Lelut & lelukaupat netissä
Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Bestway
Big
Eichhorn
Haba
Hudora
Kettler
Little Tikes
Plasto
Smoby
Swing
Alrico
Amazonas
Axi
Feber
Hauck
Hess
Krea
Legler
Roba
Sekalaiset
Simba
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Adlibris
Coolshop lelut
Eurotoys
Hobby Hall
Lelufantti lelukauppa
On24 lastenmaailma
Pinkorblue.fi
Shopping4net leikkikalut
Poista kaikki suodattimet

Keinut

135 tuotetta 8 kaupasta
< Edellinen

Keinu omaan pihaan

Lähes jokainen lapsi rakastaa keinumista! Jos aivan pieni, juuri istumaan oppinut lapsi nauttii keinumisesta ja moni vaatii sitä päivittäin.

Keinuminen on ihmiselle hyvin luontainen ja rentouttava liike. Moni huutavan koliikkivauvan vanhempi sanoo myöhemmin, että keinutuoli ehdottoman tärkeä kaluste vauvan ensimmäisinä kuukausina, sillä keinuessa vauva hieman rauhoittui ja toisaalta vanhempi sai hieman levähtää istahtaessaan ja keinahdellessaan edes takaisin.

Keinuminen muistuttaa lapselle liikettä, joka hänellä oli äidin mahassa, kohdussa. Äidin liikkuessa, kävellessä tai jopa juostessa äidin pehmeä kohtu suojaa lasta kovilta ja rajuilta liikkeiltä, jolloin ne tuntuvat lähinnä keinumiselta. Jokainen ihminen on siis keinunut elämänsä ensimmäiset yhdeksän kuukautta. Ei ole ihme, miksi keinuminen tuntuu myöhemmin niin hyvältä.

Keinua voi myös sisällä

Lapsen voi laittaa keinuun istumaan heti, kun hän osaa istua itse, edes tuettuna. Lapset, jotka saavat keinua, oppivat pian vaatimaan keinumista lisää. Monen suomalaislapsen ensimmäiset sanat ovatkin "kiikaakaa"! Keinuessa lapsi sa hieman vauhdin hurmaa, keinuminen kutkuttaa mukavasti vatsan pohjaa saaden endorfiinit virtaamaan. Toisaalta levollinen keinuliike antaa turvallisen ja seesteisen olon lapselle.

Useimmiten lasta keinutetaan ulkona, puistoissa ja leikkikentillä ja miksei omallakin pihalla, sillä useimmilla suomalaispihoilla on keinut. Keinun voi kuitenkin asentaa myös sisälle. Keinu esimerkiksi keittiöön asennettuna voi helpottaa melkoisesti äidin päivittäisiä askareita, kun kädet vapautuvat hetkeksi lapsen sylissäpidosta muihin töihin.

Plaston vauvakeinut

Sisälle voi asentaa minkä tahansa keinun, esimerkiksi Plaston perusvauvakeinun. Mutta on olemassa myös kauniimpia keinuja. Esimerkiksi Done By Deer puinen vauvakeinu on oikea helmi myös sisustuksellisesti! Erittäin kaunis musta puinen keinu on kuin suurista puuhelmistä rakennettu!

Isommille lapsille hauska temppukeinu on Lelufantista netistä tilattava Tarzankeinu, jossa on vain yksi köysi ja pyöreä lauta sen päässä. Keinuminen kehittää tasapainoaistia.

Siirry alkuun