Lelut & lelukaupat netissä
Valitse kategoria
N�yt� ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Bosch
Braun
Brio
Dantoy
Disney Princess
Ecoiffier
Exit
Hape
Jabadabado
Junior Home
Kidkraft
Kids Concept
Le Toy Van
Little Tikes
Melissa & Doug
Micki
Peppi
Peppi Pitkätossu
Plasto
Skip Hop
Smoby
Summertime
Vilac
Axi
Babblarna
Cream
Frozen
Keenway
Klein
Mamamemo
Plantoys
Retro
Sekalaiset
Step2
Hinta
Valitse v�ri
X
Valitse kauppa
X
Adlibris
Coolshop lelut
Eurotoys
Lelufantti lelukauppa
Shopping4net leikkikalut
Poista kaikki suodattimet

Kotileikit

381 tuotetta 5 kaupasta
< Edellinen

Lelut kotileikkeihin netistä

Kotileikit ovat lasten yleisin tapa leikkiä, sillä tavallinen arki on yleisimmin lasten leikkien aiheina. Lasten onkin tärkeää saada itse valita leikkiensä aiheet vapaasti ilman, että aikuinen menee väliin ohjailemaan. Vain vapaassa leikissä lapsen luovuus, mielikuvitus ja tunnemaailma pääsevät normaalisti kehittymään.

Elämä on pääosin arkea, joten lasten leikitkin useimmiten käsittelevät ihan tavallista arkea. Leikeissäänhän lapsi käsittelee päivän aikana ja yleensä elämässään vastaan tulevia asioita, tunteita, ilmapiirejä, uusia asioita, myös vaikeita. Leikin kautta lapsi kykenee omalla tavallaan käsittelemään asioita ja tapahtumia.

Kotileikki ei ole pelkästään tyttöjä varten

Kotileikeillä käsitetään yleensä leikit, joissa leikitään perhettä, tavallisia toimia kotona ja sisällä. Nämä leikit eivät ole pelkästään tyttöjä varten, sillä pojatkin elävät ihan samaa arkea. Olisikin hyvä tarjota myös poikien leikkihuoneeseen joitakin nukkeja, pieniä leikkikeittiöitä ja muita ihan kodin tavalliseen arkeen liittyviä leluja.

Todella suosittuja leikkikeittiöitä ovat Mickin, Brion ja Bloomingvillen puiset keittiöt, joissa voi uunissa leipoa ja hellalla paistaa ruokaa. Keittiötarvikkeita ja ruokatarvikkeita löytyy valtavasti erilaisia. Esimerkiksi Melissa&Dougin, Jabadabadon, Mickin, Brion ja Hoopin puiset ruuat ja keittiötarvikkeet ovat aivan mahtavia lasten leikkeihin! Puiset lelut kestävät, ovat kauniita ja lisäksi niissä on luonnolliset maalit eikä pelkoa syöpää aiheuttavista yhdisteistä.

Kotileikkeihin kuuluvat tietysti siivousleikit ja muut, joita varten myydään pikkuruisia siivoussettejä, ihan toimivia imureita, silitysrautoja ja -lautoja, rikkalapioita... Lapsia ei kannata kuitenkaan hukuttaa tällaisiin "hyötyleluihin", sillä lapsi pian oppii, että elämä on pelkkää siivousta ja hyödyllisten asioiden tekemistä. Lapsi kun saa leikkiä ihan järjettömiäkin leikkejä, joista ei sinänsä ole kenellekään hyötyä...

Raksaleikkejä myös tytöille

Usein pojille tarjotaan raksaleikkejä varten vasaroita ja muita tykötarpeita, mutta joitakin tyttöjä kiinnostaa tällaiset työkalut myös. Kannattaa olla avoin lapsen omille kiinnostuksenkohteille! Lasten työkaluseteissä on todella laadukkaita ja täysin käyttökelpoisia pieniä työkaluja, joilla lapsi voi rakentaa samaan aikaan kuin aikuinenkin. Saha pysyy pienen tytön kädessä aivan yhtä hyvin kuin pojankin. Anna lapsen kokeilla, myös puukon käyttöä! Eemelikin veisteli puu-ukkoja jo hyvin nuorena verstaassaan, eikä haavereita syntynyt. Lapsen taidot kehittyvät vain tekemällä!

Siirry alkuun