Lelut & lelukaupat netissä
Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Danspil
Marvel
Mattel
Ravensburger
Tactic
Enigma
Sekalaiset
Sevi
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Coolshop lelut
Eurotoys
Lelufantti lelukauppa
Poista kaikki suodattimet

Korttipelit ja muistipelit

26 tuotetta 3 kaupasta

Lasten suosituimmat korttipelit ja muistipelit

Korttipelejä on pelattu Suomessa jo 1600-luvun loppupuolelta alkaen. Ensimmäiset korttipelit ovat peräisin Kiinan 600 – 900-luvulla vaikuttaneesta Tang-dynastiasta. Korttipelit olivat suosittua aikuisten viihdettä, mutta myöhemmin myös lapsille kehitettiin omat korttipelinsä, ja lasten korttipelit ovat nykyään suosittuja.

Uuno on yksi suosituimmista korttipeleistä lasten keskuudessaKuuluisimpia korttipelejä ovat perinteisillä pelikorteilla pelattavat pelit. Näissä voi olla monesti vaikeita sääntöjä, mutta on olemassa pelikorteilla pelattavia pelejä, jotka soveltuvat myös lasten pelattaviksi. Euroopassa yleisessä käytössä on 52- pelikorttia (+jokerit) sisältävä pakka. Pelikorteilla voi pelata satoja ehkä jopa tuhansia eri pelejä. Pelikorttipelit ovat, Shakin lisäksi, tunnetuimpia pelejä maailmassa. Eräs suosituin lasten pelikorttipeli on Aasi.

Korttipelit kulkevat kätevästi mukana

Lapsille voi hankkia paljon erilaisia pelejä. Lasten korttipelit ovat käteviä, koska ne vievät vähän tilaa, ja niitä voi kantaa myös matkalla mukana. Lasten korttipelit ja muistipelit ovat ostettavissa suurimmista tavarataloista ja leikkikaupoista. Esimerkiksi Tiimari myy erilaisia lasten korttipelejä ja muistipelejä.

Eräs suosittu pienten lasten korttipeli on muistipeli. Sitä voi pelata yksin tai useamman lapsen porukassa. Muistipeli on opettavainen peli. Sen avulla voidaan harjoittaa lapsen muistia, mutta opettaa myös esimerkiksi eläimiä, värejä tai jopa kirjaimia. Pelissä tarkoituksena on löytää nurin päin käännetyistä korteista korttiparit.

Lasten korttipelit ovat usein oppimispelejä, kuten edellä mainittu muistipeli. Niiden avulla voi opetella kaikennäköistä maan ja taivaan väliltä kuten esimerkiksi maita, kaupunkeja, numeroita ja värejä. Maakortit, jossa pitää arvuutellaan maiden pääkaupunkeja, opettavat lapselle maantietoa, ja soveltuvat etenkin vanhempien lasten käyttöön.

Monet pelit sopivat lapsille ja aikuisille

Eräät suositut aikuisten korttipelit ovat säännöiltään tarpeeksi helppoja myös lasten pelattaviksi. Tällaisia ovat esimerkiksi Musta-Maija. Muita lapsille suunnattuja tavallisilla pelikorteilla pelattavia korttipelejä ovat Aasi ja Sika. Aasi-peliä voi pelätä jopa kymmenen pelaajaa, joten se soveltuu hyvin isoissa perheissä pelattavaksi peliksi. Tarkoituksena on saada käteen viisi saman maan korttia. Heti kun on onnistunut tehtävässä, tulee pelaajan nostaa peukalo pöydälle tämän merkiksi.

Uno ja mustapekka

Lasten korttipelit, jota pelataan niille tarkoitetuilla erikoiskorteilla, ovat esimerkiksi Uno- ja Pekka-korttipelit. Suomalainen pelijulkaisija Peliko laittoi Pekka-pelikortit markkinoille alun perin nimellä Musta Pekka. Nimi vaihdettiin myöhemmin Pekaksi. Uno-korttipeli on amerikkalainen korttipeli, joka on lelujätti Mattelin omistuksessa. Pelissä on ideana päästä kaikista käsikorteista eroon, ja kun kädessä on vain yksi kortti jäljellä tulee pelaajan huutaa uno!. Ohiolainen Merle Robbins kehitti Uno-kortit vuonna 1971. Nykyään Unoa pelataan monessa eri maassa. Uno on helppo oppia ja kortit ovat värikkäitä, siksi Uno-peli on lasten mieleen, vaikka myös monet aikuiset pitävät Unon peluusta.

Monet suositut lasten korttipelit julkaisee edellä mainittu Peliko. Yksi näistä on lapsille suunnattu Höpönlöpön-peli, joka on hassuja kysymyksiä ja vastauksia täynnä. Peliko julkaisee myös suositun hevospiirroshahmo Pollen teeman mukaan tehtyjä lasten pelikortteja.

Lasten korttipelit voivat olla ryhmässä pelattavia pelejä tai yksin- ja kaksinpelattavia. Yksinpelattavia korttipelejä, jota voi pelata niin aikuiset kuin lapsetkin, ovat erilaiset pasianssit. Myös muistipeliä voi pelata yksin. Lapsille on olemassa myös keräilykortteja, jota voi käyttää myös pelaamiseen. Jääkiekkokortit ovat olleet suosittuja poikien keskuudessa varsinkin 90-luvulla. Värikkäät kortit ovat lasten mieleen ja siksi lasten pelikortit ovat yleensä täynnä värejä ja elämää.

Lasten korttipelit lyhyesti:

  • Lasten korttipelit ovat käteviä, koska pelikortit vievät vähän tilaa ja niitä voi kantaa matkalla mukana
  • Lapset voivat pelata myös aikuisten keskuudessa suosittuja pelejä, kuten Mustaa-Maijaa
  • Oppimispelit ovat myös suosittuja, koska niiden avulla voidaan edistää lapsen kehitystä
  • Lasten korttipelejä voi ostaa kaikista Suomen lelukaupoista ja suurimmista tavarataloista
Siirry alkuun