Lelut & lelukaupat netissä
Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Angry Birds
Bestway
Bubble
Disney Pixar Cars
Ecoiffier
Exit
Intex
Little Tikes
Nerf
Nike
Paw Patrol
Playmobil
Rubens Barn
Skip Hop
Star Wars
Tomy
XShot
Adidas
Aquaplay
Axi
Blade
Elephant
Flipper
Fly
Junior
Legend
Rainbow
Sekalaiset
Step2
Sunny
Venom
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Coolshop lelut
Eurotoys
Lelufantti lelukauppa
Poista kaikki suodattimet

Uimalelut

967 tuotetta 3 kaupasta
< Edellinen

Lelut vesileikkeihin

Uimalelut vesileikkeihin

Vesileikit kuuluvat olennaisena osana lasten kesään. Erilaiset uimalelut lisäävät vesileikkien riemullisuutta entisestään, ja niistä pienimpiä voi käyttää myös kotona kylpyammeessa ympäri vuoden.

Uimalelujen kirjo on laaja

Uimaleluja on paljon erilaisia, ja niistä löytää jokainen lapsi itselleen mieluisimman. Tyypillisimpiä uimaleluja ovat leikkilaivat, joita lapsi voi uidessaan uittaa. Leikkilaivoja on paljon erilaisia, ja niistä löytyy sopiva jokaiselle ikäryhmälle. Monet tunnetut lelutuoteperheet sisältävät myös laivoja.

 

Esimerkiksi Lego-rakennussarjojen laivat kelluvat oikeasti ja muovipalikoista valmistettuina kestävät hyvin vettä. Isommat lapset nauttivatkin suuresti Lego-laivan rakentamisesta sarjan ohjeiden mukaisesti, tai aivan oman mielenkuvituksen mukaan suunnitellusta ja rakennetusta laivasta. Kun laiva on koottu valmiiksi voivat lapset testata niiden uittamista kylpyammeessa, uima-altaassa tai rannalla.

Leikkilaivat osana rantaleikkejä

Tietenkin on saatavilla myös yksinkertaisempia leikkilaivoja, joita ei tarvitse koota. Tällaiset uimalelut ovat kestäviä ja sopivat pienempienkin lasten käyttöön. On myös saatavilla radio-ohjattavia leikkiveneitä. Näitä on saatavilla useilta eri brändeiltä, eri hintaisina ja –laatuisina. Radio-ohjaus tarkoittaa nimenomaan langatonta ohjausta, eikä sellaista kauko-ohjausta, jossa kauko-ohjattava lelu on kaapelin päässä. Tällaisten lelujen suhteen on muistettava, että itse radio-ohjausyksikkö, josta lelua ohjataan, ei ole vesitiivis. Täten on lapsen itse oltava kuivalla maalla, laiturilla, veneessä, tai vedessä niin että kädet ovat jatkuvasti vedenpinnan yläpuolella. Siksi on hieman kyseenalaista, voidaanko tällaiset lelut lukea kuuluviksi kategoriaan uimalelut. Mutta hauskoja hetkiä ne lapsille oikein käytettynä joka tapauksessa tuovat.

Todellinen uimalelujen klassikko on nokka auki hymyilevä kylpyankka. Näitä suosivat niin pienemmät kuin isommatkin lapset. Niitä valmistaa mm. suomalainen Plasto, ja niitä on saatavilla useissa eri pirteissä väreissä. Nämä kylpyankat ovat hyvin kestäviä, ja niin ne sopivat pienimmillekin lapsille, jotka mielellään pureskelevat ja paiskovat leluja ympäriinsä.

Puhallettavat uimalelut

Puhallettavia uimaleluja on montaa eri mallia. Kokonsa vuoksi ne sopivat parhaiten käytettäviksi uima-altaissa ja rannoilla. Puhallettavia uimaleluja on myös saatavilla useilla eri brändeillä ja teemoilla, kuten vaikkapa Cars-autot. Uimaleluja on mm. sellaisia, joissa lapsi voi itse istua. Näitä ovat esimerkiksi uimarenkaat ja pikkuveneet. On myös puhallettavia uimaleluja, joita käsitellään muiden lelujen tavoin, ja joita ei ole tehty istuttaviksi. Näitä ovat vaikkapa puhallettavat pikkuvalaat ja muut eläimen muotoiset uimalelut.

Puhallettavat lelut on yleensä tehty melko ohuesta muovimateriaalista. Näin ne puhkeavat helpommin kuin vaikkapa kumiveneet, ja niinpä niitä on käsiteltävä varovasti. Yleensä lapsi tarvitsee usein aikuisen apua niiden täyteen puhaltamisessa. Koska uimaleluja käytetään vesileikkien yhteydessä, on muistettava pitää huolta leikkien turvallisuudesta. Vaikka puhallettavien uimalelujen varassa voi kellua, eivät ne silti korvaa varsinaisia kelluntavarusteita.

Valvonta vesileikeissä

Lasten vesileikkejä on syytä aina valvoa, vaikka kysymys olisi vain matalasta kesämökin rannasta. Vielä uimataidottomilla lapsilla on aina syytä olla kelluntavarusteet, ja myös uimataidon jo omaksuneita lapsia on pidettävä silmällä. Vasta uimaan oppinut lapsi voi helposti yliarvioida omat voimansa ja uida liian kauas syvän veden ylle. Luonnollisesti uimaleikkien yhteydessä on etelän rannoilla otettava vaarin paikallisista varoituksista koskien mm. virtauksia ja meduusoja.

Kaikki yleiset uimahallit ja uima-altaat eivät salli lasten tuovan omia uimaleluja. Siellä missä uimalelut sallitaan, on niiden käyttö yleensä rajoitutettu vain lapsille nimenomaisesti tarkoitettuihin lastenaltaisiin. Näitä määräyksiä on syytä kunnioittaa kaikkien uimarien viihtyvyyden ja turvallisuuden vuoksi.

Uimalelut lyhyesti

  • Uidessa ja vedessä käytettäviä leluja tyypillisiä uimaleluja ovat leikkilaivat ja muut uitettavat lelut
  • Klassinen uimalelu on mm. suomalaisen Plaston valmistama kylpyankka
  • Puhallettavia uimaleluja on paljon markkinoilla uimaleluja myydään monessa paikassa, sesonkiaikaan jopa bensiiniasemilla
Siirry alkuun