Lelut & lelukaupat netissä

Lego City

15 tuotetta 4 kaupasta

Lego City on yksi rakastetuimmista kestosuosikeista

LEGO City -sarjan pakkauksien avulla kehität helposti jänniä tarinoita eri ammattiryhmien töiden ympärille. Rannikkovartiosto pelastaa merihätään joutuneen pariskunnan haiden kynsistä. Pariskunnan pikkuinen jolla on uppoamassa ja lähellä vaanivat hait odottavat saalista. Urheat rannikkovartijat pelastavat kuitenkin heidät helikopteriin turvaan viime hetkellä. Rannikkovartiostossa työskentelee myös sukeltajia, joiden käyttämää venettä kuljetetaan hienolla nelivetomaasturilla.

Lego City paloasema ja palomiehet

LEGO Cityn palokunnalla on useita erilaisia ajoneuvoja. Pienet roskispalot sammuvat palomiehen karauttaessa nopeasti paikalle moottoripyörällään. Jauhesammuttimella palo sammuu nopeasti, ja taas on yksi tehtävä suoritettu. LEGO Cityn palopäällikkö on avulias kaikille kaupungin asukkaille. Hän saa kissatkin alas puusta houkuttelemalla herkullisella kalalla. Isompiin tulipaloihin LEGO Cityn palokunta lähtee hienolla sammutusautollaan. Letku ja avattavat tikkaat mahdollistavat vaikeampienkin palojen sammutuksen. Metsäpalojen sammutukseen osallistuvat niin palontorjuntalentokone kuin peräkärryllä varustettu maastoautokin. Näin saadaan metsäpalon leviäminen estettyä, ja LEGO City on pelastettu.

Polisiasema on osa Lego Cityä

Poliisilla on paljon tehtävää LEGO Cityn asukkaiden suojelemiseksi roistoilta. Poliisiaseman ja metsäpoliisin sivupisteen lisäksi LEGO Cityn poliisilla on käytössään upea liikkuva poliisiyksikkö, partioautoja, helikoptereita, vankienkuljetusauto ja mönkijä hankalassa maastossa tapahtuvaan rosvojen takaa-ajoon. LEGO Cityssäkin pitää kerätä roskat jäteautoon, ja kaupungin omassa rallitallissa on niin formula-auto kuin motocross-pyöräkin. LEGO Cityn liepeillä oleva kultakaivos työllistää paljon kaupunkilaisia. Kaivostyöläiset kaivavat kultaa kaivinkoneella. Kippiauto kuljettaa kaivetun aineksen hihnalle, jossa kulta erotetaan muusta aineksesta. Toisinaan kaivinkonetta joudutaan siirtämään lavettiautolla paikasta toiseen. Kaivosmiehet räjäyttävät kalliota myös dynamiitilla. Kaivosmaasturilla työntekijät siirtyvät joutuisasti eri puolille kaivosta.

Lego junarata

LEGO Cityn rautatieasemalla pysähtyvät niin matkustaja- kuin tavarajunatkin. Kauko-ohjattavat junat liikkuvat raiteilla, joita on mahdollista muunnella lisäosien avulla. Vaihteiden avulla estät junien yhteentörmäyksen tiheästi liikennöidyssä rataverkossa. Taksi kuljettaa asemalle saapuneet matkustajat lopulliseen määränpäähänsä LEGO Cityssä. LEGO Citystä ei tapahtumia puutu. Museomurto ja vankien karkaaminen työllistävät poliisia, ja autiotalojen palot tai kissa puussa palokuntaa. Rannikkovartiosto suojelee kaupunkilaisia haiden hyökkäyksiltä. Majakkasaaren lähistöltä pelastetaan pariskunta uppoavasta jollasta. Kaupunkilaiset jännittävät kaupungin oman formulakuskin menestystä, ja myös motocross- kisoista on tullut vuosien mittaan paljon menestystä LEGO Cityyn. Kultakaivoksen tuotteet lastataan kuorma-autoon, joka kippaa sen tavarajunaan maailmalle kuljetettavaksi. Lomalle LEGO Cityyn saapuvia matkustajia palvelee rautatieasema keskellä kaupunkia. Lomalaiset viettävät aikaa turvallisesti rannalla rannikkovartioston valvoessa etteivät hait saavu aiheuttamaan tuhoa.

Tanskalainen Lego on ollut markkinoilla ihastuttamassa maailman lapsia jo vuodesta 1949. Puusepän poika Godtfred Kirk Christiansen Billundista keksi muoviset rakennuspalikat, joita hän alkoi valmistaa yhdessä isänsä kanssa. Aina noista ajoista asti Lego on ollut myyntimenestys, ja Lego kuuluu tällä hetkellä maailman tunnetuimpien lelumerkkien joukkoon. Nimi Lego tulee tanskan kielen sanoista leg godt eli leiki hyvin! Ja hyvin ovat lapset niillä leikkineetkin jo yli 60 vuoden ajan. Legon loputtomat yhdistelymahdollisuudet ovat sen suosion salaisuus. Nykyään Lego tunnetaan kaikkialla maailmassa. Billundissa sijaitsevassa ensimmäisessä Legolandissa vierailee vuosittain noin 2 miljoonaa kävijää, tehden siitä Tanskan suurimman Kööpenhaminan ulkopuolisen turistinähtävyyden. Osittain Legolandin ansiosta on Keski -Jyllannissa sijaitsevan Billundin pikkukaupungin lentokenttä Tanskan toiseksi vilkkain. LEGO Cityn rakennussarjat saa kätevästi hankittua netistä ilman turhaa jonotusta ja kaupoissa kiertelyä.

Legon rakennussarjat on usein kehitetty jonkun tietyn teeman ympärille. LEGO City on näistä yksi esimerkki. Tässä sarjassa on useita erilaisia eri ammatteihin liittyviä rakennussarjoja kuten poliisi, palokunta, kuljetusala tai maansiirtotyöt. Rannikkovartioston välineistöä ovat muun muassa pelastushelikopteri, sukellusvene, moottorivene ja rannikkovartioston partioalus. LEGO City- tuotteet löytyvät vaivattomasti internetin verkkokauppojen tarjonnasta. Katso Lego cityä myyvät liikkeet yltä.

Lego City elokuva

Legi Cityssä tapahtuu! Junat porskuttavat, rosvot ryöstävät pankin, tulipaloja syttyy... 

 

Siirry alkuun