Disney Princess vauva-allas, 70 cm
9,90€
Vauvan allas, vaaleanpunainen, Intex
17,57€
Hello Kitty Easy Set, Intex
29,90€
Bestway Fast Set Pool -setti, 366 x 76 cm
119,00€
Bestway Oval Pool 201 x 150 x 51 cm
42,00€
INTEX - Smiling Panda Babypool, 117 cm
13,95€
Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Bestway
Bubble
Dinosaur
Disney Princess
Hello Kitty
Intex
Minions
Paw Patrol
Swimpy
Deryan
Frozen
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Adlibris
Coolshop lelut
Ellos lelut
Eurotoys
Lekmer lelukauppa
Lelufantti lelukauppa
On24 lastenmaailma
Shopping4net leikkikalut
Poista kaikki suodattimet

Uima-altaat ja varusteet

100 tuotetta 8 kaupasta
< Edellinen

Uima-allas tuo kesän vesipedoille

Lapset rakastavat läträtä vedessä jo ihan pienestä vauvasta alkaen. Vesi on mukavan tuntoista iholla ja se tarjoaa viilentäviä leikkejä kuumiin kesäpäiviin. Verkkokaupat tarjoavat uima-altaita joka lähtöön. Taaperoille on olemassa pieniä läträyspaikkoja, kun taas isommat vesipedot pääsevät tekemään temppuja ja harjoittelemaan uimista isompiin uima-altaisiin. Uima-altaan ominaisuuksia kannattaakin miettiä lasten iän ja käyttötarkoituksen mukaan. Isommissa altaissa myös aikuiset pääsevät nauttimaan vedestä.

Kovareunainen, teräsrunkoinen vai ilmatäytteinen allas?

Uima-altaan materiaali on usein vahvaa muovia, mutta uima-altaita on tyypiltään erilaisia. Kovareunainen allas on heti käyttövalmis ja se säilyttää muotonsa hyvin. Reunat eivät kuitenkaan kestä kovaa painetta, joten kovareunainen allas soveltuu hyvin pienemmille lapsille vesileikkeihin. Samoin pienet puhallettavat altaat sopivat hyvin ensialtaaksi. 

Teräsrunkoiset altaat ovat uima-altaiden kestävintä ja samalla myös kalleinta sarjaa. Ruosteenkestävärunko on todella tukeva ja isompikin allas pysyy jämäkästi paikallaan. Teräsrunkoiset altaat saa kuitenkin kasattua säilytystä varten pienempään tilaan. 

Kolmas vaihtoehto on ostaa allas, jonka yläreunassa on ilmarengas, mikä pitää altaan pystössä. Tämän tyyppinen allas on nopeasti käyttövalmiina. Lisää vain vesi ja allas singahtaa pystöön. 

Uima-altaan huolto

Uima-allasta ostettaessa kannattaa tutustua tarkasti myös oheistuotteisiin, joita tarvitaan uima-altaan kunnosapitoon. Uima-altaan vedenhoito on tärkeää, jos vettä ei vaihda joka kerta uuteen. Vedenhoitoon on myynnissä klooria ja Ph:ta tasapainottavia aineita. Myös veden pitoisuuksia kannattaa seurata sitä varten suunnitelluilla mittatikuilla. Isoja uima-altaita on suhteellisen hidasta täyttää, joten kannattaa suosiolla ostaa myös vedenhoitoaineita, jolloin veden käyttöikä pitenee huomattavasti. Uima-altaita varten on kehitetty myös hiekkasuodatinpumppuja, mitkä pitävät veden puhtaana ja pidentävät veden vaihtoväliä. Otsoni- ja suolavesijärjestelmän avulla voi taas korvata kaikki altaaseen laitettavat kemikaalit. 

Suomen kesä on usein arvaamaton, joten uima-altaisiin on saatavilla myös vedenlämmittimiä, mitkä pitävät allasveden uimalämpöisenä ilman viilentyessä. Myös altaan pohjalle kannattaa ostaa siihen tarkoitukseen suunniteltu matto, mikä suojaa altaan pohjaa hyvin.

Siirry alkuun