Lelut & lelukaupat netissä
Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Axkid
Britax
Cybex
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Eurotoys
Pinkorblue.fi
Poista kaikki suodattimet

Turvaistuimet 15-36 kg

33 tuotetta 2 kaupasta

Turvavyöistuimella turvallista matkustamista

Turvaistuin on hyvä katsoa aina lapsen painoon ja ikään nähden oikeaksi ja turvalliseksi. Lapsen elinaikana turvavyö vaihtuu käytännössä 3-4 kertaa, jos se toteutetaan oikein. Ensin on turvakaukalo, sitten turvaistuin ja sen jälkeen turvavyöistuin sekä myöhemmin korokeistuin. Turvaistuimet noin 4 ikävuodesta eteenpäin ovat noin 15-36kg oleville. Ne ovat usein turvavyöistuimia. Ne siis kiinnitetään kasvot menosuuntaan ja lapsi sekä istuin kiinnitetään turvavyöllä. 

Turvavyöistuin on usein kevytrakenteinen ja siinä on usein niskatuki sekä sivutörmäyssuojat. Niskatuki on useimmissa malleissa säädettävä, joka lisää turvallisuutta, kun se säädetään oikealle kohdalle. Turvavyöistuin tulee mieluiten laittaa takapenkille, sillä takapenkillä matkustava lapsi on 20% paremmassa suojassa onnettomuustilanteessa kuin edessä matkustava lapsi. On myös hyvä muistaa, että lasta ei laitettaisi penkkiin, jossa on turvatyyny, sillä 10 ikävuoteen saakka siitä on enemmän haittaa kuin hyötyä lapselle. Useissa autoissa turvatyynyt saa tarvittaessa myös pois päältä, mikä on hyvä huomioida silloin kun lapsi kiinnitetään sellaiseen istuimeen. Concord myy turvavyöistuinta etupalkilla, joka mahdollistaa sen, että tuolla istuimella voi matkustaa jo 9 kiloisesta eteenpäin. Isomman ollessa kyseessä etuturvapalkin voi kätevästi irrottaa. Etuturvapalkki suojaa lasta sivytörmäystilanteissa.

Turvavyöistuimeen lisäturvaa isofix-kiinnikkeillä

Turvavyöistuin ohjaa auton turvavyön oikealle kohdalle lapsen olkapäätä ja lantiota, jolloin lapsen matkustaminen on turvallista. Turvavyöistuin kiinnitetään aina kasvot menosuuntaan. Turvavyöistuimia on myös isofixeillä kiinnitettäviä, jolloin ne ovat entistä turvallisempia. Tällaista mallia valmistaa esimerkiksi Britax. 

Mikä sen mukavampaa matkustamista kuin se, että tietää lapsen olevan hyvä ja turvallinen matkustaa. Aina on hyvä muistaa, että tarkistaa lapsen kiinnityksen ja että lapsi istuu oikein turvavyöistuimessa. Netistä voit tilata omille lapsillesi juuri oikeanlaiset turvavyöistuimet sivutörmäyssuojineen varustettuna. Lekmeriltä löytyykin runsas valikoima eri merkkisiä istuimia kuten Concord, Cybex ja Graco. 

 

 

Siirry alkuun