Lelut & lelukaupat netissä
Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Dinosaur
Kapla
Muumi
Palomies Sami
Peppi Pitkätossu
Tactic
Tuomas Veturi
Dragons
Pingu
Sekalaiset
Stabilo
Violetta
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Coolshop lelut
Eurotoys
Lelufantti lelukauppa
Poista kaikki suodattimet

Kirjat

60 tuotetta 3 kaupasta

Lastenkirjat keskeisessä osassa lasten kehittymistä

Kirjojen ja lehtien lukeminen lapselle on erittäin tärkeää lapsen normaalin puheen kehityksen kannalta. Siksi kirjat ja lehdet kannattaa ottaa osaksi arkea, leikkejä ja iltapuuhia jo lähes lapsen ensihetkistä lähtien.

Syksyllä 2015 valtakunnan lehdissä uutisoitiin isosti suomalaisten puheterapeuttien havainnoista, joiden mukaan Suomessa oli selvästi yleistynyt niin sanottu puhumattomien pienten lasten joukko. Lapset eivät olleet oppineet puhumaan vielä kolmivuotiaana, koska heillä ei ollut tarpeeksi vuorovaikutusta vanhempiensa ja muiden ihmisten kanssa. Vuorovaikutuksen puute selittyi vanhempien lisääntyneellä älypuhelimen käytöllä sekä lukemisen vähenemisellä.

Puhuminen ja lukeminen ovat siis äärimmäisen tärkeitä asioita lapsen elämässä.

Pehmokirjoja vauvana, kovempia isompana

Kirjojen maailma kannattaakin tuoda osaksi lapsen elämää jo aivan vauvana. Tähän meillä on tarjolla aivan mahtavia kirjakerhoja, kuten Vaukirja sekä MInit kirjakerho, joista joka kuukausi tai joka toinen kuukausi tupsahtaa postilaatikkoon ihana kirjapaketti. Nämä kirjakerhot kasvavat yhdessä lapsen kanssa. Aluksi kerhosta tulee pehmokirjoja, joilla lapsi voi itse leikkiä tai joita voi lueskella vanhemman kanssa. Jokainen kirja on suunniteltu lapsen ikävaihetta ja kehitystä tukevaksi. Lapsen kasvaessa kirjat kovenevat ja pitenevät ja niihin tulee enemmän tekstiä.

Moni vanhempi ei hoksaakaan, kuinka aikaisin vauvatkin alkavat jo itse katsella kirjoja ja kuunnella luettua kirjaa. Jo muutaman kuukauden ikäinen lapsi jaksaa katsella kuvia kirjoista sekä rakastaa kuunnella äidin tai isän ääntä tämän lukiessa hänelle. Itsasadut voi siis aloittaa jo kauan ennen kuin lapsi osaa itse sanoa sanaakaan. Iltasadun pituus on vain sen mukainen kuin lapsi jaksaa kuunnella.

Lehdet taaperon ja koululaisen ilona

Suomi on edelleen aikakauslehtien luvattu maa, sillä vaikka netti tuntuu valtaavan kaiken kirjoitetun, silti lehtiä on edelleen tarjolla vaikka minkälaisia. Myös lapsille. Alle kouluikäisillekin lapsille on tarjolla mahtavia kotiin tilattavia lehtiä eri teemoilla. Esimerkiksi lemmikkiaiheiset Pets-lehdet, tyttöjen Prinsessa-lehdet sekä monet sarjakuvalehdet, kuten Bamse, Muumit, Barbie, Karvinen ja Aku Ankka tukevat upeasti lapsen puheen ja lukemisen kehitystä. Sarjakuvalehtiäkin voi lukea yhdessä, mutta lapsi hyötyy niistä myös itse, kun niitä voi katsella ja niissä olevia tehtäviä tehdä.

Aku Ankka on opettanut suomalaislapset lukemaan

Joku asiantuntija on arvioinut, että Aku Ankka on tainnut opettaa useampia suomalaislapsia lukemaan kuin Aapinen. 1950-luvulta Suomessa ilmestynyt ja edelleenkin supersuosittu Aku onkin todella hyvä lapsen kielellisen kehityksen ja muunkin kehityksen kannalta. Yksinkertaisissa ja hauskoissa sarjakuvissa lapsi pysyy helposti mukana vaikka ei vielä osaisi lukea. Viime vuonna julkaistiin lisäksi uusi Ankka-sarjaan kuuluva sarjis, Aku Juniori, joka on suunnattu nimeomaan alle kouluikäisille lapsille.

Katso esittelyvideo Aku Juniorista:

 

Siirry alkuun