Lelut & lelukaupat netissä
LEGO Disney Princess, Elsan kimalteleva jäälinna 41062
74,90€
Heartlaken Grand Hotel 41101, Lego
129,90€
Lego City Trains 60052 Tavarajuna
329,90€
Lego Ninjago 8020547 Sky Pirate Kai koottava rannekello figuurilla
26,94€
Heartlaken sairaala, Lego Friends 41318
94,90€
Lego Architecture 21019 Eiffel-torni
59,90€
Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Disney
LEGO Wear
Lego
Mattel
Nintendo
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Adlibris
Babyshop
CDON lelut
Coolshop lelut
Ellos lelut
Eurotoys
Hobbex
Hobby Hall
Hong Kong
Kärkkäinen
Lekmer lelukauppa
Lelufantti lelukauppa
Lelut24
On24 lastenmaailma
Pinkorblue.fi
Proshop
Shopping4net leikkikalut
Tokmanni
Poista kaikki suodattimet

Legot

2397 tuotetta 18 kaupasta
< Edellinen

Lego on yksi rakastetuimmista lelumerkeistä

Lego on yksi Pohjoismaiden ja ehkä koko maailman suurimmista menestystarinoista! Tanskalainen Lego on viihdyttänyt lapsia 1970-luvulta saakka, ja tänä päivänä se on suositumpi kuin koskaan.

Pienessä tanskalaisessa Billundin kylässä puusepän poika Godtfred Kirk Christiansen keksi Lego-palikan ja sen nerokkaan kiinnitystekniikan jo vuonna 1949. Poika kehitti yhdessä isänsä kanssa palikan muoviseksi tuotteeksi, joka patentoitiin vuonna 1958. Sen jälkeen Lego palikan tarina onkin historiaa. Lego on edelleen Christiansenin perheen omistuksessa.

1970-luku, muovin vuosikymmen, on Lego-palikankin läpimurtoaikaa, sillä silloin yksinkertainen palikka löi läpi koko länsimaisessa maailmassa lasten leluina. Samalla vuosikymmenellä lapsiin alettiin muutenkin panostaa, joten lapsille suunnattuja tuotteita alkoi olla markkinoilla pilvin pimein. Lego-palikat olivat kuitenkin lunastaneet paikkansa lasten suosikkeina, eikä paikka ole sittemmin mihinkään hävinnyt.

Lego monipuolistuu

Aluksi Lego oli ajan trendin mukaisesti keltaisia, punaisia ja ruskeita palikoita, joista lapsi kykeni mielikuvituksensa rajoissa rakentaa mitä tahansa. Lego-ukot olivat yksinkertaisia unisex-hahmoja, joilla ei ollut sukupuolta. Legon rinnalle tuli Lego Dublo, eli suurempi, taaperoille tarkoitettu rakennussarja.

Lego pysyi vanhassa moodissaan niin pitkään, että lähes tipahti kehityksen kelkasta. 2000-luvulla vasta Lego alkoi kunnolla monipuolistua. Sittemmin Lego alkoi tuottaa ajankohtaisten teemojen mukaisia rakennussarjoja, jotka alkoivat heti myydä kuin häkä. Teemat ammennetaan esimerkiksi Disneyn elokuvista tai muista ajankohtaisista elokuvista tai kiinnostavista lasten teemoista.

Lego teemat

Lego System on Legon vanhin teema, joka tarkoittaa ihan peruspalikoita sekä hahmoja. Tätä sarjaa edustaa esimerkiksi Lego City sarja, jossa on kaikkea tavalliseen elämään liittyvää, lähinnä pojille suunnattuja aiheita. Lego Techic teema on niinikään vanha, suomalaisittain tekniikkalegoina tunnetussa sarjassa voi rakentaa ajoneuvoja ja koneita, joihin saa vaikka moottorin. Sittemmin on valmistettu myös eriaiheisia Lego lautapelejä.

Uudet Legosarjat

Tällä hetkellä uusimpia ja suosituimpia Lego teemoja ovat Lego Ninjago, Lego Chima, Lego Architecture, hieman pienemmille tarkoitetut Lego Creative -sarjat sekä tyttöjen sarjat Lego Friends, Lego Princess ja aivan uusimpana Lego Frozen. Trendien mukaisesti Legoissakin on fantasiaa Lord of the Rings ja Hobbit sarjoissa.

Erilaisia Lego sarjoja ja paketteja on satoja erilaisia, joten kauppojen on mahdotonta pitää kaikkia valikoimissaan. Siksi ehdottamasti laajin valikoima Legoja löytyy netistä, erityisesti Lelukaupat.com sivuston kautta, sillä täällä voi vertailla kaikkien tuotteiden hintoja.

  • Lego on maailman suurin leluvalmistaja
  • Legon uusimpia teemoja ovat Lego Chima ja Lego Frozen
  • Lego on useimmiten lasten toivotuimpia joululahjoja länsimaissa
Siirry alkuun