Lelut & lelukaupat netissä
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Hinta
Valitse väri
X
Poista kaikki suodattimet

Meccano

5 tuotetta 1 kaupasta
Meccano

Luovia leikkejä Meggano rakennusarjoilla

Englantilainen Frank Hornby kehitti Meccano rakennussarjat, jotka tulivat markkinoille jo vuonna 1901. Ne olivat metallisia aitojen esikuviensa yksityiskohtaisia kopioita nostureista ja työkoneista.

Meccano lelut

Nimi Meccano patentoitiin vuonna 1907, ja se on ollut siitä lähtien käytössä nykypäivään asti eli jo yli sadan vuoden ajan. Tänä päivänä Meccanon rakennussarjat valmistetaan Ranskassa, ja niitä myydään yli 50 maassa ympäri maailmaa. Nettikauppojen kautta Meccanon tuotteet ovat helposti kaikkien saatavilla. Meccanon suosiota kuvaa se, että maailmalla on tuhansia vannoutuneita Meccano faneja, jotka ottavat osaa vuosittain järjestettäviin Meccano näyttelyihin eri puolilla maailmaa. Meccanon ystävillä on myös useita kerhoja eri maissa, ja internetistä löytyy satoja Meccanoa käsitteleviä sivustoja. Meccanon rakennussarjat soveltuvat kaikille noin 7-vuotiaista alkaen: etenkin vanhemmista yksityiskohtaisista tuotteista ovat kiinnostuneita myös aikuiset.

Nykyään Meccanolla on myynnissä kolme eri tuotesarjaa, joista uusin on Meccano Evolution, jota suositellaan yli 8-vuotiaille lapsille. Sarjassa on monia realistisen näköisiä kulkuneuvoja, jotka kokoamisen jälkeen toimivat mukana lasten leikeissä. Liikkuvat osat tuovat aitoa tuntua näihin aidonnäköisiin kulkupeleihin. Valitse nosturiauto, jonka nosturi todella liikkuu! Samasta pakkauksesta saa rakennettua myös hinausauton, jossa on kääntyvä lava autojen nostamiseksi kyytiin. Kolmipyöräinen mönkijä kääntyvine pyörineen toimii kaikissa maastoissa. Pelastushelikopterissa on pyörivät roottorit, ja se liikkuu eteen ja taakse. Myös helikopteripakkauksesta on mahdollista rakentaa kaksi erilaista mallia. Järeää nelivetomaasturia ei hankalakaan maasto pysäytä. Vahva hinausauto puolestaan kuljettaa kaikki rikkinäiset ajoneuvot korjaamolle.

Meccano Multimodels -sarja yli 8-vuotiaille lapsille sisältää laajan valikoiman erilaisia ajoneuvoja ja työkoneita. Pakkauksia on monia eritasoisia, yksinkertaisemmista ja aloitteleville rakentajille sopivista malleista vaativampiin satoja osia sisältäviin rakennussarjoihin, joista on mahdollista rakentaa kymmeniä erilaisia versioita. Sarja sisältää valmistusmaansa kunniaksi myös 40 cm korkean Eiffel-tornin, joka rakennetaan 241 palasta. Meccano Multimodels -sarjan lentokoneet, helikopterit, moottoripyörät, autot ja erilaiset työkoneet antavat haastetta kokeneemmallekin rakentajalle. Tietyissä pakkauksissa vain rakentajan mielikuvitus asettaa rajat valmistuvan ajoneuvon ominaisuuksille.

Meccano Turbo on kokoelma erilaisia ralliautoja, joiden rakentamiseen voivat osallistua kaikki yli 7-vuotiaat. Pienet ja keskikokoiset ralliautot sekä moottoripyörät ja ralliautot, joissa on vetomoottori (auto kulkee eteenpäin kun vedät sitä ensin taaksepäin) ovat oivia rallikisojen osanottajia. Tässä sarjassa on myös kaksi erilaista rakennussarjaa radio-ohjattavien autojen rakentamiseen: molemmista on mahdollista rakentaa kaksi erilaista mallia. Kaikkia Meccanon rakennussarjoja löytyy kätevästi eri verkkokauppojen valikoimista. 

Meccano rakennussarja

Pienoismallien rakentaminen on ollut suosittu harrastus jo pitkään, mistä todisteena on myös Meccanon yli satavuotinen historia. Koneet ja kulkuvälineet ovat aina kiinnostaneet poikia, kuten myös erilainen rakentaminen ja puuhailu pienten osien parissa, joista ahkeralle työllä syntyy upeita luomuksia leikkeihin tai kokoelmiin lisättäväksi. Perinteiset metalliset Meccano rakennussarjat ovat vuosien myötä kehittyneet, ja sarjaan on lisätty esimerkiksi pienemmille lapsille sopivat Build and Play eli rakenna ja leiki -rakennussarjat, joiden isommat muoviset osat sopivat myös pienempien lasten leikkeihin.

Erilainen Meccano tuote on ”Spykee”, tietokoneella langattoman verkon kautta ohjattava robotti, jossa on nettikamera, mikrofoni, kaiutin ja kaksi moottoria. Se liikkuu, näkee, kuulee, puhuu sekä ottaa kuvia ja videoita. Spykee havaitsee tunkeilijat ja osaa lukea digitaalista musiikkia. Kun Spykeen akun lataus alkaa loppua, osaa se itse palata laturiin. Julkaisuvuonna 2008 Spykee oli ensimmäinen tietokoneella ohjattava robotti, joka toimi internetin kautta kaikkialla maailmassa.

Meccanon laadukkaiden rakennussarjojen viehätys ei katoa edes sadan vuoden jälkeen, vaan niiden suosio jatkuu tasaisena kaikkialla maailmassa.

Siirry alkuun