Lelut & lelukaupat netissä
Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Barbie
Batman
Bburago
Big
Brio
Bruder
Carrera
Cars
Caterpillar
Clementoni
Dantoy
Defiants
Dinosaur
Disney
Disney Pixar Cars
Disney Princess
Ferrari
Fisher-Price
Geomag
Hape
Happy Baby
Hot Wheels
JCB
Jabadabado
Kidkraft
Le Toy Van
Little Tikes
Maisto
Maki
Meccano
Melissa & Doug
Nerf
Nikko
Palomies Sami
Paw Patrol
Plasto
Playmobil
Razor
Revell
Scalextric
Schleich
Siku
Silverlit
Smoby
Spiderman
Summertime
Syma
Tildo
Tomy
Tuomas Veturi
Vilac
Autot
Axi
Cat
Denver
Friends
Gowi
Junior
Krea
Leaf
Lexibook
Mission
Orbit
Pegperego
Planes
Police
Polistil
Rollytoys
Sekalaiset
Sevi
Simba
Trex
Turbo
Viking
Volkswagen
Wader
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
CDON lelut
Coolshop lelut
Eurotoys
Lelufantti lelukauppa
Lelut24
Poista kaikki suodattimet

Ajoneuvot

1118 tuotetta 5 kaupasta
< Edellinen

Leikkiautot lapsille

“Vruum vruum!” on yksi kaikkein tärkeimmistä ilmaisuista nuoren pojan sanastossa. Leikkiautot, rekat ja erilaiset traktorit ovat säilyneet suosittujen lelujen joukossa, ja viimeisen sadan vuoden sisällä ne ovat kokeneet lukuisan määrän erilaisia kehitysvaiheita, muuttuen alkeellisista neljällä pyörällä varustetuista puupalikoista aitoja autoja muistuttaviksi leluiksi, jotka on varustettu pyörivillä renkailla sekä aukeavilla ovilla, toimivalla konepellillä ja takaluukulla. Nykyisin autolelut on varustettu myös sisältä vastaamaan alkuperäistä malliaan. Leikkiautoja on saatavilla kaikista lelukaupoista ympäri maailmaa. Helpoin tapa hankkia leikkiautoja on ostaa niitä netistä esimerkiksi Lekmer, Lelufantti tai CDON.com lelukaupoista.

Leikkiautotoilla on myös keräilyarvoa

Leikkiautoja on kaiken mallisia, värisiä ja kokoisia. Leikkiautoja löytyy pehmoleluversioina, jotka soveltuvat varsinkin vauvoille, mutta myös korkealuokkaisina ja toimivina miniatyyriversioina, jotka ovat teini-ikäisten ja aikuisten keräilijöiden mieleen. Leikkiautot muodostuivat käytännössä klassikoiksi yhdessä yössä, saman tien auton keksimisen jälkeen.

Leikkiautojen tilaaminen netistä on helppoaLeikkiautot ovat erittäin suosittuja ja monista lelukaupoista niitä löytyy laaja valikoima. Moni leluvalmistajista tuottaa omaa leikkiautomallistoaan. Yksi sellaisista merkittävistä yhtiöistä on Ruotsalainen leluja valmistava yritys Brio, joka perustettiin vuonna 1884 Ivar Bengtssonin toimesta. Brio on erikoistunut rakentamista vaativiin leluihin, joista esimerkkeinä leikkijunat ja leikkiautot, joista jälkimmäisiä löytyy erilaisissa muodoissa kuten paloautoina, kilpa-autoina, ja rakennussarjoina. Rakkennussarjoilla hieman varttuneempi lapsi voi luoda erilaisia ajoneuvoja omaa mielikuvitustaan käyttäen.

Hot Wheels autot ovat poikien mieleen

Leikkiautot, rekat ja traktorit ovat myös Yhdysvaltalaisen lelujätin Mattelin listoilla. Sen laajasti tunnettu ja suurta suosiota nauttiva Hot Wheels -brändi perustettiin vuonna 1968. Hot Wheels -autot valetaan muottiin, jotka vastaavat oikeita ja alkuperäisiä autoja suhteessa 1:64 (ja myöhemmin myös suhteessa 1:43). Nämä leikkiautot ovat niin laajalle levinneitä ja suosittuja, että useat autonvalmistajat ovat itse asiassa lisensoineet Hot Wheels -yhtiön valmistamaan pienoismallit autoistaan tarjoamalla autojen alkuperäiset suunnitteluasiakirjat yrityksen käyttöön. Hot Wheels -autojen pieni koko ja kestävä rakenne, sekä luonnollisesti niiden yhteneväisyys verrattaessa autojen alkuperäismallin kanssa, tekevät niistä pienten poikien suosikkeja kaikkialla missä niitä myydään.

 

Aivan kaikki leikkiautot, rekat ja tarktorit eivät ole pieniä. Jotkut voivat itse asiassa olla lähes yhtä suuria kuin lapsi itsekin! Plasto on Suomalainen korkealaatuisten muovisten lelujen valmistaja, ja sen malliston suuret leikkiautot ovat erinomaisesti sopivia lasten ulkoleikkeihin. Plaston tehdas avattiin vuonna 1954 ja se sijaitsee kauniilla Ahvenanmaan saarella, läntisen Suomen saaristossa. Mallistossa olevat suuret muoviset leikkiautot, kuten 60cm pitkä kuorma-auto, lumiauralla varustettu hurja 85cm pitkä kuormuri, sekä 45cm pitkä mönkijä peräkärryllä ovat suomalaisten lasten suosikkeja. Plaston leikkiautot ovat erityisen kestäviä muoviautoiksi, ja ne on helppo löytää kokonsa vuoksi jopa lumihangesta. Tästä syystä näitä leikkiautoja on yleisesti käytettävissä Suomen puistoissa, päiväkodeissa ja leikkikentillä.

Disney Cars ja  Lightning McQueen

Leikkiautojen universaali viehätys poikien keskuudessa on kenties suurin syy miksi Pixar Disneyn elokuva Cars nousi niin suosituksi. Tämä Amerikkalainen animaatio julkaistiin vuonna 2006, ja se on pituudeltaan lapsille sopivat 116 minuuttia. Elokuva sai erinomaisen vastaanoton sekä kriitikoilta että katsojiltakin, ja se poiki nopeasti jatko-osan. Lähes jokainen lelukauppa maapallolla tarjoaa jonkinlaisia elokuvaan liittyviä oheistuotteita. Näissä oheistuotteissa elokuvan hahmot, etenkin elokuvan selkeä johtohahmo Lightning McQueen, esiintyvät. Iloiset autohahmot voi löytää niin t-paidoista, housuista, sukista ja lähes mistä tahansa muusta vaatekappaleesta tai tuotteesta, ja luonnollisesti niistä on valmistettu myös eri materiaaleista tehtyjä leikkiautoja eri kokoluokissa.

Muut suositut leluautot

Muita suosittuja valmistajia ja brändejä joiden valikoimaan leikkiautot tai pyörivät lelut kuuluvat ovat Nikko, Beyblade ja Tyco. Myös kaikkein suurimmat lelujen valmistajat kuten Fisher-Price valmistavat autoleluja, tosin suunnaten ne nuoremmalle yleisölle, aina taaperoille ja vauvoille asti. Niin kuin on ollut selvää jo niiden syntymästä saakka, leikkiautot, rekka-autot ja traktorit ovat täällä pysyäkseen.

Autoratoja, junaratoja ja parkkitaloja löytyy lelukauppojen valikoimista suorastaan hengästyttävä määrä! Monesti on helpompi kun valmiiksi tietää mitä hakee, mutta toisaalta esimerkiksi Lelukaupat.com kategorioista tuotteita on helppo vertailla.

Autoista ja junista pitäville lapsille onkin todella paljon leluvaihtoehtoja. Vaihtoehdoista kannattaakin valita mahdollisimman kestävä ja laadukas vaihtoehto, jolloin lelu kestää kauan ja useita leikkejä. Parhaat lelut eivät leikeissä kulu, vaan kestävät sukupolvelta toiselle.

Autoradat kiitoradoista temppuratoihin

Autoradat ovat hauskaa ajanvietettä lapsille, jotka tykkäävät leikkiä autoilla, pienillä tai isoilla. Autoradoista löytyykin monia vaihtoehtoja sekä pienemmille että isommille lapsille.

Suhteellisen uusia leluja ovat HotWheels autot ja niihin liittyvät radat, jotka ovat mahtavia kaikenikäisille pojille ja tytöille! Erikoisille ja hauskoille HotWheels autoille on olemassa monia erilaisia autoratoja, joissa autot voivat tehdä temppuja ja ottaa nopeuskisoja. Nämä HotWheels -autoradat rakennetaan muovisista osista, joita voi ostaa ylimääräisiäkin. Näin lapsi voi rakentaa omanlaisensa radan osista.

Isommille pojille mieluisia ovat klassiset Scalextric -autoradat, joissa pienet autot kulkevat sähköllä ja niilä kiihdytetään pienellä ohjaimella. Scalextric radoilla tuhannet ja jopa miljoonat lapset ovat ottaneet ikimuistoisia kisoja, sillä näitä ratoja on valmistettu parikymmentä vuotta.

Sähköisiä autoratoja valmistaa myös Carrera, jonka autoradat ovatkin hieman Scalextricia edullisempia.

Puiset junaradat - lelujen klassikko

Lasten lelujen kiistaton klassikko ovat puiset junaradat, joissa junat kulkevat puisilla kiskoilla joko lapsen ohjaamana tai patterista tulevalla sähköllä. Ruotsalainen Brio on junaratojen kiistaton isä, sillä Brio on luonut kiskostandardin, jota kaikki sen jälkeen tulleet puujunaratavalmistajat mukailevat. Brion junaratoihin liittyvä valikoima on käsittämättömän laaja erilaisine risteyksineen, junatalleineen, asemineen, tunneleineen, kaupunkeineen, kymmenine erilaisine junineen.....

Parkkitalot autoille

Lapsi, joka tykkää leikkiä pienillä autoilla, rakastaa näille autoille suunniteltuja parkkitaloja! Parhaassa parkkitalossa on useita kerroksia, joihin kuljetaa oikeita ramppeja pitkin. Näissä rampeissa paitsi kuljetaan siististi ylös, myös otetaan pieniä kisoja alaspäin liukuessa... Fisher Pricen muovinen parkkitaloklassikko on kestävä ja sukupolvelta toiselle kestävä lelu.

Viime vuosina myös kauniita puisia parkkitaloja on tullut markkinoille. Brion tai Classic Worldin kaksikerroksinen parkkitalo kaunistaa pojan leikkihuoneen ja antaa hauskat leikit.

 

Siirry alkuun