Lelut & lelukaupat netissä

Pöytäpelit

114 tuotetta 3 kaupasta
< Edellinen

Biljardipöytä kotiin!

Biljardi lienee tunnetuin ja kuuluisin pöytäpeli, mutta sitä harvemmalla on kotonaan. Sen sijaan jotain pienempiä pelejä, kuten Stigan pöytähockey löytyy useimmista suomalaisista kodeista.

Perheen yhteistä aikaa voi viettää paitsi lautapelien myös erilaisten pöytäpelien parissa. Tällaisia ovat erilaiset taitoa vaativat pallo- tai kiekkopelit, joita pelataan suurilla pelilaudoilla.

Biljardi ja corona klassikoita

Pieni biljardi on oiva peli koko perheen pelattavaksi, mikäli tilaa löytyy sen suurta pelialustaa säilyttää. Biljardia voivat pelata myös melko pienetkin lapset, joilla vain keppi pysyy kädessä.

Mikäli kotona ei ole tilaa säilyttää biljardipöytää, Corona on oiva peli, jossa on samankaltaiset haasteet kuin biljardissa. Se on ehkä hieman helpompi, jolloin sen pelaaminen tosissaan voi aloittaa pienemmästä lapsesta. Corona on myös helppo kasata pois edestä kaappiin talteen, ja näin se ei vie tilaa silloin, kun sillä ei pelata.

Jalkapallon tai jääkiekon ystäville omat pelit

Stigan pöytähockey oli 1990-luvulla lähes jokaisessa suomalaiskodissa, jossa oli teinipoika. Tällöin moni poika pelasi ajankulukseen jääkiekkoa talvisin, joten oli luonnollista ottaa kisoja myös vastaavassa pöytäpelissä.

Jalkapallon ystäville taas on olemassa hauska pieni pöytäjalkapallo, joka toimii hieman samalla tavalla kuin pöytähockeykin. Pöytäfutis pelipöytiä löytyy eri kokoisina.

Fortuna on ikivanha peli

Fortuna on yksi hauska pöytäpeli, jonka esikuvia löytyy jo tuhansien vuosien takaa. Sittemmin Fortunaa on pelattu pelikoneissa, kuten Flippereissä. Menneinä vuosikymmeninä pojat nikkaroivat omat Fortunansa koulun veistotunneilla. Nykyään Fortunaa valmistaa ainakin suomalainen Jukka-lelupaja, joka valmistaa puisia leluja Jyväskylässä.

Fortunassa pieni painava kuula lähetetään kulkemaan radalle, jossa on eriarvoisia onkaloita ja koloja mihin kuula voi kulkea ja asettua. Fortunapeliä voi pelata koko perhe, sillä siinä ei oikeastaan juuri voi taktikoida, vaan siinä kyse on enimmäkseen tuurista.

Siirry alkuun