Lelut & lelukaupat netissä
Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
3M
Brio
Clementoni
Cobi
Eichhorn
Geomag
Hape
KRE-O
Kapla
Kids Concept
Lautapelit
Lego
Little Tikes
Marble
Mega Bloks
Melissa & Doug
Micki
Playmobil
Plus Plus
Pokemon
Quercetti
Ravensburger
Smartmax
Trash Pack
Tuomas Veturi
Vilac
Magformers
Mercedes
Pacman
Pelit
Quadrilla
Rainbow
Sekalaiset
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Coolshop lelut
Eurotoys
Lelufantti lelukauppa
Lelut24
Shopping4net leikkikalut
Poista kaikki suodattimet

Rakennuspalikat & -sarjat

530 tuotetta 5 kaupasta
< Edellinen

Rakennuspalikat ja rakennusarjat nettikaupasta

Rakennuspalikoilla ja rakennussarjoilla rakentaessaan lapsella on vain oma luovuutensa ja mielikuvituksensa rajana! Näissä leikeissä jokainen lapsi voi kokea onnistuvansa, varsinkin mikäli hänelle tarjotaan ikäryhmänsä ja taitotasonsa mukaisia rakennussarjoja.

Rakennussarjojen ja palikoiden käyttö ja niillä leikkiminen tukevat paitsi lapsen luovuutta myös lapsen loogista ajattelukykyä sekä syy-seuraus-suhteiden hallintaa. Myös keskittymiskykyä rakentaminen kehittää valtavasti.

Suosituimmat rakennussarjat ja -palikat

Erilaisia rakennussarjoja on lasten leluissa aivan valtavat määrät erilaisia. Tällä hetkellä ylivoimaisesti suosituimpia ovat Legot, joiden suosio näyttää vain kasvavan vuosi vuodelta. Lego onkin panostanut viime vuosina valtavasti erilaisten sarjojen kehittämiseen, eri ikäisten sekä eri teemoilla olevien sarjojen.

Legon kanssa samankaltaisia ja yhteensopivia rakennussarjoja ovat Cobi-rakennussarjat sekä pienet Megabloks sarjat, joten näitä voi siis yhdistellä keskenään. Cobilla on Legon kaltaisia teemoja paketeissaan, mutta lisäksi lelumerkillä on myös upeita pienoismalleja, kuten Neuvostoliiton ja Yhdysvaltain armeijan sähköllä toimivia tankkeja sekä esimerkiksi Titanic.

Brion ja Meccanon rakennussarjat

Siinä, missä Legot ja Cobit koostuvat rakennuspalikoista, Brio Builder sekä Meccanon rakennussarjat koostuvat erilaisista "tikuista" ja kiinnikkeistä sekä muista osista kuten renkaista. Puinen Brio Builder sarja samoin kuin laadukkaasta muovista valmistettu italialainen Meccano sarja sisältävät eri vaativuustason rakennussarjoja, joista voi rakentaa lähinnä autoja ja muita kulkupelejä.

Brio Builder sarjan osista voi rakentaa esimerkiksi nostureita ja muita työkoneita, sekä tietysti oman mielikuvistuksen rajoissa ihan mitä tahansa. Lego Technic sarja on samankaltainen kuin nämä kaksi rakennussarjaa.

Meccanon rakennussarjoihin voi rakentaa myös elektroniikkaa, jolloin työkoneet ja autot saa kulkemaan ja liikkumaan. Elektroniikkaa sisältävät rakennussarjat on tarkoitettu yli 9-vuotiaille lapsille, jotka osaavat käsitellä sähköä. Netistä löytyy videoita mitä kaikkea upeaa elektroniikkaa sisältävistä rakennussarjoista voi rakentaa!

Playmobil rakennussarjasta voi rakentaa oman maailman

Playmobil ei ole suorastaan rakennussarja, sillä siinä kaikki on rakennettu valmiiksi. Playmobil sarjan osilla voi kuitenkin rakentaa kokonaisen maailman kaikkine osasineen! Playmobil oli erittäin suosittu sarja 1970-luvulla, ja on sittemmin palautettu tuotantoon sekä laajennettu eri teemoilla.

 

Siirry alkuun