CHICCO Pocket Meal Syöttötuoli, sininen
79,90€
GEUTHER Syöttötuolin pehmuste Universal, Pöllöt
19,90€
CHICCO Tuolinkoroke Up To 5, Cherry
59,90€
Cosatto Noodle-syöttötuoli, Eri värejä
158,90€
Päällä istuttava auto/piiloleikki NALLE PUH
74,00€
Pali Pappy Re -syöttötuoli, Eri värejä, Pumpkin
179,00€
Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
ABC
Angel
Britton
Carena
Chicco
Cybex
Oliver & Kids
Pumpkin
Swing
Troll
Babybay
Budtzbendix
Cosatto
Fillikid
Funny
Geuther
Hauck
Kiddieland
Pali
Pegperego
Stokke
Treppy
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Babyshop
Ellos lelut
Lekmer lelukauppa
Lelufantti lelukauppa
On24 lastenmaailma
Pinkorblue.fi
Poista kaikki suodattimet

Syöttötuolit

186 tuotetta 6 kaupasta
< Edellinen

Millainen on hyvä syöttötuoli?

Syöttötuoli on lastentarvike, jota ei onneksi tarvitse hankkia aivan heti ennen lapsen syntymää tai edes lapsen syntymän jälkeen. Sen hankinta on ajankohtaista, kun lapsi alkaa lähestyä puolen vuoden ikää, sillä silloin lapset vasta alkavat pysyä istualtaan. Lapsen voi aluksi tukea syöttötuoliin puoi-istuvaan asentoon, jolloin hän pääsee näin myös osallistumaan perheen yhteisille aterioille.

Syöttötuolissa on muutamia tärkeitä ominaisuuksia, jotka kannattaa ottaa huomioon sitä hankittaessa. Mikäli perheessä on jo muita lapsia, syöttötuolin on ehdottoman tärkeää olla todella jämäkkä, jolloin se ei pääse kaatumaan! Kevyt, heppainen ja halpa syöttötuoli ei ole kovin turvallinen, sillä isompi lapsi voi saada sen kaatumaan.

Syöttötuoli, joka kasvaa lapsen mukana

Syöttötuoleja on oikeastaan kolmenlaisia: pöytään kiinnitettäviä, joita on myös helppo kuljettaa mukana esimerkiksi asuntovaunussa tai muuten reissussa, toiminnallisia sekä lapsen mukana kasvavia syöttötuoleja.

Lapsen mukana kasvavien syöttötuolien klassikko on Stokken Tripp Trapp, jossa tuolin kokoa ja mallia säädellään istuinkorkeuden, jalkojen korkeuden säädöillä sekä mahakaarella. Aluksi tuoli on tavallinen syöttötuoli, mutta siitä saa myös kätevän ja sopivan tuolin lapselle aina kymmenvuotiaaksi saakka.

Samankaltaisia säädettäviä tuoleja ovat myös Brion Sit-syöttötuoli, Emman Easy, Palin Eclettika, Safety 1st Timba ja Treppy syöttötuolit. Näissä kaikissa toimintaperiaate on sama, sama tuoli sopii 0-10 vuotiaille lapsille. Aivan pienille tuoliin laitetaan myös istuinpehmuste. Näistä tuoleista löytyy enemmän tietoa ja vertailuja netistä.

Toiminnalliset syöttötuolit

Tutuin toiminnallinen syöttötuoli on jo suorastaan klassikoksi muodostunut kotimainen Hokus-Pokus syöttötuoli, joka tunnetaan suomalaiskodeissa etenkin 1970-luvun ruskeana, oranssina ja beigenä. Hokus-Pokus otettiin uudelleen tuotantoon muutamia vuosia sitten, ja nyt sitä saa raikkaan valkoisena, mustana sekä mustavalkoisena. Hokus-Pokus syöttötuolista saa kahdenistuttavan auton, jossa on ratti sekä keinuvan veneen pöydällä varustettuna, ainoastaan kääntämällä tuolia.

Uusinta uutta ovat syöttötuolit, joissa tuoliosa keinuu. Näin ne toimittavat pienemmällä lapsella myös sitterin virkaa. Näitä tuoleja saa ainakin 2ME sekä Baby Trold -merkeiltä.

Yksinkertaiset syöttötuolit

Suomalainen, suomalaisesta koivusta valmistettu Väkisen syöttötuoli on varmasti yksinkertaisin syöttötuoli mitä markkinoilta saa. Pyöreä sorvattu koivu, kauniit yksinkertaiset pinnat ja selkeä muotoilu on sopinut suomalaisiin koteihin ja makuun jo kymmeniä vuosia. Väkisen syöttötuoleja löytyy liki kaikista suomalaisista seurakuntataloista, terveyskeskuksista, ravintoloista ja muista yleisistä tiloista. Myös Trollin puinen Marita-syöttötuoli on klassikko.

Siirry alkuun