Faber-Castell - 6 pitt Artist Pen, brush - Skintones (167162)
15,50€
Värikynät STABILO WOODY+teroitin 6 väriä
24,00€
Aquadoodle Princess måtte m/ dukke & pen
40,54€
Art Park, Piirustustarvikesetti, 210 osaa, Oliver & Kids
14,90€ 22,90€
Avengers Penaali
27,03€
Monster High, Kamalat Sormukset
12,90€
Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Alpine
Angry Birds
AquaBeads
Avengers
Barbie
Big
BloPens
Cars
Clementoni
Crayola
Disney
Disney Frozen
Disney Pixar Cars
Disney Princess
Hape
Hello Kitty
Jox
Kids Concept
Lego
Littlest Pet Shop
Melissa & Doug
Minions
Monster High
Muumi
My Little Pony
Oliver & Kids
Outra
Palomies Sami
Paw Patrol
Pokemon
Princess
Redbox
Rice
Sense
Spiderman
Staedtler
Star Wars
Tactic
Tomy
TopModel
Transformers
Turtles
Vilac
Aquadoodle
Bloomingville
Burberry
Cat
Friends
Herschel
Jumbo
Kidkraft
Orb
Scout
Sekalaiset
Ses
Stabilo
Step2
Violetta
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Adlibris
BR lelut
Babyshop
Coolshop lelut
Eurotoys
Hobbex
Hong Kong
Lekmer lelukauppa
Lelufantti lelukauppa
On24 lastenmaailma
Pinkorblue.fi
Shopping4net leikkikalut
Poista kaikki suodattimet

Piirtäminen & maalaaminen

519 tuotetta 12 kaupasta
< Edellinen

Piirtäminen ja maalaaminen tukee luovuutta

Luovuus on ihmiselle ominainen luontainen tila, jossa ihminen vapautuu hetkeksi olemaan täysin oma persoonansa ja tuottamaan oman persoonansa mukaista jälkeä. Luovuus voi virrata kuitenkin ainoastaan silloin, kun sille on avointa tilaa ilman minkäänlaisia odotuksia tai pelkoja.

Luovaa tilaa on erittäin tärkeää luoda lapselle jo pienestä pitäen, jotta lapsi ei kadota yhteyttä omaan luovuuteensa. Luovuus voi olla myöhemmin valtava voimavara lapsen elämässä, sillä siitä lapsi voi ammentaa energiaa ihan tavalliseen arkeen myöhemmin työelämässä. Toisaalta luovuudessa ihminen luo uutta, luovuus on alusta uusille innovaatioille ja oivalluksille. Luovuus on siis alusta, jolle yhteiskuntamme tulevaisuuskin rakentuu.

Kaikki luovuus ei ole piirtämistä

Luovuutta on monenlaista. Usein luovuutta ajatellaan kädentaitoina, piirtämisenä, maalaamisena, askarteluna. Nämä ovat kuitenkin vain osa luovuutta, eikä näitä tarvitse lapselle tuputtaa mikäli häntä ei kiinnosta. Jos lasta ei piirtäminen kiinnosta, siitä ei kannata huolestua, sillä luovuutta voi toteuttaa muullakin tavalla, kuten tanssina, musiikkina jne.

Piirtäminen on luonteva tapa ilmaista itseään

Jokaiselle lapselle tulisi kuitenkin tarjota mahdollisuus ilmasita itseään visuaalisesti. Piirtämistä, maalaamista ja askartelua varten olevia tarvikkeita kannattaa aina pitää lapsen ulottuvilla ja miksei vaikka silloin tällöin näyttää itse lapselle kuin niitä käytetään. Piirtäminen on ihmiselle erittäin luonteva tapa ilmaista itseään ja on ollut sitä tuhansia vuosia. Ihminen havainnollistaa asioita visuaalisesti, toiset enemmän ja toiset vähemmän.

Piirtämällä eroon peloista

Visuaaliselle lapselle piirtäminen ja maalaaminen ovat usein kaikki kaikessa. Piirtämällä lapsi havainnollistaa ympäristöään, hahmottaa elämänsä kokonaisuuksia, ilmaisee tunteitaan sekä käsittelee sisälleen kätkettyjä ja kätkeytyneitä tunteita. Visuaalisuuden kautta on mahdollista tulkita lapsen sisäisiä maailmoja, tarvittaessa vaikka yhdessä lapsen kanssa. Esimerkiksi painajaisia voi hyvin käsitellä yhdessä lapsen kanssa pyytämällä tätä piirtämään painajaisensa. Näin pelot ja möröt tehdään näkyväksi ja tuodaan päivänvaloon, jolloin niitä voidaan aikuisen kanssa yhdessä tarkastella.

Tässä kannattaa kuitenkin kuunnella lasta, sillä kaikille lapsille piirtäminen ja maalaaminen eikä edes askartelu ole lainkaan luonteva tapa ilmaista itseään.

Siirry alkuun