Lelut & lelukaupat netissä
Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Brio
Cars
Carville
Defiants
Disney
Disney Pixar Cars
Fisher-Price
Hot Wheels
Kidkraft
Le Toy Van
Little Tikes
Nerf
Palomies Sami
Paw Patrol
Vilac
Krea
Sekalaiset
Viking
Wader
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Coolshop lelut
Eurotoys
Lelufantti lelukauppa
Poista kaikki suodattimet

Parkkitalot, radat ja rakennukset

30 tuotetta 3 kaupasta

Parkkitalot ja radat autoille

Leikkiautot ovat olleen suosittuja leluja jo lähes siitä asti kuin autoja ruvettiin valmistamaan. Leikkiautojen suosion myötä markkinoille on tullut myös erilaisia oheistuotteita, kuten liikennematto ja parkkitalo.

Lapsille suunnatut parkkitalot voivat olla tehty puusta tai muovista. Parkkitaloja on olemassa monen erikokoisia ja värisiä, ja niissä on usein monta kerrosta ja leikkiautoille tarkoitettuja liukumäkiä ja hissejä. Lapset pitävät etenkin sellaisista parkkitaloista, jossa on paljon yksityiskohtia, ja jotka on suunniteltu mielikuvitusta käyttäen. Joissain parkkitaloissa on jopa helikopterikenttä, eli helikoptereiden laskeutumis- ja nousupaikaksi tarkoitettu alue (eng. helipad). Markkinoilta löytyy myös sellaisia malleja, jossa on autopesula.

Monet leluvalmistajat suunnittelevat parkkitalonsa oman leluautomallistonsa mukaisesti, mutta parkkitalossa voi hyvin leikkiä myös muilta leluvalmistajilta ostetuilta leikkiautoilla. Parkkitalo tuo kolmiulotteisuutta leikkeihin ja lapset oppivat hahmottamaan asioita leikkiessään parkkitalolla. Parkkitalot täydentävät siis lapsen leikkikokemusta.

Parkkitalon ominaisuudet

Hyvin varustettuna parkkitalo voi sisältää runsaasti eri ominaisuuksia. Sen toimintoihin voi kuulua liikenteen ääniä ja vaihtuvia liikennevaloja. Parkkitalo voi vaihdella hinnaltaan paljon. Jotkut parkkitalot maksavat lähemmäksi sata euroa, kun taas halvimman parkkitalon voi ostaa muutamalla kympillä. Mitä suurempi parkkitalo on ja mitä enemmän siinä on ominaisuuksia, sitä kalliimpi se on. Parkkitalon hintaan vaikuttaa myös onko se tehty puusta vain muovista. Yleensä puinen parkkitalo on hitusen kalliimpi.

Eri parkkitalot on suunnattu eri-ikäisille lapsille. Parkkitalojen ikäsuositus vaihtelee aina tuotekohtaisesti. Yleensä parkkitalo on suunniteltu yli 3-vuotiaille lapsille. Isoimmat parkkitalot voivat painaa noin kuusi kiloa, ja etenkin puusta tehty parkkitalo on usein painava.

Parkkitalojen valmistajat

Parkkitaloja myyviä leluvalmistajia ovat esimerkiksi BRIO, Fisher Price ja Djeco. Ruotsalaisen BRIO:n puinen parkkitalo on ollut suosittu, koska se on tyylikkään näköinen ja laadukkaasti tehty. Parkkitalot voivat olla melko yksinkertaisia kaksikerroksisia parkkitaloja, tai niissä voi parhaimmillaan olla jopa yli neljä kerrosta.

Parkkitalo, jossa on monta kerrosta, vaatii tietenkin enemmän tilaa ja ei siksi sovellu pieneen lastenhuoneeseen. Hyvin varustetussa parkkitalossa voi liukumäkien lisäksi olla esimerkiksi tankkausautomaatti ja parkkiramppi STOP-merkkeineen. Fisher Pricen klassinen parkkitalo on yksi tällaisista parkkitaloista

Liikennematto on hyvä lisäostos parkkitalon rinnalle. Näin lapsi voi ensin seikkailla autoilla leikkikaupungissa ja “ajaa” sieltä parkkitaloon leikkimään. Liikennematot tuovat myös värikkyyttä lasten huoneeseen.

Leikkiautojen tavoin myös parkkitaloja markkinoidaan usein pojille, vaikka nykyään mainonnassa yritetään yhä enemmän olla sukupuolineutraaleja. Leikkiautoilla ja parkkitaloilla leikkivät monen ikäiset pojat ja tytöt. Leikkiautoja on paljon markkinoilla, ja etenkin kauko-ohjattavat autot ovat suosittuja vanhempien lasten käytössä. Kauko-ohjattavat autot ovat kuitenkin yleensä liian isoja parkkitaloleikkeihin.

Parkkitaloja ei ole myytävänä aivan jokaisessa kaupassa, mutta suurimpien lelukauppojen valikoimasta pitäisi löytyä ainakin jonkinlaisia parkkitaloja. Puusta rakennettu parkkitalo on kestävä ja kaunis. Muoviset parkkitalolelut ovat myös kestäviä ja usein puisia parkkitaloja värikkäämpiä. Muovista tehty parkkitalo on myös usein halvempi kuin puinen parkkitalo.

Koska leluautot tulevat mitä todennäköisimmin säilyttämään suosionsa pitkään, tulee myös parkkitalo pysymään lasten leikeissä mukana pitkään. Viime aikoina leluautot nousivat uuteen suosioon Autot-animaatioelokuvan (eng. Cars) seurauksena. Tämä nosti myös parkkitalojen myyntiä lelumarkkinoilla.

Siirry alkuun