NERF - Elite Modulus ECS 10 Blaster (B1538)
48,30€
Nerf, ZombieStrike Doominator
66,70€
Micki Minikeittiö Bistro, Valkoinen (102144)
72,50€
NERF - N-Strike Bandolier Kit panosvyö
18,80€
NERF - N-Strike Hyperfire B5573
77,30€
Le Toy Van - Honeybake Lääkärinlaukku (Ltv292)
48,50€
Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Avengers
Barbapapa
Ben10
Big
Bosch
Braun
Brio
Clementoni
Dantoy
Disney
Disney Frozen
Disney Princess
Ecoiffier
Eichhorn
Fisher-Price
Geggamoja
Hape
Happy Friend
Jabadabado
Janod
Junior Home
Kids Concept
Kidz Delight
LeToyVan
Liontouch
Little Tikes
Melissa & Doug
Micki
Minions
Monster High
Mumin
Muumi
My Little Pony
Nerf
Palomies Sami
Paw Patrol
Peppi
Pinolino
Pippi
Plasto
Pokemon
Princess
Quercetti
Scanditoy
Silverlit
Smoby
Spiderman
Star Wars
Stoy
Summertime
TY
Tactic
Teddykompaniet
Transformers
Turtles
Vilac
Wilesco
Apple
Bob
Boomco
Care
Cat
Cream
Djeco
Dragons
Eemeli
Elephant
Frozen
Funny
Gowi
Gunher
Haba
Halloween
Head
Jellycat
Jumbo
Keenway
Kidkraft
Klein
Legend
Legler
Mamamemo
Nalle
Nattou
Naturezoo
Nic
Plantoys
Proxy
Rocky
Rubies
Sekalaiset
Ses
Sevi
Shepherd
Shopkins
Simba
Step2
Tolo
Tomorrowland
Violetta
Wader
Weber
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Adlibris
Babyshop
Coolshop lelut
Ellos lelut
Eurotoys
Hobbex
Hong Kong
Lelufantti lelukauppa
On24 lastenmaailma
Pinkorblue.fi
Shopping4net leikkikalut
Stockmann lelut
Poista kaikki suodattimet

Roolileikit

1349 tuotetta 12 kaupasta
< Edellinen

Asut roolileikkeihin netistä

Siitä saakka, kun lapsi oppii havainnoimaan äidin ulkopuolista maailmaa ja vähitelleen leikkimään leikkejään, lapsi omaksuu ympäristöstään erilaisia rooleja, joita hän sovittaa itseensä. Se on täysin luontaista lapselle ja kuuluu normaaliin lapsen kehitykseen.

Roolileikit saattavatkin vaihdella hyvin laajalla skaalalla merirosvosta kotiäitiin tai työmiehestä gorillaan. Lapselle kannattaa antaa vapausta toteuttaa omaa sisäistä luovuuttaa erilaisilla leikeillä, myös roolileikeillä. Lähes kaikki leikit ovat oikeastaan roolileikkejä, joilla lapsi kokeilee erilaisia rooleja, joko aikuisten maailmasta tai muista maailmoista.

Kotileikitkin ovat roolileikkejä

Kotileikeissä lapsi peilaa kodin tapahtumia ja kokeilee samalla, miltä tuntuu olla erilaisissa rooleissa äitinä, isänä, lapsena, tätinä. Kotileikit ovat todella luontevaa myös pojille, joten poikia ei kannata tunkea liian tiukkaan muottiin. Kotileikeissä pojatkin oppivat rauhallisempia tapoja ilmaista itseään ja kenties kotileikki on pojalle luonteva väylä käsitellä ja purkaa tunteellista feminiinistä puoltaan, joka poikien maailmassa liian usein hukkuu aggressiivisiin sotaleikkeihin.

Roolileikit ja naamiaiset aktivoivat mielikuvitusta

Joillakin lapsilla sisäinen mielikuvitusmaailma tuntuu olevan äärimmäisen vilkas, vilkkaampi kuin toisilla. Jopa niin vilkas, että aikuiset huolestuvat lapsestaan, kun tämä ei tunnu olevan läsnä tässä hetkessä omana itsenään. Lapselle on kuitenkin täysin luontevaa vaihtaa rooliaan lennosta: milloin hän on perhonen, milloin spiderman, milloin prinsessa, milloin lehmä, toisena hetkenä vaikka Star Wars hahmo.

Erilaiset naamiaisasut ja rooliasut aktivoivat ja realisoivat tällaisia leikkejä ja houkuttelevat mukaan sellaisiakin lapsia, joilla ei ole niin vilkas mielikuvitus. Toiset lapset taas eivät tarvitse mitään asuja, koska osaavat niin vahvasti kuvitella itselleen roolin.

Erittäin mielikuvitusrikasta lasta on kuitenkin tärkeää pitää sylissä, kuten muitakin lapsia toki. Syli ja kosketus tuovat lapsen tähän hetkeen, kosketus antaa fyysiset rajat lapselle, joka saattaa voimakkaan mielikuvituksensa vuoksi kokea jopa ahdistavaa rajattomuutta itsessään.

Hatut, naamarit, pyssyt ja miekat

Moni aikuinen säikähtää poikiensa sotaisuutta. Pojat ovat kuitenkin luontaisesti kilpailuhenkisiä ja jatkuvasti ottamassa mittaa toisistaa, toiset enemmän ja toiset vähemmän. Siksi esimerkiksi miekka- ja pyssyleikkejä on usein turha kieltää kokonaan. Lapset löytävät kyllä kepit tai muut tikut miekoiksi tai rakentavat pyssyt Lego-palikoista. Toki jatkuvasti sotasilla olevia lapsia kannattaa kannustaa muihinkin kuin sotaleikkeihin. Sitä varten on hyvä olla vaikka naamareita ja hattuja, joilla sotaleikki saadaan äkkiä muutettua vaikka sirkusleikiksi.

Siirry alkuun