Lelut & lelukaupat netissä
Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Little Tikes
Rainbow
Sekalaiset
Step2
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Eurotoys
Poista kaikki suodattimet

Kiipeilytelineet

21 tuotetta 1 kaupasta

Kiipeilyteline netistä omalle pihalle ilman toimituskuluja

Kiipeilytelineet ovat leikkikenttien perusvälineitä lasten leikkeihin. Kiipeilytelineitä on mahdollisuus hankkia myös omalle pihalle, jolloin lapsilla riittää tekemistä ja eikä aina tarvitse lähteä puistoon leikkimään. Useat lelukaupat tarjoavat ilmaiset toimitukset, kun ostohinta ylittää tietyn rajan.

Kiipeily on lapsen tasapainon ja kehon koordinaation kannalta erittäin tärkeää. Taipumus ja into kiipeilemiseen on kuitenkin todella yksilöllistä, sillä osa lapsista kiipeilee jo alle yksivuotiaana, kun taas toisia se ei kiinnosta oikeastaan koskaan. Lasten kannattaa kuitenkin antaa kiipeillä, mikäli olosuhteet ovat sen verran turvalliset. Toisaalta moni kasvatuspedagogi ja tutkija on sitä mieltä, että nykyvanhemmat ovat liiankin tarkkoja, eiväkä anna lasten kiipeillä esimerkiksi puissa. Näin lapsen kehon koordinaatio ei pääse kehittymään parhaalla tavalla, mikä näkyy myöhemmin esimerkiksi eri urheilulajeissa.

Kiipeilytelineet pihalle

Jos pihalla tai lähimetsissä ei ole kiipeilyyn sopivia puita, on ihan järkevää hankkia pihalle kiipeilyteline. Varsinkin pojilla on usein voimakas vietti kiipeilyyn. Lelukaupoissa ja muissa lasten tarvikkeita ja tuotteita myyvissä kaupoissa myyvään vain turvallisia ja sertifioituja kiipeilytelineitä.

Esimerkiksi Eurotoys lelukaupassa on pari mallia muovisista vankoista kiipeilytelineistä. Harmaa, vuorta jäljittelevä Kiddimanjaro kiipeilyteline on hauska ajanviete lapsille. Vuorelle pystyy kiipeämään neljältä sivulta, joissa jokaisessa on omat haasteensa. Lisäksi vuoren sisällä on pieni maja. Clubhouse kiipelytelineessä taas on pari liukumäkiä, joita voi tulla alas, sekä majoja kattoikkunoineen.

Yksi vaihtoehto on laittaa pihalle leikkipiste, jossa on keinut, liukumäki sekä erilaisia kiipeilyjuttuja. Esimerkiksi Adventure Lodge leikkipiste vastaa monipuolisuudessaan pientä leikkipuistoa: siinä on pari keinua, liukumäki, köysitikkaat, kiipeilyseinä sekä pieni kaksikerroksinen maja, joka palvelee oivallisesti leikkimökkinä.

Kiipeilytelineet sisälle

Eurotoysissa myytävät muoviset kiipeilytelineet soveltuvat toki sisätiloihinkin, sillä niitä ei tarvitse kiinnittää mihinkään. Toki sisällä täytyy olla aika paljon tilaa telineelle. Toinen vaihtoehto on ruuvata yksinkertaisesti entisvanhaiset puolapuut seinään. Puolapuita saa myös ihan uusina, niitä kannattaakin haeskella netistä.

Siirry alkuun