Lelut & lelukaupat netissä

Disney

115 tuotetta 4 kaupasta
< Edellinen
Disney

Disneyn tuntee lähes joka lapsi

Amerikkalainen Walt Disney on eräs viihdeteollisuuden kaikkein suurimmista nimistä, ja Disney-yhtiöiden luomat hahmot ovat tuttuja lähes jokaiselle maailman asukkaalle. Harva yhtiö on onnistunut levittämään hahmojaan ja niihin perustuvia tuotteita niin laajalti kuin Disney. Yhtiön perustaja Walt Disney kuoli vuonna 1966, mutta Disney-yhtiöiden luovuudelle ei näytä tulevan loppua. Disneyn klassikkohahmot nauttivat edelleen suurta suosiota, ja säännöllisin väliajoin Disney luo uusia hahmoja lasten ja aikuistenkin riemuksi ympäri maailmaa. Alunperin Disney-hahmot luotiin valkokankaalle, mutta jo varhain Disney-hahmoista on tehty leluja, joiden suosio on niinikään kyltymätön. Disney-hahmot ovat keskeinen osa myös Disney-teemapuistoja, joita on useita ympäri maailmaa, suomalaisille kenties tunnetuimpana Pariisin lähellä sijaitseva Euroopan Disneyland.

Disney hahmot ovat rakastetuimpia vuosikymmenestä toiseen

Disney-hahmot ja niistä tehnyt lelut voidaan jakaa kolmeen eri pääkategoriaan. Ensimmäisinä tulevat tietysti mieleen Disneyn itse keksimät hahmot kuten Mikki Hiiri, josta on lähes 90-vuotisen olemassaolonsa aikana tullut eräs maailman tunnetuimpia kulttuuri-ikoneja. Niinikään suurta suosiota nauttii Aku Ankka, muun ”Ankkalinnan väen” kuten Roope Ankan, Hessun, Pelle Pelottoman ja Pluton ohella. Erityisen suosittuja Ankkalinnan asukkaat ovat Pohjoismaissa, kiitos Aku Ankka –lehden, joka mm. Suomessa on jo 60 vuoden ajan ollut levikiltään suurimpia aikakauslehtiä. Myöhempiä Disneyn omia hahmoja ovat mm. Leijonakuningas, josta on kehitetty lelujen ja muiden tuotteiden ohella myös menestysmusikaali. Viime aikojen yhteistyö Pixar-studioiden kanssa on taas tuonut Disney-perheeseen entistä monipuolisempia hahmoja kuten Cars eli Autot.

 

Disney aloitti viihdebisneksensä näillä klassisilla, myöhemmin Ankkalinnan väkenä tunnetuksi tulleilla hahmoilla 1920-luvulla, mutta todelliseen suurmenestyksen Disney saavutti tekemällä täyspitkiä animaatioelokuvia tunnetuista saduista. Ensimmäiseksi Disney tarttui Grimmin veljesten klassisiin tarinoihin, ja niin syntyi Lumikki ja Seitsemän Kääpiötä, joka oli jättimenestys ja antoi suuntaviivat piirretyille filmeille pitkäksi aikaa eteenpäin. Muita tunnettuja satuhahmoja, jotka Disney-elokuvien myötä tulivat paljon alkuperäisteoksia suosituimmiksi, ovat mm. Peter Pan, Nalle Puh ja Pinokkio. Disneyn myöhempien aikojen suurimpia satuelokuvamenestyksiä on Hans Christian Andersenin tarinaan perustuva Pieni Merenneito. Disney on näin luonut klassikkosaduista iloisia ja myönteisiä tarinoita, jotka kiehtovat lapsia ja vanhempiakin kaikkialla maailmassa, hävittäen sen synkkyyden joka esimerkiksi alkuperäisiä Grimmin satuja leimasi hyvinkin voimakkaasti. Tämä iloisuus ja elämänmyönteisyys välittyy myös näiden tarinoiden pohjalta tuotetuissa Disney-leluissa.

 

Kolmas Disneyn hahmoryhmä syntyi yhtiön siirryttyä tuottamaan tavallisia elokuvia ja TV-sarjoja. Pirates of the Caribbean –hahmot syntyivät Disneyn teemapuistojen perusteella, ja niistä tehdyt elokuvat kuuluvat 2000-luvun alun kaikkein menestyneimpiin. Muita tällaisia hahmoja ovat mm. teini-idoli Hannah Montana. Nämä hahmot ovat laajentaneet Disneyn suosiota myös nuorten ja aikuisten parissa. Disney-hahmoihin perustuvia leluja on tänä päivänä tarjolla todella laaja valikoima. Tämä heijastaa Disneyn tuotannon monipuolisuutta. Niinpä kaikkien lasten ja aikuistenkin on helppo löytää Disney-tuotteiden joukosta omaan makuun sopivat tuotteet. Tutut Disney-hahmot seikkailevat esimerkiksi palapeleissä ja värityskirjoissa, ja Disneyn klassisten satuhahmojen pohjalta on kehitetty mm. Disney Princess –nukkesarja, joille voi ostaa vaatteita ja asusteita. Lastenjuhliin ja naamiaisiin voi ostaa esimerkiksi Lumikki-peruukin, ja muita lapsille sopivia Disney-asusteita ovat vaikkapa Disney Princess –pyöräilykypärät ja sateenvarjot.

Disney lyhyesti

Siirry alkuun