Lelut & lelukaupat netissä
Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Cars
Disney
Disney Frozen
Disney Pixar Cars
Disney Princess
Ferrari
Jabadabado
Razor
Spiderman
Stiga
Teletubbies
Turtles
Autot
Frozen
Injusa
Italtrike
Puky
Rainbow
Sekalaiset
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Coolshop lelut
Eurotoys
Lelufantti lelukauppa
Poista kaikki suodattimet

Potkupyörät

93 tuotetta 3 kaupasta
< Edellinen

Potkupyörä on hyvä valinta ensipyöräksi

Potkupyörä kannattaa usein hankkia lapsen ensimmäiseksi pyöräksi, sillä sen avulla lapsi oppii todella nopeasti pysymään pystyssä. Potkupyörällä potkutellessa lapsen tasapaino kehittyy todella nopeasti.

Parhaimmillaan potkupyörällä pääsee yhtä nopeasti eteenpäin kuin tavallisellakin pyörällä. Potkupyörän selkään pääsee kuitenkin aikaisemmin kuin tavallisen pyörän selkään, ja siten se saattaa aikaistaa pyöräilyn aloittamista vuodella tai parilla. Aroilla lapsilla useammalla vuodella.

Potkupyöräillessä tasapaino kehittyy

Pienikin lapsi oppii potkupyöräilemään yhdessä tai kahdessa illassa. Jarrutuksista ei tarvitse huolehtia, sillä lapsi osaa itse jarruttaa jaloillaan. Toki, jos potkupyöräilee mäkisessä maastossa, potkupyörässä on hyvä olla käsijarru, jonka käyttö täytyy opettaa lapselle.

Potkupyörä on oikea aran lapsen pelastus! Pyöräily on tunnetusti todella hankalaa opetella, jos on arkuuteen taipuvainen lapsi, pelkää kipua ja epäonnistumista. Potkupyörän selkään arkakin lapsi uskaltaa helpommin kuin polkupyörän, sillä se on helpompi hallita alusta lähtien. Näin arka lapsi pääsee nauttimaan pyörän suomasta vauhdista aiemmin potkupyörän ansiosta!

Potkupyöräillessä tasapaino kehittyy niin hyvin, että mikäli lapsi vain uskaltaa, hän oppii hetkessä ajamaan oikeallakin pyörällä yhden kesän potkupyöräiltyään. Etenkin aroilla lapsilla saattaa kuitenkin oppimisen esteeksi tulla polkemisen opettelu. Lapsi ei osaakaan polkea polkimia ja pysyä pystyssä yhtä aikaa. Siksi potkupyörän rinnalla olisi hyvä olla jatkuvasti oikea polkupyörä apupyörillä.

Oikean kokoinen potkupyörä

Potkupyöriä on tätä nykyä melkoisen laaja valikoima netin lelukaupoissa. Upeita ja laadukkaita ovat kokonaan puiset potkupyörät, esimerkiksi Early Rider Classic puun värinen pyörä sekä Tuptup-puiset pyörät. Stiga, Italtrike, Puky, Spectra ja Volare valmistavat 12-tuumaisia hyvin yksinkertaisia ja keveitä potkupyöriä, joista voi säätää tangon ja satulan korkeutta.

Potkupyöränkin täytyy olla oikean kokoinen lapselle. Satulan on hyvä olla sopivalla korkeudella, niin että lapsen jalat yhtävät hyvin maahan, mutta että ne eivät ole kuitenkaan niin hankalassa asennossa etteikö niillä pääsisi hyvin potkimaan vauhtia. Aivan pienelle lapselle kannattaa valita markkinoiden pienin potkupyörä, esimerkiksi Italtriken potkupyörä.

Siirry alkuun