HAUCK Kantoreppu 4-Way-Carrier, Black
49,90€
AMAZONAS kantoliina Carry Sling, Sahara 450 cm
53,00€
MANDUCA Kantoliina Sling, musta
57,00€
HAUCK Kantoreppu 3-Way-Carrier, Black
49,90€
Lapsen kantoliina AMAZONAS CARRYBABY
55,00€
AMAZONAS kantoliina Carry Sling, Laguna 450 cm
51,50€
Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Boppy
Chicco
Cybex
Ergobaby
Amazonas
Babylonia
Comfort
Explore
Fillikid
Hauck
Hoppediz
Manduca
Mom2mom
Najell
Thule
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Babyshop
Lekmer lelukauppa
On24 lastenmaailma
Pinkorblue.fi
Poista kaikki suodattimet

Kantoliinat ja kantoreput

287 tuotetta 4 kaupasta
< Edellinen

Kantoliina on kätevä tapa kantaa lasta

Jokaisen tuoreen äidin ja isän kannattaa hankkia ainakin yksi, yksinkertainen kantoliina. Yksinkertaiseen liinaan lapsi on helppo ja nopea sujauttaa esimerkiksi pyykkiä laitettaessa tai kauppareissulla, jos lapsi ei jaksakaan istua ostoskärryissä. Kantoliinaa voi nimittäin käyttää isommallakin lapsella.

Länsimaissa lastenvaunut ovat aiheuttaneet sen, että ihmiset ovat unohtaneet lapsen kantamisen sylissä. Lapsia toki pidetään sylissä paljon ja kannetaankin, mutta kantaminen on aina ikään kuin väliaikaista ennen lapsen laskemista vaunuihin, sitteriin tai lattialle. Muualla, esimerkiksi Afrikassa ja Etelä-Amerikassa lapsia sen sijaan pääasiassa kannetaan mukana. Lastenvaunuja ei välttämättä ole ollenkaan. Tällöin on tärkeää, että kantajan fysiikka kestää kantamisen aiheuttaman taakan ja toisaalta kantajan pitää olla mahdollista tehdä samalla erilaisia hommia.

Kantoliina voi olla vaikka yksinkertainen huivi

Yksinkertaisimmillaan kantoliina on pitkä suora ja leveä, venymätön huivi, joka kietaistaan toisen olan ylitse. Näin lapsen voi asettaan huivin tekemään pussiin. Pikkuvauvan makuulle ja isomman lapsen istumaan niin, että huivi kannattelee lapsen peppua. Näin kantaja ei tarvitse molempia käsiä lapsen kantamiseen, vaan kädet vapautuvat esimerkiksi ruuanlaittoa varten. Näin myös säästytään melkoisilta lihasjumeilta!

Pidempää kantoliinassa oleskelua varten kannattaa kuitenkin hommata kunnollinen kantoliina, jolla pikkuvauvan voi tukea tiukasti syliin. Tässä liinassa lapsi voi vaikka nukkua päiväunet, turvallisesti lähellä äitiä tai isää. Aldoria, Baba Sling, Baby Ktan, Babylonia, ErgoBaby ja Totspots valmistavat vahvoja kantoliina laadukkaista kankaista. Jokaisella on hieman oma mallinsa, joten näihin kannattaa perehtyä etukäteen ja katsoa vaikka niiden käyttövertailua netistä.

Kantoreput ja kantorinkat isommille lapsille

Kantoreppu ja kantorinkka on tarkoitettu pidemmille matkoille ja isompien lasten kantamiseen. Toki kantorepussa voi kantaa myös ihan pientä vauvaa, mutta useimmiten vastasyntyneen kantamiseen paras väline on kantoliina. Kantoreppuja on BabyBjörnillä, Marducalla, Infantinolla ja ErgoBabylla. Näistäkin on olemassa monenlaisia malleja ja kokoja, joihin kannattaakin tutustua etukäteen.

Kantorinkka taas on suunniteltu käytettäväksi lapselle, joka osaa jo istua itse. Kantorinkka on kätevä vaelluksilla ja patikkareissuilla, marja- tai sienimetsällä tai vaikkapa festareilla. Kantorinkassa voi kantaa jopa viisivuotiasta lasta ilman, että kantaja siitä valtavasti rasittuu.

Siirry alkuun