Tuomas-veturi Jaska
19,94€
Tuomas Veturi - Tuomas
17,57€
Brio junarata 33513 Metro-ratasetti
44,40€
Tuomas Veturi - Anni ja Klaara vaunut
31,08€
Brio 33833 Paloasema
46,20€
BRIO 33052 Rail & Road iso laatikko
183,10€
Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Barbie
Big
Brio
Eichhorn
Fisher-Price
Hape
Jabadabado
Kidkraft
Kids Concept
Little Tikes
Mega Bloks
Melissa & Doug
My Little Pony
Paw Patrol
Siku
Stoy
Tildo
Tuomas Veturi
Vikingtoys
Wilesco
Aquadoodle
Babice
Babies
Friends
Heroes
Sekalaiset
Sevi
Steiff
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Adlibris
Babyshop
Coolshop lelut
Ellos lelut
Eurotoys
Kärkkäinen
Lekmer lelukauppa
Lelufantti lelukauppa
On24 lastenmaailma
Pinkorblue.fi
Proshop
Shopping4net leikkikalut
Stockmann lelut
Tokmanni
Poista kaikki suodattimet

Junaradat

674 tuotetta 14 kaupasta
< Edellinen

Brio on puujunaratojen ykkönen

Puinen junarata on yksi lelujen ehdottomista klassikoista. Kestävä, ikuinen, liikettä kiinnostavasti symbolisoiva puinen lelujunarata on aina kiehtonut paitsi lapsia myös aikuisia.

 

Puisten junaratojen alkuunpanija on tietysti ruotsalainen Brio, joka on tehnyt ja myynyt erilaisia puisia leluja jo 1800-luvulta saakka. 1940-luvulta lähtien Brio on varustanut myös Ruotsin kuninkaallisen lastenhuoneen, joten Brion monipuoliset junaratatarvikkeet ovat myös kuninkaallisille tuttuja.

Nykyään Brion puisia leluja ei enää valmisteta Ruotsissa, mutta yritys ja brändi ovat edelleen ruotsalaisia. Laadusta yhtiö ei tingi eikä turvallisuudesta. Siksi leluissa käytetään pelkästään turvallisia maaleja, eikä niihin laiteta ylimääräisiä kemikaaleja.

Yhteensopivuus eri valmistajien välillä

Brio on eittämättä tunnetuin puuisten junaratojenvalmistaja. Nykyään vastaavin kiinnityksin ja samalla raideleveydellä saa edullisempia junaradan osia myös muilta merkeiltä, esimerkiksi Kidkraftilta, Tildolta, Ikeasta ja Biltemasta. Myös Tuomas Veturin junat ovat yhteensopivia kaikkien edellä mainittujen ratavalmistajien kanssa. 

 

Voit yhdistää näiden valmistajien tuotteet keskenään:

  • Brio
  • Kidkraft
  • Tildo
  • Vilac
  • Ikea
  • Biltema
  • Tuomas Veturi

 

Junarata on koko perheen lelu

Brio mainostaa, että junarata sopii arjen ja juhlan huviksi 1,5-vuotiaasta aina 99-vuotiaaseen saakka. Tämä on käytännössäkin totta, sillä junaratoja on kautta historian yleensä koottu yhdessä, koko perheellä. Junarataleikeissä parasta hommaa onkin juuri radan rakentaminen ja sen toiminnallisuuden testaaminen, ja sitä on hauskaa tehdä yhdessä vanhempien ja vaikka isovanhempien kanssa.

Rakenna ihan omanlainen junarata

Brion junaratavalikoimissa on satoja ellei tuhansia erilaisia osia ja komponentteja. Puinen rataelementti on aina sama, siinä on tosin on eri kokoisia mutkia, mäkiä, risteyksiä ja luiskia, mutta ideana elementeissä on, että niistä voi varioida loputtomiin erilaisia junaratoja. 

Rata on siis vain aihio, jonka päälle aletaan rakentaa toiminnallisuutta. Alkuperäiseen junarataan kuului perusjuna, jossa vaunut tarttuivat toisiinsa magneeteilla. Nykyään Briolla on useita, jopa kymmeniä erilaisia junia ja vetureita, jotka useimmiten toimivat pattereilla. Näistä lähtee ääniä, niissä on erilaisia nopeuksia. Upean toiminnallisen kokonaisuuden saa asettamalla useita erilaisia ja eri nopeudella kulkevia junia samoille raiteille ja ohjata näitä Brion pysäyttimillä.

Brion junarata muuttuu aivan oikeaksi infrastruktuuriksi erilaisilla juna-asemilla, tunneleilla, silloilla, valoristeyksillä ja tasoristeyksillä.

Myös autotiet ja venereitit junien yhteyteen

Briolla on myös puisia autoteitä ja tietysti autoja, joilla pystyy rakentamaan junaradan ympärille kokonaisen kaupungin. Autojen ja junien sisään voi asettaa pieniä puisia ihmisiä, jotka tekevät kaupungin eläväksi. Puisista palikoista voi rakentaa taloja ja kerrostaloja junaradan ympärille.

 

 

Siirry alkuun