Lelut & lelukaupat netissä
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Coolshop lelut
Eurotoys
Poista kaikki suodattimet

Hello Kitty

9 tuotetta 2 kaupasta
Hello Kitty

Hello Kitty lelut pienille tytöille

Hello Kitty on japanilaisen populaarikulttuurin kenties kuuluisin hahmo maailmalla. Japanilaiset mielikuvitushahmot ovat kautta aikojen imeneet vaikutteita paitsi japanilaisesta kulttuurista myös ulkomailta. Erityisesti Toisen maailmansodan jälkeisenä aikana länsimaalaisuudesta tuli muodikasta Japanissa, mutta nämä vaikutteet sekoittuivat aina japanilaisten omiin, perinteisiin esteettisiin käsityksiin. Tuloksena on ainutlaatuisen kiehtovia hahmoja, joista useammat ovat vasta viime vuosina saavuttaneet mainetta Japanin ulkopuolella, mm. anime-sarjakuvien myötä.

 

Hello Kitty on japanilaisen Sanrio-yrityksen kehittämä hahmo, joka tuotiin markkinoille 1974. Ensimmäinen Hello Kitty –tuote oli vinyylistä tehty kukkaro. Hello Kittyn syntymäaikoihin oli erityisesti Britannia muodissa Japanissa, ja niinpä Sanriolle työskennellyt suunnittelija Yuko Shimizu päätti tehdä Hello Kittystä ”brittiläisen” kissan, joka asuu Lontoossa, jotta se erottuisi Sanrion muista ”amerikkalaisista” hahmoista. Hello Kitty –kissalla ei ole useimmista animaatiohahmoista poiketen suuta, koska Sanrio halusi näin antaa lasten mielikuvitukselle suuremman vallan, ja kuvitella Hello Kittyn tunteet itse. Suun puuttumella Sanrio halusi myös viestittää että Hello Kitty ei puhu, kuten muut hahmot, suullaan vaan sydämestään.

Japanilaiset lelut ovat suosittuja

Hello Kitty kuuluu japanilaisen populaarikulttuurin ns. kawaii-perinteeseen, joka voidaan kääntää ”söpöydeksi” tai ”rakastettavuudeksi”. Tähän kuuluu tietynlainen sukupuolettomuus ja lapsenomaisuus. Japanissa tällaisia tuotteita suosivat paitsi lapset, myös nuoret miehet ja naiset. Vaikka kawaii-perinne on syntynyt japanilaisessa kulttuuriympäristössä, on monilla kawaii-tuotteilla laaja suosio kaikkialla maailmassa, lähinnä tyttöjen ja naisten parissa. Näistä kawaii-hahmoista Hello Kitty lienee tunnetuin. Kawaii-tuotteiden suosioon on osittain syynä sekin, että niihin ei liity sellaisia väkivallan ja synkkyyden mielikuvia, jotka esimerkiksi japanilaisessa anime-viihteessä ovat tyypillisiä. Näin Hello Kitty –tuotteet itsessään tuottavat ainoastaan myönteisiä ja turvallisia mielikuvia, ja niinpä lasten voi antaa leikkiä niillä huoletta.

 

Hello Kitty –tuotteita alettiin myydä Japanin ulkopuolella jo 1970-luvulla, mutta vasta 1990-luvulla Hello Kitty nousi todelliseen maailmanmaineeseen, kun useat julkkikset kuten Mariah Carey alkoivat käyttää Hello Kitty –tuotteita. Hello Kitty –kuume alkoi näin levitä ympäri maailmaa, ja onpa Hello Kitty päätynyt koristamaan taiwanilaisen Eva Air –yhtiön suihkukonettakin. Jopa YK:n lastenavun järjestö UNICEF on antanut Hello Kittylle tittelin ”lasten erityinen UNICEF-ystävä (UNICEF Special Friend of Children).”

 

Nykyään tarjolla on hyvin laaja valikoima Hello Kitty –hahmoon pohjautuvia leluja ja muita lapsia ja vanhempiakin kiehtovia tuotteita. Hello Kitty -hahmo voidaan käytännössä liittää melkeinpä mihin leluun tahansa. Suomessa on kaupoissa myynnissä esimerkiksi Hello Kitty –hahmolla koristeltuja lelutietokoneita sekä Hello Kity –minikaupunkeja. Nämä minikaupungit esittävät tunnettuja maailmankaupunkeja kuten Roomaa kuuluisine nähtävyyksineen, joiden keskellä Hello Kitty ystävineen seikkailee. Hello Kitty –hahmon pohjalta valmistetaan myös perinteisempiä leluja kuten palloja, hiekkaleluja ja pehmoleluja. Saatavilla on myös paljon Hello Kitty –asusteita kuten hiuspinnejä ja reppuja. Onpa markkinoilla myös Hello Kitty –makuupussejakin lapsille. Kotimaassaan Japanissa Hello Kitty –tuotteet ovat erityisen suosittuja kirjoitustarvikkeina kuten kyninä ja muistikirjoina, ja näitä löytyy Suomenkin kaupoista.

Hello Kitty lyhyesti

Siirry alkuun