Lelut & lelukaupat netissä
Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Alpine
Alvi
Avengers
Batman
Berg
Big
Cobi
Dinosaur
Disney
Disney Frozen
Disney Princess
Haba
Happy Friend
Jabadabado
Jou
Kettler
Kidkraft
Kids Concept
L.O.L.
Lego
Lego Friends
Marble
Minions
Muumi
Paw Patrol
Pinolino
Princess
Rice
Rotho
Skip Hop
Spiderman
Star Wars
Autot
Babblarna
Babybay
Bieco
Bloomingville
Elephant
Friends
Frozen
Hellohome
Hoppekids
Kiddy
Klein
Koziol
Moon
Nalle
Pieces
Roba
Sebra
Sekalaiset
Ted
Trousselier
Violetta
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Adlibris
CDON lelut
Ellos lelut
Eurotoys
Hobby Hall
Lelufantti lelukauppa
On24 lastenmaailma
Pinkorblue.fi
Shopping4net leikkikalut
Stockmann lelut
Poista kaikki suodattimet

Säilytys

610 tuotetta 10 kaupasta
< Edellinen

Leluilla kuuluu olla oma paikkansa

Lastenhuoneen siisteydellä ja järjestyksellä on monia tärkeitä pointteja, jotka kannustavat vanhempia panostamaan lelujen säilytykseen ja lasten leikkihuoneen hyvään järjestykseen. Siistissä, selkeässä huoneessa on paljon helpompi antaa mielikuvituksen laukata.

Lasten leikkihuone voi olla luovassa kaaoksessa tai hyvässä järjestyksessä. Hyvä järjestys auttaa ainakin seuraaviin seikkoihin:

  • siistissä huoneessa lapsen on helpompi aloittaa uusi leikki
  • siisti ja järjestelmällinen huone on helpompi pitää siistinä
  • kun leluilla on oma paikkansa, merkitty sellainen, lapsi oppii itse siivoamaan huoneensa
  • lelut pysyvät tallessa ja lapsi löytää ne itse tarvitessaan niitä
  • huone on esteettisesti kauniimpi

Lastenhuone on nykyään huone missä muutkin, joka sisustetaan huolella. Tämä on hyvä, sillä aiemmin lasten huoneeseen tuotiin ylimääräiset huonekalut ja lelut säilytettiin pusseissa tai laatikoissa sekaisin.

Leikkihuoneen järjestys

Leikkihuoneen järjestystä kannattaakin miettiä leikin ja huoneen käytön kannalta. Millaisia säilytyskalusteita huoneessa tarvitaan? Millaisia leluja lapsella on ja miten ne olisi järkevintä säilyttää? Lelujen säilytystä varten on pehmeitä ja kovia laatikoita, pussukoita, lokeroita, koteloita... Ideoita lelujen säilytykseen voi hakea vaikka netistä. Esimerkiksi Pinterest on ideoiden hakemiseen oikea aarreaitta!

Lelujen säilytyksessä tärkeää on, että lapsi pystyy itse käyttämään säilytyskalusteita ja laatikoita. Lelut on myös hyvä asettaa lapsen korkeudelle, eikä esimerkiksi korkealle hyllylle, ellei sitten kyse ole leluista, joilla lapsen ei ole tarkoituskaan leikkiä itsekseen.

Lelujen säilytys huoneen sisustuksena

Lelujen säilytyskalusteet ja -laatikot täytyy tietysti sopia huoneen muuhun sisustukseen. Siksi valikoimaa on valtavasti: nettikaupoissa lelulaatikoita on sivutolkulla! Lapsellisia, ihania värikkäitä laatikoita on esimerkiksi Skip Hopin hauskat eläinaiheiset laatikot, Smallstuffin, Sne Design, Roommate, Färg Ferm, Kids Concept, Pumpkin, Rice, Handed By, Jabadabado ja Jox merkkien hempeän värikkäät lelujen säilytyslaatikot.

Laatikoita ja rasioita pitää olla montaa eri kokoa, lapsen pöydälle myös pieniä laatikoita, jotta lapsi saa säilöttyä aarteensa ja pienet tavaransa siististi. Lasta ja miksei myös aikuistakin helpottaa suuresti se, että paikat ja laatikot merkataan. Näin tavarat päätyvät aina samaan paikkaan, oli huonetta siivoamassa sitten kuka tahansa.

Siirry alkuun