Lelut & lelukaupat netissä
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
CDON lelut
Coolshop lelut
Eurotoys
Lelufantti lelukauppa
Pinkorblue.fi
Poista kaikki suodattimet

Smurffit

56 tuotetta 5 kaupasta
Smurffit

Smurffi lelut verkosta

Smurffit ovat belgialaisen sarjakuvapiirtäjän Pierre Cullifordin luomia sarjakuvahahmoja. Alun perin Smurffit olivat sivuroolissa Johannes ja Pirkale –sarjakuvassa, mutta myöhemmin Culliford eli taiteilijanimeltänsä Peyo antoi hahmoille oman sarjansa. Smurffit nousivat laajempaan tietoisuuteen Hanna-Barbera Productionsin Smurffit –piirrossarjan myötä, joka aloitettiin vuonna 1981. Sarja oli suosittu ympäri maailmaa ja sitä tuotettiin miltei kymmenen vuotta aina 1990 vuoteen asti. Myöhemmin Smurffit saivat oman kokopitkän elokuvansa, josta on suunnitteilla myös jatko-osia. Smurffit –hahmojen keräily on noussut suosioon ja sarjasta on myös julkaistu musiikki cd-levyjä, jossa Smurffit laulavat omia versioitaan suosituista kappaleista.

Smurffihahmot pehmoleluina

Smurffit ovat pieniä sinisiä olentoja, jotka asuvat Taivaanäärelä –mielikuvituspaikassa. Tavaanäärelä sijaitsee jossain päin Eurooppaa, mutta sen tarkkaa sijaintia ei ole ikinä kerrottu. Suomessa Smurffit tulivat tietoisuuteen sen jälkeen, kun Egmont Kustannus Oy:n tuottama Semic –lehti julkaisi Smurffit –sarjakuvia muffe-nimellä 70-luvun alkupuolella. Semic –lehden jälkeen Smurffit –sarjakuvaa julkaisi Ruutu- ja Non Stop –lehdet strumffit –nimellä. Koululainen –lehti julkaisi sarjakuvaa myös tällä nimellä 1970-luvun lopussa ja 1980-luvun alkupuolella. Tämän jälkeen Semic alkoi taas julkaista Smurffeja tällä kertaa Smurffit nimellä. Semic julkaisi Smurffeja vuosina 1980–1984. Semic –lehden tekemä nimenvaihdos vakiintui TV-sarjan myötä.

 

Smurffit asuvat sopuisasti Taivaanerälä –kylässä. Kaiken kaikkiaan smurffihahmoja on 101. Smurffit olivat kaikki aluksi vain miehiä, mutta naispuolisen smurffit –hahmot luotiin myöhemmin sarjaan. Smurffeja oli siis alun perin vain 99 hahmoa, mutta sarjan myötä hahmoja tuli muutama lisää. Smurffit elävät hyvin idyllistä elämää, mutta heillä on yksi iso vihollinen: Gargamel-velho. Smurffit pelkäävät Gargamel-velhoa eikä syyttä, sillä velho haluaa tuhota kaikki Smurffit.

 

Smurffeilla on kaikilla oma luonteensa ja heidät on nimetty yleensä luonteenpiirteen, iän tai sukupuolen mukaan. Taivaanerälässä asuu esimerkiksi Suursmurffi, joka on kylän päällikkö. Hän on ainut Smurffeista, jolla on punainen lankki päässä. Kaikilla muilla Smurffeilla on valkoinen lakki.

 

Smurffiina oli pitkään kylän ainut naispuolinen Smurffi. Hänet loi Gargamel osana pahaa juontaan tuhota Smurffit. Kylään on myöhemmin tullut myös toinen naispuolinen Smurffi Roosasmurffi sekä Vauvasmurffi, joka ei koskaan kasva isoksi. Luonteenpiirteen mukaan nimettyjä Smurffit –hahmoja ovat esimerkiksi: Jekkusmurffi, Ärjysmurffi, Välkkysmurffi ja Kömpelösmurffi, jota kutsutaan myös usein nimellä Tohelo.

 

Smurffit –sarjakuvan ja tv-sarjan suosion mukana on kehitetty paljon Smurffit –oheistuotteita. Smurffikuvioituja vaatteita, vihkoja, kyniä, reppuja, penaaleita yms. voi löytää kaikista isoista tavarataloista. Lelukaupoista voi ostaa Smurffit –pienoishahmoja, pehmoleluja, palapelejä, värikirjoja ja lukuisia muita Smurffit –aiheisia tuotteita. Smurffit ovat suosittuja monen ikäisten keskuudessa. Smurffit cd-levyjä on tähän päivään mennessä ilmestynyt Suomessa jo 21 kappaletta. Levyt ovat olleet Suomessa erittäin suosittuja, ja monet niistä ovat rikkoneet kultalevyyn tarvittavan myyntimäärän. Yhteensä levyjä on myyty Suomessa jo yli 790 000 kappaletta. Ensimmäinen Smurffit cd-levy ilmestyi Suomessa vuonna 1996.

 

Smurffeihin voi tutustua lisää englanninkielisellä verkkosivulla smurf.com. Sivuilla on pelejä, värikirjoja, Smurffien taustatietoa ja Smurffit –aiheisia uutisia. Sivuston kautta voi myös lähettää Smurffit sähköpostikortteja.

Smurffit lyhyesti


Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Suomen pääkaupunki?


Siirry alkuun