Lelut & lelukaupat netissä
Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Bruder
Palomies Sami
Playmobil
Siku
Leaf
Sekalaiset
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Eurotoys
Lelufantti lelukauppa
Poista kaikki suodattimet

Koottavat pienoismallit

26 tuotetta 2 kaupasta

Yksityiskohtaiset pienoismallit ja rakennusarjat

Pienoismallit ovat aivan oma maailmansa, joka varmasti vie mennessään hänet, joka niistä tosissaan innostuu. Pienoismallien rakentaminen on lapselle ja nuorelle erittäin oivallista ajanvietettä ja leikkiä, sillä se paitsi kehittää älyllisesti ja motorisesti on myös todella terapeuttista ja meditatiivista.

Kuvittele lasta, joka keskittyy sataprosenttisesti hyvin hyvin pienten yksityiskohtien sijoittamiseen pienoismalliin? Hän haluaa työskennellä todennäköisesti mieluiten hiljaisessa ja rauhallisessa paikassa, jotta kykenee laittamaan kaiken huomionsa pienoismalliin. Mikä voisi olla meditatiivisempaa lapselle? Pienoismallin rakentaminen pitää lapsen täysin kiinni hetkessä, ajassa ja paikassa, mikä on erittäin tärkeää lapselle varsinkin nykyisessä ylivirittyneessä ajassa.

Mikäli lasta ja nuorta kiinnostavat pienoismallit, häntä kannattaa kaikin tavoin kannustaa harrastuksen pariin!

Pienoismallit ovat siis todellisten koneiden oikeassa suhteessa pienennettyjä versioita, jotka itse kootaan hitaasti ja vähitellen sekä maalataan. Pienoismallipaketeissa tulee yleensä mukana kaikki tarvittava pienoismallin rakentamiseen. Mikäli esimerkiksi maaleja tarvitaan lisää, niitä saa lelukauppojen pienoismalliosastoista tai netistä tilaamalla.

Pienoismallilaivat ja lentokoneet

Pienoismalleista tulee ensimmäisenä mieleen laivat ja lentokoneet. Laivat ovat sisustuksellisesti kauniita, joten pienoismallilaivoja löytyy sellaisistakin kodeista, joissa pienoismalleja ei välttämättä erityisesti harrastettaisi.

Pienoismallilaivoista löytyy erilaisia sarjoja. Esimerkiksi amerikkalainen Dumas sarja sisältää pienoismalleja upeista vanhoista puuveneistä ja laivoista, kuten esimerkiksi viikinkilaivan pienoismallin. Pienoismallien jättiläinen Lindberg sekä toinen suuri Airfix valmistavat myös erilaisia pienoismalleja suurista historiallisista klassikkolaivoista, kuten Titanicista.

Myös lentokoneista pienoismalleissa löytyvät historialliset, ensimmäiset lentokonemallit, potkurikoneet, sota-aikaiset lentokoneet sekä nykypäivän valtavat matkustajasuihkukoneet.

Pienoismalliautot

Autojen pienoismallit ovat ihan oma genrensä, jonne on uponnut moni aikuinen autoharrastaja. Automaailman klassikot vuosikymmenten ja sadankin vuoden takaa sekä uudet upeat menopelit löytyvät upeina metallisina pienoismalleina, jotka saa itse koota ja maalata. Autojen pienoismallirakentaminen poikkeaa hieman laivoista ja lentokoneista, sillä siinä maalauksella on suuri osuus. Monia autoja saa myös valmiina.

Sota-aiheiset pienoismallit

Pienoismalleja voi harrastaa myös sellainen, joka on erityisen kiinnostunut sotakoneista ja sota-ajan kulkupeleistä. Eri armeijoiden, varsinkin Yhdysvaltain ja Neuvostoliiton, koneista löytyy toinen toistaan upeampia pienoismalleja. Näistäkin löytyvät sekä historialliset että nykyajan pienoismallit.

Siirry alkuun