Tyttöjen polkupyörä 3 -vuotiaasta alkaen
284,00€
Bicycle 14&& Light Pink - Girl Frame, Stoy
159,90€
Tyttöjen polkupyörä ROMET JOLENE KID 20"
290,00€
Turbobuusti -polkupyörän pakoputki
41,90€
Polkupyörä 12, Disney
128,90€
Volare - Disney Frozen 12 inch Bike (51261-CH)
125,94€
Valitse kategoria
Valitse koko
X
12 tuumaa
14 tuumaa
16 tuumaa
Valitse tuotemerkki
X
Batman
Disney
Disney Frozen
Disney Princess
Hello Kitty
Paw Patrol
Spiderman
Stoy
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Babyshop
Coolshop lelut
Ellos lelut
Lekmer lelukauppa
Lelufantti lelukauppa
On24 lastenmaailma
Poista kaikki suodattimet

Lastenpyörät

71 tuotetta 6 kaupasta

Lastenpyörät lelukaupasta

Pyörä tarkoittaa usein lapsen itsenäisen elämän ensimmäistä askelta. Pyöräilyyn voi toki tutustuttaa jo aiemmin, ennen kuin lapsi osaa pyöräillä itse, erilaisilla kolmipyöräisillä ja potkupyörillä. Näin lapsi saattaa oppia itse pyöräilemään aiemmin kuin ilman muita pyöriä.

Pyörä on lapselle potkumopon jälkeen ensimmäinen menopeli, jolla hän pääsee nopeasti eteenpäin. Erilaisilla kolmipyöräisillä pyörillä lapsi voikin alkaa kulkea eteenpäin jo lähes heti potkumopon jälkeen. Useissa kolmipyöräisissä on myös tanko, jolla vanhempi voi työntää lasta eteenpäin silloin, kun lapsen voimat ehtyvät. Pienet lenkit ja matkat kauppaan tai leikkipuistoon hoituvat täten ihan hyvin tällaisella kolmipyöräisellä.

Kolmipyörä ja apupyörät

Ensimmäisen pyörän voi hankkia jo kolmivuotiaalle lapselle, potkupyörän jo kaksivuotiaalle. Kolmivuotiaalle sopii 12 tai 16 tuumainen pyörä, jossa on apupyörät. Joillakin lapsille kehittyy tasapaino todella nopeasti, jolloin apupyöriä ei välttämättä tarvita ollenkaan. Toisilla lapsilla taas apupyöriä tarvitaan monta vuotta.

Kolmipyöräinen voi myös olla lapsen ensimmäinen pyörä. Klassinen ja kestävä malli on Italriken metallinen kolmipyörä, jossa polkimet ovat eturenkaassa kiinni. Aivan pieni lapsi ei ylety polkemaan, mutta homma toimii, kunhan jalat ylettyvät eturenkaassa oleviin polkimiin.

Myös Smoby, Stiga ja Spectra merkkiset kolmipyörät ovat laadukkaita ja kestäviä, aivan pienille lapsille tarkoitettuja kolmipyöriä.

Milloin oikea pyörä?

Ensimmäisen oikean pyörän voi ostaa jo kolmivuotiaalle lapselle, riippuen aivan lapsen taidoista. Lasten tasapaino ja taidot vaihtelevat erittäin laajasta eri lapsilla.

Vaikka ensimmäinen pyörä olisi potkupyörä, lapselle kannattaa tarjota samaan aikaan myös kolmipyörää tai apupyörillä varustettua polkupyörää käyttöönsä, sillä potkupyörä ei opeta polkemistaktiikkaa vaikka muuten onkin erittäin hyvä lapsen tasapainon kehittymisen kannalta.

Siirry alkuun