Lelut & lelukaupat netissä

Palomies Sami

83 tuotetta 2 kaupasta
Palomies Sami

Tv-sarjasta tuttu Palomies Sami lelut

Palomies Sami -tarinat kertovat tästä tärkeästä työstä opettaen samalla jokaiselle lapselle arvokkaita paloturvallisuuteen liittyviä asioita. Palomies Sami -sammuttimella leikkiessä lapselle voi opettaa kuinka toimia vaaran uhatessa. Samalla voi muistuttaa mieleen yleisen hätänumeron, jonka jo melko pienetkin lapset oppivat helposti.

Alkujaan walesilainen Fireman Sam ilmestyi ensimmäisen kerran piirrettynä lasten tv-sarjana vuonna 1985. Idean kehittivät kaksi entistä palomiestä Kentistä: Dave Gingell ja Dave Jones. Sarjan tapahtumat sijoittuvat kuvitteelliseen Pontypandyn kaupunkiin Walesissa. Kaupungin esikuvana ovat toimineet todelliset walesilaiskaupungit Pontypridd ja Tonypandy, joiden nimistä on johdettu tuo Palomies Samin kotikaupungin nimi Pontypandy. Tv-sarja on myyty yli 40 maahan ympäri maailmaa. Isossa-Britanniassa Palomies Samia käytetään esikuvana paloturvallisuuden edistämisessä. Palomies Samin suosion myötä sarjan pohjalta on tehty laaja valikoima leluja ja muita tuotteita lasten iloksi. Helpoimmin nämä lasten suosikkituotteet löytyvät eri verkkokauppojen valikoimista.

Pontypandyn paloasemaa johtaa Basil Steele, jonka alaisuudessa työskentelee Samin lisäksi palomies Elvis Cridlington, jota Steele kutsuu tämän sukunimellä. Elvis on rakastunut paloaseman ainoaan naispuoliseen palo”mieheen” Pennyyn, joka toiselta ammatiltaan on mekaanikko. Penny on kasvissyöjä, joka usein nähdään seikkailemassa kaupungin lasten kanssa. Trevor Evans on palomies, joka toiselta ammatiltaan on kaupungin bussinkuljettaja. Hän asuu Samin naapurissa Vale Roadilla ja pitää kovasti kriketistä. Trevor pelkää korkeita paikkoja. Paloasema kuuluu ylijohtaja Boycen valvontaan, joka käy silloin tällöin Pontypandyn paloasemalla tarkistamassa tilanteen.

Palomies Sami videot

Palomies Sami lelut

Sarjan pohjalta tehtyjä leluja ovat tietenkin henkilöhahmot, joita löytyy useina erilaisina versioina pieniä ja isoja aina 50 cm korkuisiin pehmeisiin figuureihin saakka. Paloautot ja muu pelastuskalusto on tietenkin tärkeässä osassa palomiesten suorittaessa tärkeitä pelastustehtäviä. Palo- ja tikasautot, maastoauto ja mönkijä hankalassa maastossa liikkumiseen, pelastushelikopteri, moottorivene ja ambulanssi ovat itsestään selviä paloaseman kulkuvälineitä. Pieni palomies voi ajaa kohteeseen Palomies Sami -potkuautolla tai potkulaudalla. Aivan pienimpiä palomiehiä voi kuljettaa kolmipyörällä, jossa on vanhemmalle kätevä työntökahva. Kotioloissa Sami ajelee vihreällä pakettiautolla tai jeepillä. Palomies Sami -pyöräilykypärä suojaa pientä pyöräilijää ja tulee varmasti myös käyttöön, onhan se niin hieno.

Paloasema ja harjoitustorni ovat Palomies Samin tärkeät tukikohdat työpaikalla. Palomiesten käyttämää Neptune-venettä säilytetään sen omassa venevajassa. Innokkaalla Palomies Samin ystävällä tulee tietysti olla tämän keltainen kypärä merkkinä kuulumisesta paloaseman työntekijöihin. Kavereiden kanssa voi pelata Palomies Sami -lautapeliä, -korttipelejä, -dominoa tai koota palapelejä vaikkapa Palomies Sami -leikkiteltassa.

Sarjasta löytyy myös kaikki tarvittava innokkaan Palomies Samin ystävän syntymäpäiväjuhliin ilmapalloja myöten. Palomies Sami -repussa tai -trolleyssa suosikkilelut kulkevat näppärästi mukana kerhoon, kouluun tai lomalle. Leikkitietokone, puhelin ja radiopuhelin ovat tarpeellisia varusteita tärkeissä pelastustehtävissä.

Kaikkia Palomies Sami -tuotteita löytää helposti nettikaupoista. Kerää kaikki Palomies Sami -hahmot ja -paloautot jännittäviä sammutustehtäviä suorittamaan. Pontypandyssa töitä riittää Samille ja hänen ystävilleen. Lelut, pelit ja muut tarvikkeet tukevat tv-sarjassa nähtyjä tarinoita, ja jokainen lapsi voi itse keksiä uusia jännitä sammutus- ja pelastustehtäviä näillä välineillä suoritettavaksi. Vuoristoon on voinut joku jäädä jumiin, tai merellä on sattunut onnettomuus johon, Sami kumppaneineen kiitää Neptune-veneellä. Paloautoa tarvitaan, kun tuli on päässyt irti jossakin Pontypandyn rakennuksessa, ja helikopterin avulla voi etsiä vaikkapa eksyneitä ihmisiä. Palolaitosten suorittama arvokas sammutus- ja pelastustyö tulee näin lapselle tutuksi, ja he oppivat ymmärtämään kuinka on tarpeen olla ehdottoman varovainen erityisesti avotulta käsiteltäessä. Palomies Sami -leluilla lapsi oppii nuo asiat lähes huomaamattaan.

 

Siirry alkuun