Lelut & lelukaupat netissä
Valitse kategoria
Valitse soitin
X
Harmonikka
Kitara
Ksylofoni
Piano
Rumpu
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Barbie
Bontempi
Brio
Cars
Goki
Hape
Melissa & Doug
Paw Patrol
Quercetti
Ses
Spiderman
Vilac
Frozen
Klein
Lexibook
Nalle
Plantoys
Sekalaiset
Wader
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Coolshop lelut
Eurotoys
Lelufantti lelukauppa
Poista kaikki suodattimet

Soittimet lapsille

165 tuotetta 3 kaupasta
< Edellinen

Lasten soittimet ovat tärkeä osa leikkejä

Musiikki on tärkeä osa monen lapsen ja aikuisen elämää, ja monet muistavat lapsena perustaneensa mielikuvitusbändin lähempien kavereiden kanssa. Siksi myös monet leluyhtiöt ovat laittaneet lasten soittimia markkinoille.

Lasten soittimet ovat suosittuja leluja monen ikäisten lasten keskuudessa. Lasten soittimet ovat yleensä pienoismalleja oikeista soittimista. Niissä on yleensä käytetty enemmän värejä ja kuvioita kuin aidoissa instrumenteissa. Lasten soitinvalikoimasta löytyy rumpuja, kitaroita, huiluja, kosketinsoittimia ja helistimiä yms. ja niitä myy kaikki Suomen isoimmat vähittäiskaupat ja tavarataloketjut. Tilaa vievät lasten soittimet esimerkiksi rumpusetti ovat vähemmän suosittuja kuin pienemmän kokoiset lasten soittimet kuten huilut.

Panosta soittimissa laatuun

Lasten soittimet toimivat samalla tavalla kuin normaalitkin soittimet, mutta ne ovat kooltaan pienempiä, ja materiaalina on usein käytetty muovia. Leikkisoittimia on markkinoilla monia erilaisia, ja osa soittimista on hyvin aidon tuntuisia. Tällaiset lasten soittimet ovat usein tarkoitettu vanhempien lasten käyttöön.

Kaupoista voi ostaa myös halpoja muovisia soittimia kuten eri piirroshahmoilla kuvioituja pieniä pianoja. Leikkipianoissa on useimmiten paljon vähemmin koskettimia kuin aidossa pianossa. Esimerkiksi pienimissä leikkipianoissa voi olla vain kahdeksan kosketinta, ja tällainen piano sopii hyvin perheen pienimpien lasten käyttöön.

Soittimet kehittävät leikkejä

Lasten soittimet tuovat luovuutta lapsen leikkiin, ja opettavat lapselle rytmitajua. Eräs nostalginen lelusoitin on stylofoni, joka on pienikokoinen elektroninen soitin. Se nosti suosiotaan etenkin 80-luvulla, koska se muistuttaa syntetisaattoria. Lelufirma Re:creation toi markkinoille oman modernin version stylofonista vuonna 2007.

Lasten leikkipianot

Ensimmäinen leikkipiano tuli markkinoille jo 1872 ja sen suunnitteli Albert Schoenhut. 1917 vuonna Schoenhutin yrityksellä oli tuotekatalogissaan jo kymmenen sivua erilaisia ja erikokoisia leikkipianoja. Jaymar ja Schoenhut olivat markkinoiden johtavia leikkipianojen valmistajia 1950-luvulla, ja tässä vaiheessa puiset koskettimet oli jo vaihdettu muovisiin koskettimiin. Myöhemmin nämä yritykset yhdistyivät, ja uusi yritys sai nimekseen Schoenhut Piano Company vuonna 1997. Markkinoille on myöhemmin tullut lisää kilpailevia yrityksiä, ja nykyään suuria leikkipianojen valmistajia ovat myös brasilialainen Haring ja kiinalainen Zeada.

Lasten keskuudessa suosittu instrumentti on kellopeli, joka on metallikielinen lyömäsoitin. Kellopeliä soitetaan lyömällä koskettimia kapuloilla, jotka voivat olla muovisia tai metallisia. Koskettimet ovat järjestetty pianon koskettimien tavoin. Lasten kellopeleissä on usein vähemmän koskettimia kuin tavallisissa kellopeleissä. Leikkikellopeli soveltuu jo hyvin pientenkin lasten käyttöön, ja se on yleensä hyvin värikäs, koska monesti jokainen kosketin on erivärinen.

Lasten kitarat ovat erittäin suosittuja kaiken ikäisten lasten keskuudessa, kenties siksi, että kitara on yleisimpiä kielisoittimia myös aikuisten keskuudessa. Kitaran tapaisia soittopelejä on ollut olemassa jo noin 5000 vuotta. Kitaran arvioidaan olevan lähtöisin Keski-Aasiasta. Sähkökitara tuli markkinoille 1936, ja sen kehitti George Beauchamp. Nykyään sähkökitaroista saa myös lapsille suunnattuja versioita, ja ne ovat melko suosittuja kuten monet muutkin lasten soittimet. Suomessa suosittu lastenkitara on ollut muumikitara, joka on kooltaan pieni ja suunnattu pienemmille lapsille.

Soittamisella on pitkä historia

Ihmiset ovat rummuttaneet jo pitkään ja rumpuja on käytetty musiikin tuottamisen lisäksi myös kommunikaatioon esimerkiksi Afrikassa ja Sri Lankassa. Vanhimpia rumpuja on löydetty kaivausten yhteydessä Kiinasta, ja rumpujen historia ulottuu pitkälle ennen ajanlaskumme alkua. Lasten rumpuja alettiin valmistaa 1900-luvulla. Lasten rumpusarjat ovat yleensä melko suurikokoisia, ja siksi niitä ei osteta yhtä paljoa kuin esimerkiksi kitaroita. Ne tuottavat myös melko paljon melua, joka ei ole monen aikuisen mieleen.

Laadukkaat lasten soittimet tuottaa esimerkiksi japanilainen Yamaha, joka on tunnettu myös aitojen soitinten valmistajana. Myös saksalainen Voggenreiter myy erilaisia kellopelejä ja muita lasten soittimia. Lasten soittimet edistävät lapsen kehitystä. Ne voivat opettaa lapsille värejä, numeroita ja rytmitajua. Lasten soittimet tulee olla valmistettu kestäviksi, koska lapset leikkivät niillä usein melko kovakouraisesti.

Lasten soittimet lyhyesti:

  • Lasten soittimet ovat suosittuja leluja kaiken ikäisten lasten keskuudessa
  • Lasten soittimia on valmistettu jo 1800-luvulta alkaen
  • Ensimmäisiä lasten pianoja valmisti Schoenhut
  • Lasten soittimia voi ostaa kaikista Suomen lelukaupoista ja suurimmista tavarataloista

 

Siirry alkuun