Catch the fox
33,94€
Kalapeli, Alga
14,10€
Dazzling Princess - peli
24,90€
Hullu Roskis
29,90€
Magnetic Farm Hide & Seek Board, Melissa & Doug
22,90€
Frozen Kimble
21,90€
Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Alga
Avengers
Bamse
Bezzerwizzer
Brio
Classic World
Clementoni
Competo
Danspil
Dinosaur
Disney
Disney Frozen
Disney Pixar Cars
Disney Princess
Educa
Falcon
Galt
Hape
Hasbro
Hello Kitty
Jukka
Kids Concept
Marble
Martinex
Mattel
Melissa & Doug
Micki
Minions
Monopoly
Mumin
Muumi
My Little Pony
Nintendo
Party
Paw Patrol
Peliko
Peppi Pitkätossu
Pippi
Plasto
Plus Plus
Ravensburger
Safari
Sense
Skylanders
Spiderman
Star Wars
Stoy
Summertime
Tactic
Teletubbies
Tomy
Trefl
Babblarna
Friends
Frozen
Head
Oasis
Retro
Sekalaiset
Trolls
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Adlibris
Babyshop
Coolshop lelut
Ellos lelut
Eurotoys
Lekmer lelukauppa
Lelufantti lelukauppa
Lelut24
Pinkorblue.fi
Proshop
Shopping4net leikkikalut
Poista kaikki suodattimet

Lautapelit lapsille

564 tuotetta 11 kaupasta
< Edellinen

Lautapelit ovat mukavaa yhdessä tekemistä

Lautapelit ovat yhä suosittuja lasten ja koko perheen keskuudessa. Lautapelit ovat yleensä sosiaalisia pelejä, ja niiden pelaamiseen voi ottaa osaa koko perhe. Lautapelimarkkinoilla on myytävänä lukuisia erilaisia lautapelejä, joten jokaiseen makuun löytyy varmasti oma pelinsä. Lautapelit voivat olla yhden, kahden tai useamman pelattavia. Lautapelejä on myytävänä niin lapsille, perheille, aikuisille kuin harrastajillekin. Lasten pelit ovat suunnattu yleensä noin 2–7-vuotiaille lapsille. Perheille suunnatuissa peleissä ikäsuositus on yleensä yli 8 vuotta. Harrastepelit ovat suunnattu lautapeliharrastajille ja ovat yleensä haastavampia pelejä.

Lautapeleillä on pitkä historia, joka ulottuu ainakin 600-luvulle asti. Silloin Intian Gupta-valtakunnassa pelattiin tšaturanga-nimistä lautapeliä, jota kutsutaan nykyisen shakin esi-isäksi. Shakki on nykyään tunnetuin lautapeli maailmassa, ja sitä osaa pelata arviolta yli 600 miljoonaa ihmistä ympäri maailmaa. Suomessa shakkia on pelattu 150 vuotta. Helsingin Shakkiklubi, joka perustettiin 1886, on maamme vanhimpia shakkikerhoja. Suomessa lautapelit yleistyivät shakin myötä, ja maassa alettiin kehittää omia lautapelejä shakin suosion seurauksena.

Afrikan tähti on Suomen myydyin lautapeli

Suosituimmista ja tunnetuimmista suomalaisista lautapeleistä voidaan mainita esimerkiksi Afrikan tähti, jonka kehitti Kari Mannerla. Kyseinen peli julkaistiin vuonna 1952. Afrikan tähdessä pelilautana on kartta Afrikasta ja tavoite on löytää Afrikan tähti- niminen jalokivi. Peliä pelataan myös Suomen ulkopuolella ja se on käännetty 16 kielelle. Afrikan tähteä voi pelata 2–6 pelaajaa ja pelin kesto on 16–60 minuuttia.  

Muumipeli on lasten mieleen

Toinen legendaarinen ja suosittu suomalainen lasten peli on Muumipeli, joka ilmestyi ensimmäisen kerran jo 1950-luvulla. Pelissä Muumimamma on hävittänyt hillokellarin avaimen, ja voittaja on se pelaaja, joka palauttaa avaimen muumitaloon ensimmäisenä.

 

Parhaat lautapelit - Lautapelejä palkitaan vuosittain

Saksalaiset ovat niittäneet mainetta modernien lautapelien suunnittelussa. Saksassa myönnetään vuosittain pelipalkinto Spiel des Jahres parhaille lautapeleille. Saksalaisen Klaus Teuberin kehittämä Catanin uudisasukkaat nosti lautapelien suosiota 90-luvun puolivälissä. Peliä on myyty jo 15 miljoona kappaletta ympäri maailman ja se on käännetty jo 30 eri kielelle. Tässä pelissä, kuten monessa muussakin modernissa saksalaisessa lautapelissä, taidolle ja taktikoinnille on annettu suurempi rooli, ja tuurilla ei ole enää yhtä suuri merkitystä voiton kannalta kuten aikaisemmissa lautapelissä.

Suomessa lautapelit ovat saavuttaneet suuren suosion eri ikäisten keskuudessa. Nykyään suosituimpia lautapelejä myydään maassamme kymmeniä tuhansia kappaleita. Tunnetuimpia pelijulkaisijoita Suomessa on tällä hetkellä Lautapelit.fi, Tactic ja Competo. Suomen leluyhdistys ry. jakaa Vuoden Peli –palkinnon vuosittain.

Lautapelit.fi perustettiin vuonna 1996. Yritys maahantuo ja myy lautapelejä Suomessa. Lautapelit.fi suomentaa ja julkaisee vain pelejä, joiden pelattavuuden yritys on itse testannut. Siksi lautapelit.fi –yritykseltä hankitut pelit ovat laadukkaita, ja monet peleistä ovat voittaneen Vuoden peli –palkinnon.

Competo ja Nelostuote ovat suomalaisia pelijulkaisijoita

Suomessa Competo-tuotemerkin pelejä julkaisee 1970-luvulla perustettu Oy Marektoy Ltd. Competo peleistä tunnetuin ja suosituin lienee jo edellä mainittu Catanin Uudisasukkaat. Porilainen Nelostuote Oy julkaisee pelejä Tactic-tuotemerkin alla. Monet Tactic-pelit ovat olleet eritäin suosittuja kuten esimerkiksi klassikko lautapelit Alias, Kimble ja Rappakalja. Tactic julkaisee myös Pro Poker –pokeritarvike sarjaa.

Lautapelit viihdyttävät kaikenikäisiä ihmisiä ympäri maailmaa, ja markkinoilla on jos jonkinnäköistä peliä kaikenlaiseen makuun. Niiden ääressä monet perheet ja kaveriseurueet viettävät rattoisia hetkiä pitkään. Lautapelejä voi ostaa edellä mainittujen julkaisijoiden lisäksi myös Suomen johtavista vähittäiskauppa- ja tavarataloketjuista.

Suomalainen lautapeliopas.fi järjestää vuosittain lautapeliäänestyksen, jossa lautapelit laitetaan paremmuusjärjestykseen. Ensimmäisen kerran äänestys järjestettiin jo vuonna 2003. Tämän vuoden parhaaksi peliksi valittiin Eclipse, toiseksi tuli Dominion – Valtakunta, ja kolmanneksi eniten ääniä sai Wonders.

Lautapelit lyhyesti:

Lautapelit ovat suosittua vapaa-ajan viihdettä koko perheen keskuudessa Lautapeleillä on pitkä historia, joka ulottuu ainakin 600-luvulle asti Suosittuja lautapelejä ovat esimerkiksi Alias, shakki ja Afrikan tähti Lautapelejä myyvät kaikki Suomen johtavat vähittäiskauppa- ja tavarataloketjut

Ninja Mutant lautapelimainos

Ninja Mutant lautapeli on tarkoitettu varhaisteineille.

 

Siirry alkuun