Lelut & lelukaupat netissä
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
CDON lelut
Coolshop lelut
Eurotoys
Lelufantti lelukauppa
Poista kaikki suodattimet

Hot Wheels

74 tuotetta 4 kaupasta
Hot Wheels

Hot Wheels autoradat antavat kyytiä leikkiautoille

Hot Wheels autorata ja upeat Hot Wheels autot innostavat leikkeihin niin pojat kuin isät. Autoja Hot Wheels sarjasta löytyy vanhoista klassikko Mustangeista aina upo uusiin Ferrareihin ja tehokkaisiin formuloihin. Hot Wheels leluista löytyy myös kulkuneuvoja mihin lapsi pääsee itse kyytiin. Esimerkiksi mahallaan maattava Urban Shredder on aivan uusi tapa liikkua ja sen avulla mäkeä voi laskea myös kesällä. Hot Wheelsiltä lötyy myös potkulautoja ja polkupyöriä.

Lelujätti Mattelin hittituote

Amerikkalainen leluvalmistaja Mattel julkaisi ensimmäiset Hot Wheels -autot jo vuonna 1968. Ne ovat pienoismalleja useista klassisista automalleista suhteessa 1:64. Monet autonvalmistajat ovat antaneet Mattelille luvan valmistaa lisenssillä tarkkoja pienoismalleja eri automalleistaan alkuperäisten suunnitelmien mukaisesti. Hot Wheelsien ensimmäinen suunnittelija oli Harry Bentley Bradley. Hänen kynästään ovat lähtöisin sellaiset Hot Wheels -autot kuten tummansininen Custom Chevrolet Camaro, joka oli ensimmäinen Hot Wheels -tuotannon autoista. Harry Bentley Bradley tuli Mattelin palvelukseen autoteollisuudesta, jossa hän oli suunnitellut esimerkiksi alkuperäisen Dodge Deoran korimallin auton normaalissa koossa. Mahtava valikoima Hot Wheels -autoja on saatavissa eri nettikauppojen valikoimista.

Vuonna 1968 julkaistiin ensimmäiset 16 eri autoa, ja näitä kutsutaan usein myös nimellä Sweet 16. Sarjassa oli 10 kustomoitua versiota autoteollisuuden perusmalleista sekä 6 pienoismallia aidoista automalleista. Tuossa joukossa olivat muun muassa kuuluisat kustomoidut versiot Chevrolet Camarosta ja Corvettesta, Ford Mustang ja pienoismalli Harry Bentley Bradfordin itsensä suunnittelemasta Dodge Deorasta. Hot Wheels autot olivat suuri menestys alusta alkaen, ja tänä päivänä keräilijät maksavat huimia summia sarjastaan puuttuvista yksilöistä. Hot Wheels -autosarja tuli kovaksi kilpailijaksi Matchbox-autoille aina vuoteen 1997 saakka, jolloin Mattel osti Matchboxin silloisen omistajayrityksen Tyco Toysin.

Harry Bentley Bradley palasi autoteollisuuden palvelukseen tuon ensimmäisen sarjan jälkeen, mutta suositteli Hot Wheelsin suunnittelijan paikalle hyvää ystäväänsä Ira Gilfordia. Tämän suunnitelmien pohjalta julkaistiin monet Hot Wheelsin suosituimmista upeimmista ja suosituimmista pienoismalleista, kuten Lotus Turbine, Maserati Mistral, Rolls Royce Silver Shadow, sekä tietyt Hot Wheelsin omat alkuperäiset autot kuten The Splittin’ Image, Torero, Turbofire ja Twin Mill. Metalliväreillä maalatut alkuperäiset autot ovat haluttuja keräilijöiden keskuudessa. Erityisen kysyttyjä ovat tietyt erikoisvärit kuten ”Hot Pink,” joka miellettiin enemmän ”tyttöjen väriksi,” ja näin ollen sitä käytettiin vain rajallisessa määrässä autoja.

Leikkiautoja jo kymmenien vuosien ajan

Vuonna 1970 Mattel julkaisi peräti 43 uutta automallia Hot Wheels -sarjassa. Vuonna 1970 Mattelin suunnittelutiimiin saapui myös Larry Wood, joka teki Hot Wheels -autojen suunnittelusta elämäntyönsä yli 36 vuotta jatkuneella urallaan. Samana vuonna julkaistiin myös ensimmäiset Heavy Weights –mallit, kuten ambulanssi, muuttoauto tai betoninkuljetusauto, ja Sizzlers-mallit kuten Firebird Trans-Am, Ford Mark IV ja Mustang Boss 302.

Hot Wheels -pienoismallien tuotanto on jatkunut vilkkaana vuosikymmenien ajan. 80-luvulla julkaistiin innovatiiviset väriä vaihtavat autot, jotka kylmässä tai kuumassa vedessä vaihtoivat väriään. Hot Wheels julkaisi myös sarjan pienoismalleja tuonaikaisista urheilu- ja perheautoista. Vuosina 1989-1994 Hot Wheels julkaisi numeroidun sarjan keräilyharvinaisuuksia. Kaikki autot olivat sinisiä, ja niitä julkaistiin yhteensä 274 kappaletta, tosin sarjasta jäi pois joitakin numeroita kuten 48, 61 ja 173. Vuonna 1995 Mattel jakoi Hot Wheels -autot erilaisiin sarjoihin: esimerkiksi 1995 mallisarja sisälsi kaikki vuonna 1995 ilmestyneet uudet autot. Vuonna 1998 Hot Wheels -sarjan 30-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Mattel julkaisi uudelleen suosittuja pienoismalleja ja erityisiä juhlapakkauksia autosarjan historian ajalta.

Hot Wheels -autojen suosio on jatkunut vakaana jo yli 40 vuoden ajan. Mattel julkaisee vuosittain uusia automalleja ja merkkejä, sekä uusintapainoksia aikaisemmista suosituista malleista. Vaikka Hot Wheels on pääasiassa lasten leluautosarja, on sillä myös oma laaja keräilijäjoukkonsa, joista monet ovat seuranneet Hot Wheelsejä koko sarjan historian ajan. Tänä päivänä internetin ja verkkokauppojen myötä Hot Wheels autojen hankkiminen on helpompaa kuin koskaan ennen. Sopiva uusi auto tai harvinainen keräilykappale löytyvät usein kaikkein vaivattomimmin netistä.

Siirry alkuun