Crazy Safety Chinese Dragon
42,90€
Stiga-kypärä
32,30€
Stiga, Kypärä, Play Helmet vihreällä soljella, Sininen
27,70€
Batman Pyöräilykypärä 3D
40,54€
My Hood - Skate/Bike Protection Kit - Large
15,94€
Bamse, Kypärä, 50-66 cm, Musta
15,70€
Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Abus
Asafety
Avengers
Bamse
Barbie
Batman
Big
Cars
Crazy Safety
Disney
Disney Frozen
Disney Pixar Cars
Disney Princess
Ferrari
Hudora
My Little Pony
OKBABY
Palomies Sami
Paw Patrol
Razor
Spiderman
Star Wars
Stiga
Stoy
Teletubbies
Tenson
Comfort
Elephant
Frozen
Jofa
Junior
Ked
Kiddimoto
Lentsikat
Mission
Nalle
Puky
Scout
Sekalaiset
Sportme
Tildas
Trolls
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Adlibris
Babyshop
Coolshop lelut
Ellos lelut
Eurotoys
Kärkkäinen
Lekmer lelukauppa
Lelufantti lelukauppa
On24 lastenmaailma
Pinkorblue.fi
Poista kaikki suodattimet

Kypärät ja suojat

236 tuotetta 10 kaupasta
< Edellinen

Pyöräilykypärät verkkokaupasta

Pyöräilykypärä on halpa henkivakuutus, sillä useissa tutkimuksissa on osoitettu, että kypärä usein pelastaa onnettomuudessa hengen, joskaan ei suojaa esimerkiksi niskan ja selän vammoilta. Myös muut suojat ehkäisevät pahempia tapaturmia pyöräillessä ja urheillessa
 

Jokainen vastuullinen vanhempi varustaa lapsensa kypärällä tämän pyöräillessä, vaikka tutkimusten mukaan riski saada päähän vamma on kävellessä jopa 1,5 kertainen pyöräilyyn verrattuna! Tutkimukset kuitenkin osoittavat, että kypärä suojaa pyöräilijän henkeä neljässä tapauksessa viidestä! Näin voi täysin perustellusti todeta, että kypärä on pyöräilijän henkivakuutus!
 

Kypärä ei kuitenkaan ehkäise onnettomuutta. Mitä tahansa voi tapahtua, myös henki voi lähteä, vaikka kypärä olisikin päässä.

Kypärä sopiva ja istuva

Lapsen pyöräilykypärä täytyy olla sopiva ja istuva. Tämä tarkoittaa sitä, että lapselle täytyy ostaa aina uusi kypärä lapsen pään kasvaessa. Hänelle ei voi ostaa valmiiksi reilunkokoista, jota sitten säätää sopivaksi. Liian suuresta kypärästä ei nimittäin ole hyötyä, koska se ei pysy onnettomuustilanteessa päässä, ainakaan oikeassa kohdassa.

Nykyisin muodissa oleva "pottamallI" helpottaa kypärän valintaa ja sen asettamista päähän. Pottamalli pysyy helpommin paikoillaan kuin edellinen päälaelle asetettava kevyt malli. Näin pottamalli ehkä suojaa myös helpommin päättä onnettomuustilanteessa, vaikka lapsi olisi sen itse päähänsä asettanut ja miten sattuu.

Olennaista on, että kypärän saa kiristettyä oikein, jolloin se ei pääse törmäyksessä luiskahtamaan takaraivolle.

Esimerkiksi Stigalla on eri värisiä ja monipuolisia pottamallin kypäriä kohtuullisella hinnalla. Myös Jofan kypärät ovat laadukkaita ja niissä on säätövaraakin kiristykseen. Näilä kypäriä voi käyttää kaikessa muussakin kuin pyöräillessä: skeitatessa, skuutatessa, lasketellessa, pulkkaillessa...

Muut suojat

Pienellä, varsinkin juuri pyöräilemään opettelevalla lapsella on etua myös muista suojista, kuten kyynär- ja polvisuojista. Opetellessaan lapsi kaatuu tämän tästä, joten suojat suojaavat pahemmilta naarmuilta ja kipeimmiltä vahingoilta. Suojat kannattaa laittaa myös skeittaillessa ja skuuttaillessa, jolloin pahoja nirhaumia tulee varsinkin rampeilla harjoiteltaessa.

Siirry alkuun