Lelut & lelukaupat netissä

Plasto

31 tuotetta 1 kaupasta
Plasto

Suomalainen Plasto on hiekkalaatikoiden suosikki

Plasto on suomalainen leluja valmistava yritys. Plasto on erikoistunut etenkin muovista tehtyihin leikkikaluihin kuten hiekkaämpäreihin, leikkiautoihin, kumiankkoihin ja leikkimopoihin. Plasto perustettiin jo vuonna 1954 Ahvenanmaalla. Plastolla on siis takanaan jo pitkä ja menestyksekäs historia leikkikaluvalmistajana. Nykyään Plasto myy leluja ympäri maailmaa, ja yrityksellä on laaja valikoima lapsille suunnattuja tuotteita tarjolla. Plasto valmistaa tuotteita myös aikuisille. Aikuisten tuotteet ovat säilytystuotteita ja kotipihan työstämiseen tarkoitettuja tuotteita.

Kestäviä hiekkaleluja lapsille

Plaston tuottamat lelut ovat värikkäitä ja kestäviä. Plasto–yritys on saanut tuotteilleen avainlippu–merkin, ja kaikki sen tuotteet valmistetaan kotimaassa. Suurin osa leluista on tarkoitettu sekä ulko- että sisäkäyttöön. Tällä hetkellä Plasto työllistää yli 50 henkeä. Plasto valmistaa leluja viiden eri kategorian mukaan. Nämä kategoriat ovat ajoneuvolelut, leikkiastiastot, hiekkalelut, istu & aja –lelut ja muut lelut. Plaston valmistamia leluja voi ostaa kaikista Suomen suurimmista tavarataloista. Lelujen lisäksi Plasto–yrityksen alla on säilytyspakkauksia, kuten purkkeja ja sankoja, valmistava Plastopak.

Leluja alle kouluikäislle

Plasto–lelut ovat suunnattu alle kouluikäisille lapsille eli 1–6 -vuotiaille. Plasto tukee kestävää kehitystä ja siksi se valmistaa kestävillä leluja. Myös tuotantopuolella on otettu huomioon ympäristöystävällisyys. Plasto uusiokäyttää raaka-aineita tuotannossaan, ja yhtiön pakkauksissa käytetään kierrätysmateriaaleja.

 

Lelut suunnitellaan mahdollisimman turvallisiksi ja niissä ei ole pieniä irrotettavia osia. Siksi leluilla voivatkin leikkiä myös perheen pienimmät lapset. Leikkikalut on valmistettu turvallisesta materiaalista eikä niissä ole ftalaatteja tai raskasmetalleja.

Plasto potkumopo on klassikko

Plasto–leluista tunnetuimpia ovat klassinen muovimopo, joka on suunnattu 2 – 6 -vuotiaille lapsille, sekä hiekkalelut ja kylpy- ja uimarantaleikeissä käytettävät kumiankat. Plasto valmistaa myös keinuja, lehtiharavoita, lumilinkoja, pulkkia ja lumilapioita.

 

Istu & Aja –kategoriaan kuuluu mopojen lisäksi erivärisiä taaperokärryjä, moottoripyöriä, potkutraktoreita ja -autoja. Plasto –hiekkalelukategoriaan kuuluu hiekkalapioita, sankoja, kauhoja, sihtejä, hiekkamuotteja, kottikärryjä sekä hiekka- ja vesimyllyjä. Plasto –astiastosarjasta löytyvät muovikattilat, ruokailuvälineet sekä kahvi ja ruokailuastiastot. Ajoneuvovalikoimista voi ostaa leikkirekkoja, mönkijöitä, aurakuorma-autoja, kaivureita yms.

 

Plasto myy tuotteita Suomen lisäksi myös muissa maissa kuten Ruotsissa, Australiassa, Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Plaston lelut ovat valmistettu Euroopan Unionin ja Pohjois-Amerikan turvallisuusstandardien mukaan. Siksi leluilla on turvallista leikkiä kaikissa olosuhteissa niin ulkona kuin sisälläkin. Lelut on muotoiltu pohjoismaisella tyylillä ja ne ovat värikkäitä ja pitkäikäisiä. Plasto –yhtiön lelut ovat lasten mieleen juuri niiden värikkyyden ja mallin vuoksi. Plasto –leluilla lapset leikkivät sukupolvesta toiseen.

 

Plasto myy myös muovisia säilytysastioita. Säilytysastioiden koot vaihtelevat 0.7-20 litran välillä. Plaston suurin markkina-alue on Länsi-Eurooppa, mutta tuotteita myydään myös Euroopan ulkopuolella aina Australiassa asti. Plasto myy tuotteita vaihtelevasti vuosittain. Vuosittainen myynti liikkuu noin 4–5 miljoonan euron välillä.

Lelut toimivat ilman pattereita

Kaikki Plasto –lelut toimivat ilman pattereita, ja siksi niillä voi turvallisesti leikkiä myös kylpyammeessa tai muissa tiloissa, jossa on vettä.

 

Aikuisille Plasto tarjoaa myös lumenluontiin ja lehtien haravointiin tarkoitettuja tuotteita kuten lumilapiota, lumikolia ja lehtiharavia. Lumileikkejä varten Plasto valmistaa myös pulkkia. Tarvittaessa Plastolta voi hankkia myös lasten leikkipihalle esimerkiksi tavallisia keinuja ja vauvakeinuja. Monessa suomalaisessa päiväkodissa on juuri Plaston keinut ja lelut käytössä niiden kestävyyden ja kotimaisen laadun vuoksi.

 

Plasto –leluja myyvät kaikki Suomen suuret tavaratalot ja niitä voi ostaa myös kätevästi monista kotimaisista verkkokaupoista. Ingmar Gustafsson suunnitteli Plaston perinteisimmät lelut ja myöhemmin yrityksen pääsuunnittelijaksi tuli Timo Heino.

Plasto lyhyesti

Siirry alkuun