Carena Viggen Infant Car Seat, 0-13 kg
42,00€ 82,90€
Selepude Spiderman
27,03€
OSANN Safety Baby, Pearl Blue
99,00€
AXKID iPad-teline, musta
14,00€ 14,90€
Istuinkoroke Mikki Hiiri
27,03€
MaxiCosi Rodi XP Fix, 25-36 kg
119,00€ 195,00€
Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
ABC
AeroMoov
Alex
Alvi
Axkid
Baby Dan
Britax
Britton
Bugaboo
Carena
Carlo
Cars
Chicco
Concord
Cybex
Diono
Disney
Disney Frozen
Disney Pixar Cars
Ferrari
Hamax
Hello Kitty
Knorrbaby
MaxiCosi
Minions
Nomad
Paw Patrol
Satex
Skip Hop
Spiderman
Star Wars
Babblarna
Babyzen
Besafe
Doona
Frozen
Gb
Goodbaby
Hauck
Luca
Nattou
Osanngmbh
Pegperego
Recaro
Safety1st
Sekalaiset
Storchenmuhle
Tfk
Trolls
Uppababy
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Babyshop
Ellos lelut
Eurotoys
Lekmer lelukauppa
Lelufantti lelukauppa
On24 lastenmaailma
Pinkorblue.fi
Shopping4net leikkikalut
Poista kaikki suodattimet

Turvaistuin

361 tuotetta 8 kaupasta
< Edellinen

Turvaistuimet ja -kaukalo valitaan lapsen koon ja iän mukaan

Yksi tärkeimpiä ja välttämättömimpiä hankintoja vauvalle on turvakaukalo ja 9 kiloisesta lapsesta alkaen turvaistuin. Nykyisin todella monet hankinnat vauvalle ja muutenkin tehdään käytettyinä, mikä on tietysti todella järkevää. Turvakaukalo ja turvaistuin on kuitenkin syytä hankkia uutena, ellei tiedä kenellä istuin on ollut ja onko se varmasti kolaroimaton. Turvaistuimen tulee olla kolaroimaton, jotta siinä on tarvittavat suojat paikallaan ja että se suojaa lasta mahdollisimman hyvin. 

Turvakaukalo kannattaa ostaa uutena

Turvakaukaloja on erilaisia, niitä käytetään vastasyntyneestä aina yhdeksän kiloiseen asti. Turvakaukalo kiinnitetään usein turvavyöllä autoon, mutta yhä useampi hankkii telakan lisäksi. Telakka on lisäosa, joka kiinnitetään auton istuimeen kiinni joko vöillä tai isofix-kiinnikkeillä. Isofix-kiinnikkeet löytyvät useimmista yhtään uudemmista autoista. Turvakaukalo sitten kiinnitetään kätevästi telakkaan napsauttamalla siihen kiinni. Se on erittäin vaivatonta ja nopeuttaa huomattavasti turvakaukalon laittamista autoon. Turvakaukalossa on erittäin tärkeää oikeanlainen kiinnittäminen. Turvakaukaloita varten on olemassa myös adaptereita, joiden avulla turvakaukalon voi kiinnittää vaunujen ja rattaiden runkoon. Turvakaukaloita valmistaa esimerkiksi Brio, Graco sekä Maxi Cosi.

Alle 4-vuotias mielellään selkä menosuuntaan

Turvaistuimen hankinta tulee eteen silloin kun lapsi alkaa olla liian iso turvakaukaloon ja painaa 9kg tai enemmän. Turvaistuimia on alkaen 9 kg, ja joitakin voi käyttää myös jo vastasyntyneellä. Turvaistuinta hankkiessa kannattaa muistaa, että mieluiten alle 4 vuotiaat matkustavat vielä turvaistuimessa selkä menosuuntaan. Sillä sen jälkeen lapsi on kyllin kykenevä kannattelemaan päätään tapaturman sattuessa. Turvaistuimia myydään niin telakalla laitettavia kuin vöillä asennettavia. Joissakin turvaistuimissa on nykyään itsessään isofix kiinnitykset, mikä turvaa istuimen pysyvyyden paikallaan ja nopeuttaa kiinnittämistä. Turvaistuimia löytyy niin lasten.fi kuin Lekmer.fi.

Tilaa turvaistuimet ja -kaukalot netistä

Turvaistuin kannattaa hankkia lapsen koon mukaan. Ensin turvakaukalo, sitten turvaistuin ja sitten turvavyöllinen turvaistuin sekä myöhemmin koroke. On erittäin tärkeää, että lapselle on valittu kokoon nähden oikeanlainen istuin ja että lapsi on kiinnitetty oikein kuin myös istuinkin. Kyse voi olla elämästä ja kuolemasta, kun ollaan autossa ja liikenteessä. Netistä voi tilata myös turvaistuimet ja turvakaukalot sekä muut lisävarusteet. Kun on noutanut nämä postista tai mistä noutaakaan, on hyvä katsoa että ne ovat ehyet. 

Siirry alkuun