämpimien päivien koittaessa elo siirtyy aina enemmän ulos pihoille ja puutarhoihin. Varma keino saada piha täyttymään lasten riemunkiljahduksista, on hankkia suuri uima-allas, johon he pääsevät pulikoimaan. Allas tuo iloa myös perheen suuremmillekin, sillä vedessä vilvoittelu virkistää ihanasti. Tämän hankinnan avulla leppoisat lomapäivät voidaan viettää, vaikka omassa kotipihassa ilman kaukomaiden kaipuuta.

Uima-altaiden vaihtoehdot

Isot uima-altaat ovat useassa taloudessa perheen pienimpien suosikkitoivelistalla. Uima-altaita on saatavilla hyvin eritasoisia ja -laatuisia. Ensimmäisenä kannattaakin miettiä, kuinka suuri summa altaan ostoon halutaan käyttää. Kaikkein edullisimmillaan uima-altaan saa pihaan jo muutamalla kympillä. Edullisemmat altaat ovat kumisia tai muovisia, puhallettavia altaita. Niiden täyttämiseen suositellaan ehdottomasti pumpun hankkimista, sillä muuten käy hyvin helposti niin, että allas jää pakettiinsa odottamaan seuraavaa kesää. Puhallettavat altaat ovat hieman herkempiä, eivätkä välttämättä kestä hirmuisen rajuja leikkejä. Jos taas halutaan panostaa tuotteen pitkäikäisyyteen ja laatuun, voidaan hankkia metallikehikoin varustettu, tukevampi allas, joka vetää yleensä myös huomattavasti suurempia määriä vettä sisäänsä. Nämä altaat ovat suurempia ja kestävämpiä, mutta vievät myös enemmän tilaa pihalta. Voit vertailla uima-altaita tällä sivulla.

  • Miten suuri allas voi olla?
  • Mieti sinulle sopiva budjetti
  • Valitse joko puhallettava tai metallikehikkoinen

Osta tuotteet netistä

Isot uima-altaat saa tilattua kätevästi myös netin kautta. Näin sinun ei tarvitse miettiä, miten kuljettaa painava paketti kaupasta kotiin – myyjä hoitaa kaiken puolestasi. Sinun tarvitsee vain painaa tilausnappia, ja tuote saapuu kotiisi. Osa jälleenmyyjistä toimittaa lähimmälle postitoimistolle, joten tarkasta tämä ennen tilauksen tekemistä. Olemme halunneet tehdä shoppailusta sinulle helppoa. Siksi olemme keränneet sivustollemme useita eri malleja lukuisilta jälleenmyyjiltä. Sinun tehtäväksesi jää vain valita itsellesi sopivin. Uima-altaalla vietetyt lämpimät, pitkät päivät jäävät ihanina muistoina lapsesi mieleen, tilaa nyt omaan budjettiisi sopiva malli!

Siirry alkuun