Lelut & lelukaupat netissä
Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Alga
Clementoni
Danspil
Disney
Educa
L.O.L.
Lautapelit
Martinex
Mattel
Muumi
Peliko
Ravensburger
Scrabble
Tactic
Sekalaiset
Sevi
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Coolshop lelut
Eurotoys
Lelufantti lelukauppa
Poista kaikki suodattimet

Lautapelit lapsille

59 tuotetta 3 kaupasta

Lautapelit ovat mukavaa yhdessä tekemistä

Lautapelit ovat yhä suosittuja lasten ja koko perheen keskuudessa. Lautapelit ovat yleensä sosiaalisia pelejä, ja niiden pelaamiseen voi ottaa osaa koko perhe. Lautapelimarkkinoilla on myytävänä lukuisia erilaisia lautapelejä, joten jokaiseen makuun löytyy varmasti oma pelinsä. Lautapelit voivat olla yhden, kahden tai useamman pelattavia. Lautapelejä on myytävänä niin lapsille, perheille, aikuisille kuin harrastajillekin. Lasten pelit ovat suunnattu yleensä noin 2–7-vuotiaille lapsille. Perheille suunnatuissa peleissä ikäsuositus on yleensä yli 8 vuotta. Harrastepelit ovat suunnattu lautapeliharrastajille ja ovat yleensä haastavampia pelejä.

Afrikan tähti on yksi suosituimmista lasten lautapeleistä kautta aikojenLautapeleillä on pitkä historia, joka ulottuu ainakin 600-luvulle asti. Silloin Intian Gupta-valtakunnassa pelattiin tšaturanga-nimistä lautapeliä, jota kutsutaan nykyisen shakin esi-isäksi. Shakki on nykyään tunnetuin lautapeli maailmassa, ja sitä osaa pelata arviolta yli 600 miljoonaa ihmistä ympäri maailmaa. Suomessa shakkia on pelattu 150 vuotta. Helsingin Shakkiklubi, joka perustettiin 1886, on maamme vanhimpia shakkikerhoja. Suomessa lautapelit yleistyivät shakin myötä, ja maassa alettiin kehittää omia lautapelejä shakin suosion seurauksena.

Afrikan tähti on Suomen myydyin lautapeli

Suosituimmista ja tunnetuimmista suomalaisista lautapeleistä voidaan mainita esimerkiksi Afrikan tähti, jonka kehitti Kari Mannerla. Kyseinen peli julkaistiin vuonna 1952. Afrikan tähdessä pelilautana on kartta Afrikasta ja tavoite on löytää Afrikan tähti- niminen jalokivi. Peliä pelataan myös Suomen ulkopuolella ja se on käännetty 16 kielelle. Afrikan tähteä voi pelata 2–6 pelaajaa ja pelin kesto on 16–60 minuuttia.
 

Muumipeli on lasten mieleen

Toinen legendaarinen ja suosittu suomalainen lasten peli on Muumipeli, joka ilmestyi ensimmäisen kerran jo 1950-luvulla. Pelissä Muumimamma on hävittänyt hillokellarin avaimen, ja voittaja on se pelaaja, joka palauttaa avaimen muumitaloon ensimmäisenä.

 

Parhaat lautapelit - Lautapelejä palkitaan vuosittain

Saksalaiset ovat niittäneet mainetta modernien lautapelien suunnittelussa. Saksassa myönnetään vuosittain pelipalkinto Spiel des Jahres parhaille lautapeleille. Saksalaisen Klaus Teuberin kehittämä Catanin uudisasukkaat nosti lautapelien suosiota 90-luvun puolivälissä. Peliä on myyty jo 15 miljoona kappaletta ympäri maailman ja se on käännetty jo 30 eri kielelle. Tässä pelissä, kuten monessa muussakin modernissa saksalaisessa lautapelissä, taidolle ja taktikoinnille on annettu suurempi rooli, ja tuurilla ei ole enää yhtä suuri merkitystä voiton kannalta kuten aikaisemmissa lautapelissä.

Suomessa lautapelit ovat saavuttaneet suuren suosion eri ikäisten keskuudessa. Nykyään suosituimpia lautapelejä myydään maassamme kymmeniä tuhansia kappaleita. Tunnetuimpia pelijulkaisijoita Suomessa on tällä hetkellä Lautapelit.fi, Tactic ja Competo. Suomen leluyhdistys ry. jakaa Vuoden Peli –palkinnon vuosittain.

Lautapelit.fi perustettiin vuonna 1996. Yritys maahantuo ja myy lautapelejä Suomessa. Lautapelit.fi suomentaa ja julkaisee vain pelejä, joiden pelattavuuden yritys on itse testannut. Siksi lautapelit.fi –yritykseltä hankitut pelit ovat laadukkaita, ja monet peleistä ovat voittaneen Vuoden peli –palkinnon.

Competo ja Nelostuote ovat suomalaisia pelijulkaisijoita

Suomessa Competo-tuotemerkin pelejä julkaisee 1970-luvulla perustettu Oy Marektoy Ltd. Competo peleistä tunnetuin ja suosituin lienee jo edellä mainittu Catanin Uudisasukkaat. Porilainen Nelostuote Oy julkaisee pelejä Tactic-tuotemerkin alla. Monet Tactic-pelit ovat olleet eritäin suosittuja kuten esimerkiksi klassikko lautapelit Alias, Kimble ja Rappakalja. Tactic julkaisee myös Pro Poker –pokeritarvike sarjaa.

Lautapelit viihdyttävät kaikenikäisiä ihmisiä ympäri maailmaa, ja markkinoilla on jos jonkinnäköistä peliä kaikenlaiseen makuun. Niiden ääressä monet perheet ja kaveriseurueet viettävät rattoisia hetkiä pitkään. Lautapelejä voi ostaa edellä mainittujen julkaisijoiden lisäksi myös Suomen johtavista vähittäiskauppa- ja tavarataloketjuista.


Suomalainen lautapeliopas.fi järjestää vuosittain lautapeliäänestyksen, jossa lautapelit laitetaan paremmuusjärjestykseen. Ensimmäisen kerran äänestys järjestettiin jo vuonna 2003. Tämän vuoden parhaaksi peliksi valittiin Eclipse, toiseksi tuli Dominion – Valtakunta, ja kolmanneksi eniten ääniä sai Wonders.

Lautapelit lyhyesti:

  • Lautapelit ovat suosittua vapaa-ajan viihdettä koko perheen keskuudessa
  • Lautapeleillä on pitkä historia, joka ulottuu ainakin 600-luvulle asti
  • Suosittuja lautapelejä ovat esimerkiksi Alias, shakki ja Afrikan tähti
  • Lautapelejä myyvät kaikki Suomen johtavat vähittäiskauppa- ja tavarataloketjut

Ninja Mutant lautapelimainos

Ninja Mutant lautapeli on tarkoitettu varhaisteineille.

 

Siirry alkuun