Lelut & lelukaupat netissä

Lego Friends

34 tuotetta 4 kaupasta

Lego Friends on tyttöjen ylivoimainen suosikki

Lego Friends on erityisesti tytöille suunnattu Lego sarja. Rakenna talo ja järjestä juhlat. Lego Friends kehittää muiden Lego rakennussarjojen tavoin niin sorminäppäryyttä kun luovuutta ja kolmiulotteista ajattelukykyä leikin lomassa. Lego Friends on oiva syntymäpäivä tai joululahja. Lego Friends lelut sopivat parhaiten 5-9 vuotiaille ja niitä voi yhdistää muihin Lego sarjan rakennuspaloihin.

Lego Friends Olivia ja muut sarjan hahmot

LEGO Friends -sarja koostuu viidestä ystävyksestä: Olivia, Stephanie, Emma, Andrea ja Mia. Ystävykset asuvat Heartlake Cityssä, jonka voi itse rakentaa LEGO-keräilyosista. Markkinoilta löytyy nykyään monia sarjan keräilysettejä ja määrä kasvaa koko ajan.

Friends-teeman hahmot eivät ole tavallisia Lego-minihahmoja, kuten useimmat Lego-tuotteet. Ne ovat suunnilleen samankokoisia muihin hahmoihin nähden, mutta hieman yksityiskohtaisempia ja mittasuhteiltaan realistisempia ”mininukkeja”. Aiemmin julkaistut Lego Friends -setit keskittyivät pääasiallisesti Heartlake City:n rakennuksiin, kuten Heartlaken Sairaala ja Heartlaken hotelli, mutta uusissa seteissä tullaan näkemään myös paljon enemmän maaseudulle painottuvia settejä, kuten esimerkiksi Ratsastustalli tai Leirintäseikkailu. Tuotesarjan kohderyhmä on 5–8-vuotiaat tytöt, mutta vanhemmatkin lapset tuntuvat innostuvan rakentelemaan ja kehittelemään huikeita mielikuvitusleikkejä.

Pastillinväriä Legolaaatikkoon

Friends -sarjassa käytetään paljon tyttömäisiä, kirkkaita pastellivärejä. Pinkin lisäksi käytetään myös paljon mm. purppuraa ja taivaansineä. Lego Friends -setti tuo näin Lego-maailmaan kuusi uutta väriä.

Sarjaan kuuluu myös joitakin kirjoja. Uusi seikkailu -niminen setti poikkeaa muista Lego Friends -tuotteista siten, että pakkauksessa on myös 48-sivuinen kirja. Kirjassa on neljä tarinaa sisältäen myös pienoismallien rakennusohjeet. Tarinat vievät tyttöhahmot aarteen hakumatkalle muun muassa jännittävään luolaan ja purjehdusretkelle. Lopussa myös aarre löytyy! Setin mukana tulee lisäksi toistasataa värikästä legopalikkaa ja kaksi hahmoa.

Lego Friends -teemasta on nähty myös TV-sarja. Jaksoja on nähty nelosen perhe – kanavalla vuonna 2012 ja jatkoa sarjalle on luvassa.

Lego Friends -sarjan synty

LEGO Groupin perusti alun perin Ole Kirk Christiansen vuonna 1932. Yhtiö on periytynyt isältä pojalle, ja nykyisin sen omistajana toimii Kjeld Kirk Kristiansen, alkuperäisen perustajan lapsenlapsi. Yritys on kehittynyt valtavasti viimeisten lähes 80 vuoden aikana. Se on kasvanut pienestä puusepänpajasta moderniksi globaaliksi yhtiöksi, joka on nykyään myynniltään maailman viidenneksi suurin lelujen valmistaja. Nykypäivänä Lego- tuotesarjoja löytyy jokaiseen makuun ja monen ikäiselle rakentajalle.

Lego on yksi lelualan suurimmista jättiläisistä. Silti tytöt olivat kuluttajien joukossa pieni vähemmistö, eivätkä aiemmat yritykset vallata alaa heille suunnattujen lelujen markkinoilta olleet onnistuneet. Legon omien tilastojen mukaan vuonna 2011 peräti 90 prosenttia Legon tuotteista ostettiin pojille. Edeltävinä vuosina yhtiö oli tosin tietoisestikin keskittynyt pojille suunnattuihin leluihin. Tämä oli ollut Legon oma strategia selviytyä talousvaikeuksistaan. Pojat olivat Legon ydinkohderyhmä, josta saatiin suurimmat tulot.

Kohderyhmänä 5-8 -vuotiaat tytöt

Lego halusi kuitenkin panostaa myös tyttöjen kohderyhmään. Vuonna 2007 Lego aloitti neljä vuotta kestäneen tutkimus- ja suunnittelutyön, päämääränään kehittää uusi tytöille suunnattu tuotesarja. Tutkimuksesta saamien tietojen mukaan todettiin muun muassa, etteivät monetkaan tytöt pitäneet perinteisistä Lego-minihahmoista. Myös sukupuolten tavoissa leikkiä havaittiin eroja, joita pyrittiin ottamaan huomioon uuden tuotesarjan suunnittelussa. Lopulta vuonna 2012 Lego lanseerasi tuotesarjan nimeltään Lego Friends. Sen pääkohderyhmänä olivat yli 5-vuotiaat tytöt.

Ensimmäiset 23 Lego Friends -pakettia lanseerattiin markkinoille vuodenvaihteessa 2011-2012. Se toteutettiin 40 miljoonan dollarin maailmanlaajuisen markkinointikampanjan tuella. Suomeen sarja saapui syksyllä 2012. Sarja osoittautui menestykseksi: se ylitti kaksinkertaisesti ensimmäisen vuoden myyntitavoitteensa ja kolminkertaisti tyttöjen määrän Legon asiakaskunnassa vuonna 2012. Myös Legon kilpailijat huomasivat sarjan menestyksen. Kilpailijat kuten Mega Bloks ja Mattel lanseerasivat menestyksen innoittamina omia vastaavia tuotteitaan. Tuotesarja herätti kuitenkin myös negatiivista huomiota. Se sai osakseen runsaasti myös arvostelua. Sarjan katsottiin tukevan negatiivisia sukupuolistereotypioita ja keskittyvän poikien tuotesarjoja vähemmän rakentamiseen. Change.org-sivuston kymmenettuhannet kävijät vaativat SPARK Movement -järjestön aloittamassa verkkoadressissa Legoa lopettamaan tyttöjen aliarvioimisen ja stereotypioinnin. Lego vastasi kritiikkiin korostamalla tuotteidensa kehittäviä puolia, joita Friends-teema tuo entistä useampien tyttöjen ulottuville.

Lego Friends elokuva

Näyttelyn lopuksi järjestetään juhlat, joissa Andrea laulaa. Katso lisää lego-videoita osoitteesta Lego.fi.

 

Siirry alkuun