Lelut & lelukaupat netissä
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Coolshop lelut
Eurotoys
Lelufantti lelukauppa
Poista kaikki suodattimet

Schleich

219 tuotetta 3 kaupasta
< Edellinen
Schleich

Muoviset lelueläimet lapsille

Muovista valmistetut Schleich miniatyyrieläimet ovat monen lapsen ja aikuisen mieleen. Useat vanhemmat haluavat ostaa lapsilleen juuri Saksalainen Schleichin valmistamia leluja sillä ne ovat jäjentelevät hyvin todellisia eläimiä eivätkä ole isosilmäisiä tai muuten hassusti korostettuja, kuten monet muut tämän hetken eläinlelut. Schleichin sarjaan kuuluu myös rakennuksia kuten Schleich talleja, koteja ja navettoja.

Schleich talli, hevoset ja muut eläimet

Schleichin eläinfiguurit ovat n. 2-47 cm korkeita, kovasta muovista valmistettuja pienoismalleja oikeista eläinahmoista. Kaikki hahmot maalataan käsin. Ne on maalattu turvallisilla maaleilla, ja niihin on tehty ohut maalikerros, jotta hahmojen ulkonäkö pysyisi mahdollisimman siistinä. Hahmojen ulkonäkö ja laatu on parantunut huomattavasti niiden alkuajoista. Schleicheillä on yleisesti ottaen tukeva rakenne, mutta siroilla hevosilla jalat taittuvat helposti. Jos jalkaa taivuttaa, se palautuu hetken kuluttua alkuperäiseen muotoonsa. Figuureita voidaan myös maalata uudelleen. Lisäksi hahmot pysyvät nykyään paremmin pystyssä ja ovat tukevampia.

Schleich eläimien kirjo on laaja, sillä pienoismalleja on valmistettu pieneläimistä dinosauruksiin. Lisäksi Schleich on valmistanut eläinhahmoille erilaisia tarvikkeita, esimerkiksi hevosille varusteita ja ritarileikkeihin linnoja ja turnajaistelttoja. Schleichit ovat sekä lasten että aikuiskeräilijöiden suosiossa. Ne ovat leluja ja keräilyesineitä. Schleicheilla voivat leikkiä lapsi sekä aikuinen, yksin tai porukassa. Niillä voi leikkiä sotaa tai rakkautta, kuviteltuja tai todellisuuteen pohjautuvia tapahtumia. Leikin jälkeen Schleicheja ei piiloteta lelulaatikkoon vaan ne nostetaan hyllylle koristamaan kotia. Näin eläinten käsinmaalattu pinta ei myöskään pääse naarmuuntumaan. Figuurien hinta liikkuu yleensä 4-10€ välillä, mutta taas esim. yksisarviset maksavat jo noin 20€.

Schleich figuureja ja niiden tarvikkeita valmistaa saksalainen yritys, jonka nimi on myös Schleich. Alkuperäisen Schleich figuurin tunnistaa kaupassa Schleich lapusta, joka on useimmiten kiinnitetty pienoismallin jalkaan tai pienemmillä eläimillä myös kaulaan, sekä logosta, joka on useimmiten figuurin mahassa. Schleichin mallisto uusiutuu vuosittain. Yksi hahmo pysyy yleensä mallistossa noin kuusi vuotta, ja jotkut hyväksi todetut mallit pidetään mallistossa kauemminkin. Schleichin tuotesuunnittelu ja työkalut tehdään yhtiössä: sillä siten voidaan valvoa uuden tuotteen valmistamisen ratkaisevia alkuvaiheita. Itse tuotanto tapahtuu yhtiön Saksan-päämajassa ja useissa tuotantolaitoksissa muissa maissa. Suurin osa figuureista valmistetaan nykyisin Kiinassa, mutta myös muita valmistusmaita (Saksa, Portugali) voi varsinkin vanhempien figuurien pohjista löytää. Tuotteita myydään maailmanlaajuisesti. Suomeen tuotteita maahantuo yritys nimeltä Norstar Oy.

Schleich historia

Friedrich Schleich perusti yhtiön vuonna 1935. Schleich hahmot heräsivät eloon 1950-luvulla, jolloin yhtiö alkoi keskittyä sarjakuvahahmojen kehittämiseen, tuotantoon ja markkinointiin. Ne ovat yhä suosittuja ja tunnettuja: Smurffit, Ressu, Muppet Show'n hahmot ja monet muut pitävät yhä pintansa. 1980-luvun alussa tuotevalikoimaan lisättiin eläinhahmoja, ja siitä lähtien valikoima on laajentunut jatkuvasti. Vuodesta 2003 alkaen Schleichin leikkimaailmoihin on lisätty myös ritarit, Villin Lännen teema ja keijut.

Nykyisin yrityksen osake-enemmistön omistaa eurooppalainen pääomasijoitusyhtiö HgCapital. Schleichin kaksi johtajaa omistavat loput osakkeet.

Suomen Schleichliitto

Osa Schleichin figuurien keräilijöistä ovat aktiivisia harrastajia. Sivuilta http://www.schleich-s.com/fi/FI/Leikkikenttae/ voi löytää monenlaista oheistuotetta ja toimintaa tuotteisiin liittyen. Suomessa toimii myös oma alan liitto. Suomen Schleichliitto (SSL) on liitto, jonka tarkoituksena on saada Schleich tallit yhteen, kisaamaan, puhumaan, puuhaamaan sekä erilaiseen yhteistyöhön. Suurin osa jäsenistä on hevosfiguurien keräilijöitä.  Liiton jäsenyys on ilmaista: se ei maksa mitään. Jäseneksi voi liittyä mikä tahansa Schleich talli, jolta löytyy netistä omat sivut. Rekisteröidyt jäsenet pääsevät osallistumaan erilaisiin toimintoihin.

Grafiikkapajassa voi tilata oman tallin sivuille grafiikkaa. Grafiikan teko kestää enintään viikon, ja sen ulkonäköön saa esittää omia toiveita. Grafiikkaa voi sitten lisätä omille sivuilleen.

Kuukauden talli -kilpailu on käyttäjien keskeinen leikkimielinen kilpailu, jossa jaossa on Kuukauden talli -titteli. Arvonimi arvotaan kuun ensimmäisenä päivänä.

Viikon hevonen -kilpailu on myös leikkimielinen kilpailu, jossa arvotaan viikon hevonen kerran viikossa.

SSL:ssä pyritään järjestämään muitakin kilpailuja, joihin saavat osallistua vain SSL:n jäsentallit. Myös erilaisia valmennuksia järjestetään aika-ajoin.

 

Siirry alkuun