Lelut & lelukaupat netissä
Valitse kategoria
Hinta
Valitse väri
X
Poista kaikki suodattimet

Sisarusvaunut ja -rattaat

3 tuotetta 1 kaupasta

Sisarusrattaiden valintaviidakko

Kun perheen toinen lapsi ilmoittaa tulostaan, alkaa usein miettiminen millaiset sisarusvaunut hankittaisiin. Sama pohdinta on myös silloin edessä, kun onkin saanut tietää saavansa  kaksoset, jolloin tarvitaan kaksostenvaunut. Nykyisin on saatavilla ihan mielettömän erilaisia ja monipuolisin ominaisuuksin varustettuja kaksosten/sisarusten vaunuja ja rattaita.

Sisarusvaunuja lähtiessä valitsemaan kannattaa miettiä budjettia. Toinen asia, mitä on hyvä miettiä on se, haluaako sisarusvaunujen olevan vierekkäisillä istuimilla/kopilla vai peräkkäisillä tai niin sanotuilla päällekäisillä istuimilla. 

Vierekkäin istuvat sisarusrattaat

Vierekkäisillä istuimilla varustetuissa vaunuissa lapset istuvat vierekkäin ja voivat siten olla hyvin kontaktissa toistensa kanssa. Vauvoja on myös helppo hoitaa ja kurkkia, jos he ovat vierekkäin. Toisaalta vierekkäiset istuimet vievät usein tilaa enemmän esimerkiksi kaupassa. Laadukkaita malleja ovat esimerkiksi Bumbleriden tuplarattaat. Usein näihinkin malleihin saa aina vauvankopat erikseen ostettuna. Runkoihin on olemassa myös adaptereita, joiden avulla vaunuihin saa turvakaukalotkin.

Peräkkäin istuttavat sisarusrattaat

Peräkkäisillä istuimilla varustetut sisarusrattaat puolestaan ovat tosi kätevät kapeutensa vuoksi. Toisaalta lapset eivät välttämättä näe toisiaan, mikä voi olla ihan hyväkin juttu.Nykyisin todella suosittu on malli, jossa toinen istuin on niin sanotusti normaalin vaunujen tapaan rungossa, mutta toinen lapsi istuu sisaristuimessa toisen alla, kuten esimerkiksi Britax B-dual vaunuissa tai Gracon kaksostenrattaissa. Se on tosi kätevä malli siinä mielessä, että niitä voi käyttää niin yhden lapsen vaununa kuin kahdenkin. Lisäksi vaunut ovat kapeat ja näppärät. Isompien sisarusten kanssa tällainen malli voi olla haastava, sillä alla istuva lapsi ei näe niin hyvin kuin ylempänä istuva lapsi.

Tuplarattaat kätevimmillään käyvät myös yhden lapsen vaunuina

Lisäksi on olemassa esimerkiksi Baby Jogger City Select sisarusrattaat, joissa toinen lapsi istuu rungon yläpäässä ja toinen puolestaan rungon alempana olevassa istuimessa. Lapset näkevät samalla tavalla eteenpäin, eikä kumpikaan jää toisen taakse piiloon. Tämäkin malli on käytettävissä myös yhdellä lapsella pelkästään, jolloin istuin kiinnitetään vaunujen rungon keskiosaan. Vaunut ovat hyvin kevyet ja kätevät yhdelläkin. Baby joggerin tässä mallissa voi säätää 18 eri tavalla vaunukoppia ja istuimia ja niihin saa myös kaukalot. Erittäin kätevä malli niin kaksosille kuin sisaruksillekin. Tilaa omasi netistä jo tänään. Verkkokaupoista kuten Lekmeriltä ja Babylandista löytyy todella huippuja sisarus- ja kaksostenrattaita ja vaunuja. Netistä tilaaminen on helppoa ja kätevää, sekä vaivatonta.

Siirry alkuun