Lelut & lelukaupat netissä
Valitse kategoria
Valitse tuotemerkki
X
Baby Dan
Brio
Chicco
ELC
Fisher-Price
Hape
Infantino
Intex
Jabadabado
Kids Concept
Le Toy Van
Little Tikes
Mattel
Micki
Munchkin
Plasto
Playgro
Skip Hop
Smoby
Vilac
Vtech
Babblarna
Hauck
Leaf
Volkswagen
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
CDON lelut
Coolshop lelut
Eurotoys
Lelufantti lelukauppa
Poista kaikki suodattimet

Taaperokärryt & kävelytuolit

226 tuotetta 4 kaupasta
< Edellinen

Taaperokärryt auttavat kävelyyn oppimisessa

Kärry ja kävelytuoli saattaa paitsi jouduttaa vauvaa kävelyn oppimisessa, sillä kulkeminen viihdyttää lasta melkoisesti. Välillä konttaavastakin vauvasta on jo hauska kokeilla kaksijalkaisen maailmaa ja näkökulmaa!

Vauvaa ei kuitenkaan karrata epäluontevasti tyrkyttää kävelykärryn tai -tuolin kyytiin, vaan vasta sitten, kun lapsi itse jo nousee tukea vasten ja ottaa muutamia askelia. Tällöin lapselle on luontevaa kävellä ottaen tukea esimerkiksi taaperokärrystä.

Kävelytuolit

Kävelytuolin käytön voi aloittaa jo silloin, kun lapsi ei ota vielä askelia, mutta nousee kuitenkin jo itse seisomaan. Liian aikaisin lasta ei missään nimessä saa kärryyn laittaa, sillä liian aikainen seisottaminen voi olla vahingollista lapsen jaloille.

Kävelytuoleja on ainakin Baby Troldilla ja Chiccolla. Kävelytuoli tarkoittaa siis nimensä mukaisesti tuolia, jossa on pyörät alla. Mikäli lapsi osaa, hän voi seisoa tuolissa ja kävellä sen avulla ympäri huonetta. Tuolissa on yleensä jotain pieniä leluja kiinteästi, joten lapsi saattaa viihtyä siinä välillä paremmin kuin kontallaan, sillä siitä hän näkee kauemmas ja korkeammalle.

Taaperokärryt

Mikäli haluaa pitkäaikaisemman välineen lapsen leikkeihin, kannattaa ehdottomasti mieluummin investoida taaperokärryyn kuin kävelytuoliin. Taaperokärrystä on iloa kauan senkin jälkeen, kun lapsi jo säntäilee ympäri taloa. Taaperokärryjä voi käyttää nukenvaunuina, niillä voi kuljetella tavaroita paikasta toiseen ja mikä hauskinta, niissä voi kuskata sisaruksia...

Brio on yksi ostetuimmista

Ehdoton ykkösominaisuus taaperokärryssä on jämäkkyys. Se pitää olla tarpeeksi vankkatekoinen, jotta se ei kaadu lapsen opetellessa sillä. Mickin ja Brion klassiset taaperokärryt ovat tällaisia jämäköitä, sillä ne on valmistettu hyvästä painavasta puusta ja niiden renkaat ovat kumiset ja luistamattomat. Samantapaisia puisia kärryjä löytyy muiltakin merkeiltä. Oliver Kidsin taaperokärry on hauska paloauto ja sopii erityisesti poikavauvoille. Jabadabadon kävelyvaunun saa roosan tai vaaleansinisen värisinä, Pumpkinilta taas löytyy neutraali ja kaunis valkoinen taaperokärry.

Brion valikoimista löytyy myös ihana punainen puinen taaperokärry, jossa on hieman korkeammat laidat. Näin se toimii myös nukenrattaina.

Taaperokärryä ei siis kannata laittaa kiertoon vielä sitten, kun lapsi on jo oppinut kävelemään. Matalammillakin laidoilla on merkitystä, kun tavaroita voi kuljetella kivasti paikasta toiseen.

Siirry alkuun