Sevi Työkalupenkki
99,00€ 109,00€
Micki Minikeittiö Bistro, Valkoinen (102144)
58,00€
Micki, Työkalupakki sekä työkalut, Puuta
24,90€
SMOBY Monitoimityöpenkki ja työkalupakki Black & Decker
33,20€
Lääkärilaukku, Barbapapa
19,90€ 24,90€
Junior Home 505055 Kassakone ääni- ja valotoiminnolla
19,90€ 27,90€
Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Barbapapa
Bosch
Brio
Classic World
Dantoy
Disney
Disney Frozen
Ecoiffier
Eichhorn
Fisher-Price
Hape
JCB
Jabadabado
Kids Concept
Liontouch
Little Tikes
Littlephant
Martinex
Melissa & Doug
Micki
Muumi
My Little Pony
Oliver & Kids
Peppi
Philips
Pinolino
Pippi
Plasto
Puuha-Pete
Redbox
Smoby
Stoy
Wilesco
Baufix
Beluga
Bloomingville
Cream
Djeco
Frozen
Gowi
Jumbo
Keenway
Kidkraft
Klein
Legler
Mamamemo
Nic
Retro
Roba
Sebra
Sekalaiset
Sevi
Shopkins
Simba
Step2
Vilac
Wader
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Adlibris
Babyshop
Ellos lelut
Eurotoys
Hong Kong
Lekmer lelukauppa
Lelufantti lelukauppa
On24 lastenmaailma
Pinkorblue.fi
Shopping4net leikkikalut
Poista kaikki suodattimet

Kotileikit

466 tuotetta 10 kaupasta
< Edellinen

Lelut kotileikkeihin netistä

Kotileikit ovat lasten yleisin tapa leikkiä, sillä tavallinen arki on yleisimmin lasten leikkien aiheina. Lasten onkin tärkeää saada itse valita leikkiensä aiheet vapaasti ilman, että aikuinen menee väliin ohjailemaan. Vain vapaassa leikissä lapsen luovuus, mielikuvitus ja tunnemaailma pääsevät normaalisti kehittymään.

Elämä on pääosin arkea, joten lasten leikitkin useimmiten käsittelevät ihan tavallista arkea. Leikeissäänhän lapsi käsittelee päivän aikana ja yleensä elämässään vastaan tulevia asioita, tunteita, ilmapiirejä, uusia asioita, myös vaikeita. Leikin kautta lapsi kykenee omalla tavallaan käsittelemään asioita ja tapahtumia.

Kotileikki ei ole pelkästään tyttöjä varten

Kotileikeillä käsitetään yleensä leikit, joissa leikitään perhettä, tavallisia toimia kotona ja sisällä. Nämä leikit eivät ole pelkästään tyttöjä varten, sillä pojatkin elävät ihan samaa arkea. Olisikin hyvä tarjota myös poikien leikkihuoneeseen joitakin nukkeja, pieniä leikkikeittiöitä ja muita ihan kodin tavalliseen arkeen liittyviä leluja.

Todella suosittuja leikkikeittiöitä ovat Mickin, Brion ja Bloomingvillen puiset keittiöt, joissa voi uunissa leipoa ja hellalla paistaa ruokaa. Keittiötarvikkeita ja ruokatarvikkeita löytyy valtavasti erilaisia. Esimerkiksi Melissa&Dougin, Jabadabadon, Mickin, Brion ja Hoopin puiset ruuat ja keittiötarvikkeet ovat aivan mahtavia lasten leikkeihin! Puiset lelut kestävät, ovat kauniita ja lisäksi niissä on luonnolliset maalit eikä pelkoa syöpää aiheuttavista yhdisteistä.

Kotileikkeihin kuuluvat tietysti siivousleikit ja muut, joita varten myydään pikkuruisia siivoussettejä, ihan toimivia imureita, silitysrautoja ja -lautoja, rikkalapioita... Lapsia ei kannata kuitenkaan hukuttaa tällaisiin "hyötyleluihin", sillä lapsi pian oppii, että elämä on pelkkää siivousta ja hyödyllisten asioiden tekemistä. Lapsi kun saa leikkiä ihan järjettömiäkin leikkejä, joista ei sinänsä ole kenellekään hyötyä...

Raksaleikkejä myös tytöille

Usein pojille tarjotaan raksaleikkejä varten vasaroita ja muita tykötarpeita, mutta joitakin tyttöjä kiinnostaa tällaiset työkalut myös. Kannattaa olla avoin lapsen omille kiinnostuksenkohteille! Lasten työkaluseteissä on todella laadukkaita ja täysin käyttökelpoisia pieniä työkaluja, joilla lapsi voi rakentaa samaan aikaan kuin aikuinenkin. Saha pysyy pienen tytön kädessä aivan yhtä hyvin kuin pojankin. Anna lapsen kokeilla, myös puukon käyttöä! Eemelikin veisteli puu-ukkoja jo hyvin nuorena verstaassaan, eikä haavereita syntynyt. Lapsen taidot kehittyvät vain tekemällä!

Siirry alkuun