Lelut & lelukaupat netissä

Turvaistuin selkämenosuuntaan mahdollisimman pitkään

Lapsen kasvaessa on turvaistuintakin päivitettävä. Vauvan kasvaessa isommaksi on tarpeellista siirtää hänet kaukalosta turvaistuimeen. Turvaistuimesta siirtäminen riippuu paljolti niin lapsen koosta kuin iästäkin. Jotkut mahtuvat turvakaukaloon vuoden ikäiseksi saakka ja vähän isommaksikin, toiset taas täytyy siirtää esimerkiksi painonsa vuoksi jo 9kk ikäisenä turvaistuimeen. Mitä pidempään lapsi matkustaa selkä menosuuntaan, sitä turvallisempaa. Vasta 4-vuotias pystyy kannattelemaan päätään ja kaulaansa törmäyksessä kasvot menosuuntaan.

Kun vauva siirretään turvaistuimeen, on hyvä hankkia istuin, jota saa käyttään aina 9kk iästä sinne 18kg saakka ellei 25kg asti. Tällaisia selkämenosuuntaan asennettavia turvaistuimia on saatavilla hyvin monenlaisia. Niitä voi tilata myös netistä. Esimerkiksi Britaxilla on turvaistuin, jossa on isofixit, jolloin turvaistuimen kiinnitys on erityisen helppoa ja kätevää. Isofixit lisäävät myös turvallisuutta, sillä ne todella pitävät istuimen paikallaan. 

Turvaistuimia isofixillä ja ilman

Hyvässä turvaistuimessa on aina kunnolliset sivusuojat, jotka suojaavat sivutörmäykseltä sekä säädettävä pääntuki. Lisäksi useista istuimista löytyy myös kaltevuuden säätö, joka lisää lapsen matkustusmukavuutta etenkin nukkuessa. Turvaistuimet kiinnitetään aina mielellään selkä menosuuntaan. On kuitenkin olemassa myös turvaistuimia jotka käyvät niin selkä menosuuntaan kuin kasvot menosuuntaankin. Tällainen malli on esimerkiksi Britaxilla. Lapsen kasvaessa istuin käännetään kasvot eteenpäin. 

Kun turvaistuin kiinnitetään selkä menosuuntaan, useissa malleissa jalusta ilmoittaa, onko se kiinnitetty oikein. Se lisää turvallisuutta matkustaessa. Selkä menosuuntaan asennettaessa turvaistuinta istuin yleensä kiinnitetään jalustan ja turvavöiden avulla. Selkä menosuuntaan kiinnitetty istuin vie usein enemmän tilaa autossa kuin kasvot menosuuntaan asennettu. 

Osta turvaistuin netistä

Turvallisinta ja useimmissa istuimissa olevatkin 5-pistevyöt turvaavat lapsen istumisen istuimessa ja useimmissa turvaistuimissa vyöt ovat säädettävissä useille eri korkeuksille, kuten myös Maxi Cosin Mobi istuimessa. Monissa turvaistuimissa kuten myös edellä mainitussa Maxi Cosin Mobissa on irrotettavat ja pestävät päälliset, joka auttaa pitämään istuimen siistissä kunnossa ja puhtaana. Maxi Cosin istuinta ja monia muita huippumerkkejä myy esimerkiksi Babyland.fi. Tilaa netistä sopiva turvaistuin sinun omalle rakkaalle lapsellesi niin voit matkustaa hänen kanssaan turvallisia kilometrejä. 

Siirry alkuun