Lelut & lelukaupat netissä
Hinta
Valitse v�ri
X
Valitse kauppa
X
Adlibris
Coolshop lelut
Eurotoys
Lelufantti lelukauppa
Poista kaikki suodattimet

Nikko

19 tuotetta 4 kaupasta
Nikko

Nikko - parhaat radio-ohjattaavt lelut

Nikko on maailman suurin radio-ohjattavien leikkikulkuneuvojen valmistaja. Nikko perustettiin Japanissa vuonna 1958. Radio-ohjatut tuotteet olivat Nikkon valikoimissa alusta alkaen, ja vuodesta 1966 lähtien ne ovat olleet yrityksen päätuotteita. Nikko on profiloitunut erityisesti laadukkaiden tuotteiden valmistajana, ja niinpä radio-ohjattavat Nikko-autot, lentokoneet ja helikopterit eivät ole markkinoiden halvimpia. Kuitenkin monet vanhemmat pitävät nykyään tärkeänä opettaa lapsilleen kestävää kehitystä, jonka mukaa on parempi maksaa hieman enemmän laadukkaasta tuotteesta joka kestää kauemmin, kuin ostaa kaupan halvin radio-ohjattava auto, joka hajoaa nopeasti, ja jonka tilalle pitää nopeasti ostaa uusi. Kun lapsi oppii tämän tärkeän periaatteen jo pienenä, tulee hän sitä noudattamaan koko loppuelämänsä, ja opettaa sen myös omille lapsilleen. Kun ollaan hankkimassa radio-ohjattavaa leikkiautoa tai muuta vastaavaa lelua, on myös oltava huolellinen siinä, että autossa on todella langaton radio-ohjaus. Markkinoilla on myös kauko-ohjattavia autoja, jotka ovat hinnaltaan selkeästi halvimpia, mutta niissä on langallinen kauko-ohjaus. Näin ollen kauko-ohjattavalla autolla leikkiessä ei ole samanlaista vapautta ja esteettömyyttä kuin aidolla radio-ohjattavalla autolla. Näiden toimintasäde on korkeintaan niin laaja kuin kauko-ohjauskaapeli on pitkä, ja lisäksi on muistettava, että esimerkiksi ulkona leikkiessä kauko-ohjauskaapeli sotkeutuu helposti risuihin ja muihin esteisiin, tehden leikistä vähemmän nautittavaa. Kannattaa siis muistaa ennen tuotteen ostoa, ettei kauko-ohjattava ja radio-ohjattava auto ovat sama asia. Kaikki Nikko-autot ovat nimenomaan radio-ohjattavia, joten tällaista sekaannusta ei pääse tapahtumaan.

Kauko-ohjattavat lentokoneet ja veneet autojen lisäksi

Nikko on koko nykypäivän leikkikalumaailmassa niitä harvoja yrityksiä, jotka vielä toimittavat varaosia tuotteilleen. Niinpä Nikko-autot, lentokoneet ja helikopterit ovat paljon opettavaisempia leluja kuin halvimmat radio-ohjattavat. Varaosien asennettavuuden myötä lapset oppivat paljon tekniikasta. Nikko-autoissa, helikoptereissa ja lentokoneissa on pyritty mahdollisuuksien mukaan jäljittelemään oikeiden esikuviensa toimivuutta mahdollisimman pitkälle. Näin Nikko-radio-ohjattavalla autolla leikkivä ja sitä huoltava lapsi oppii paljon myös ”aikuisten koneiden” toiminnasta. Harva aikuinenkaan, jolla ei ole teknistä koulutusta tai ei toimi teknisessä ammatissa, osaa noin vain selittää vaikkapa kuulalaakerin tai servomoottorin toiminnan. Mutta laadukkaan radio-ohjattavan auton kuten Nikkon kanssa leikkivä tuntee tämä termit. Niinpä useimmat Nikko-autot sopivat parhaiten vähintään kouluikäisille lapsille.

Nikko radio-ohjattavat autot

Erityisen yksityiskohtaisia ovat Nikko ProClass –autot. Näistä löytyy mm. kuorma-auton pienoismalleja, joissa on alkuperäisten periaatteiden mukaan toimivat kääntölavat ja vinssit. Nämä mallit sopivat parhaiten todella vakaville radio-ohjauksen harrastajille, myös aikuisille. Niistä nauttivat myös isommat lapset, joilla on vahva mielenkiinto tekniikkaan.

 

Nikko kiinnittää paljon huomiota myös tuotteidensa autenttiseen ulkonäköön. Tämän vuoksi Nikko on hankkinut lisenssit mm. Hummerilta, Fordilta, General Motorisilta, DaimlerChryslerilta ja Porschelta heidän korimuotojensa ja tuotemerkkiensä käyttämiseen. Tämä lisää leikin viehättävyyttä, koska lapsi näkee radio-ohjattavan autonsa olevan tarkka pienoismalli oikeista autoista. Nikko-autoja on myös saatavilla elokuvateemoilla koristeluilta, kuten Fast and Furious. Radio-ohjattavia autoja pidetään edelleen yleisesti poikien leluina, mutta Nikko-valikoimasta löytyy malleja, jotka vetoavat myös tyttöihin. Tällainen on esimerkiksi Nikko PreSchool –sarja, jossa mm. supersuosittu Hello Kitty on radio-ohjattavan auton ratissa. Nimensä mukaisesti nämä mallit sopivat myös alle kouluikäisille lapsille.

 

Nikko-radio-ohjattavat eivät kuulu aivan jokaisen kaupan valikoimaan, eivätkä niitä aina myy edes suuret lelukauppaketjut. Parhaiten niitä löytää Suomessa radio-ohjattaviin erikoistuneista liikkeistä sekä nettikaupoista.

Nikko lyhyesti

Arvostelut, kommentit ja kokemukset

2/ 5
Ostettiin joululahjaksi kaksi Nikko VaporiZr2 kauko-ohjattavaa. Luulimme ostavamme laatua mutta saimmekin jotain muuta. Toisessa autoista oli täysin vaillinainen ohjain, josta puuttui ainakin pattereiden metalliosat kokonaan. Sähköpostiviestittelyn ja kuvien lähettämisen jälkeen lopputulos oli pahoittelut ja kaksi viikkoa joulun jälkeen uusi ohjain postissa kotiin. Kannattaa siis testata ennen kuin lahjaksi antaa niin ei tule kahden viikon odottelua!
5/ 5
Nämä on hyviä! Meillä Nikko autot ovat olleet kovassa käytössä. Nikko on ollut pitkään radio-ohjattavien ykkönen. Monia uusia edullisia (usein kiinalaisia) valmistajia on tullut markkinoille. Onhan ne toki halpoja, mutta laatu onkin sitten aivan selkeästi heikompaa mitä esimerkiksi Nikoissa. Nikon radio-ohjattavat autot kestää törmäilyä ja putoilua. Monet hyppyrit on niille rakennettu ja aina on matka vain jatkunut.
Mistä Suomessa voi kysellä Nikko kaukoohjattavaan autoon uusia NI-MH 9,6 V akkuja , koskapa vanha ei enään lataudu kunnolla
Admin:
Kannattaa tiedustella esim. akkukauppa.com:ista. Ennen varaamista kannattaa katsoa alennuskoodit täältä: http://www.alennuskoodeja.fi/Akkukauppa.com/

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Englannin pääkaupunki?


Siirry alkuun