Lelut & lelukaupat netissä

Ulkolelut netistä

Vaikka Suomen kesä onkin lyhyehkö, ei se vähennä lasten intoa leikkiä ulkona, ja ulkolelut ovatkin suosittuja niin kivijalkakaupoissa, netin verkkokaupoissa kuin kotien pihoillakin. Koska Suomessa sääolosuhteet vaihtelevat välillä radikaalistikin vuodenaikojen mukaan, ovat suomalaiset oppineet mukautumaan luonnon kulkuun ja nauttimaan ulkoleikeistä ja leluista säästä riippumatta. Suomalaiset lapset leikkivät ulkona huolimatta siitä paistaako aurinko tai sataako vettä tai lunta. Leikkiminen ulkona luonnon helmassa onnistuu milloin vain kunhan vain varustautuu sopivin vaattein ulos lähtiessä. Lelut, joilla ulkona leikitään on myös syytä valita sään mukaan. Vuoden aikaan sopivat ulkolelut voi ostaa lähimmästä lelukaupasta, jossa on laaja valikoima. Ulkoleluja myy netissä esimerkiksi alla olevat verkkokaupat:

 • Adlibris
  Toimitusaika: 2-6 pv
  Toimitukset: 1,9 - 2,9 €
  Ilmainen toimitus yli 16,90 € tilauksissa
  Uutiskirjeen tilaajalle -10% alennuskoodi
 • CDON lelut
  Toimitusaika: 1-6 pv
  Toimitukset: 4,95 €
  Ilmainen toimitus yli 100€ tilauksille
 • BR lelut
  Toimitusaika: 3-7 pv
  Toimitukset: 5,9 €
  Ilmainen toimitus yli 40 € tilauksissa
 • Haluatko kauppasi tälle listalle? Ota yhteyttä yhteys [ät] lelukaupat.fi

Myöhään keväällä ja kesällä uima-altaat ovat suuressa suosiossa ja niitä on tarjolla monia eri mallisia ja kokoisia. Suurin sesonki niiden myynnissä alkaa yleensä samaan aikaan kuin vuoden ensimmäiset lämpimät päivät. Altaita löytyy niinkin pieniä kuin metrin levyisiä pienille lapsille sopivia kahluualtaita, sekä niin suuria että niihin mahtuu koko perhe tai suuri joukko lasten ystäviä. Suurimmissa malleissa on mukana usein sähköllä toimiva pumppu. Takapihan uima-altaat ovat yleensä suunniteltu siten että ne tulisi peittää tai laittaa suojaan varastoon kun lämmin allaskausi on ohi.

Trampoliini on yksi suosituimmista ulkoleluistaKun nurmikko ja hiekka ovat jälleen näkyvissä pitkän talven jälkeen ja lumi on sulanut pois, löytävät kaiken kokoiset, malliset ja muotoiset hiekkalelut tiensä kauppojen hyllyille. Tällöin kauppojen hyllyt täyttävät myös puhallettavat uimalelut, joilla monet lapset leikkivät uima-altailla ja -rannoilla. Muut suuret ulkolelut kuten trampolinit ovat suosittuja kun säät lämpenevät ja perheet alkavat käyttämään enemmän aikaa ulkona. Suomen pitkät valoisat kesäpäivät sallivat ulkona leikkimisen aikaisesta aamusta myöhään iltaan saakka. Ulkolelut kuten trampolinit ovat monen lasten mieleen, ja niitä on saatavilla useissa eri koissa. Osa niistä on yhdelle lapselle suunnattuja metrin levyisiä malleja, mutta kaupoista löytyy myös suuria takapihalle tarkoitettuja malleja, joissa jopa neljä innokasta hyppijää voi hyppiä kerralla. Näiden isojen trampoliinien halkaisija voi olla kolmen ja neljän metrin välillä. Useimmissa suurissa trampoliineissa on turvaverkko loukkaantumisten estämiseksi.

Jokainen, joka on viettänyt pidemmän aikaa Pohjois-maissa tietää, että lämpimän ja aurinkoisen ajan sesongit ovat väistämättä ohi neljässä kuukaudessa. Se kuitenkin tarkoittaa vain sitä, että on aika vaihtaa ulkoiset vesileikit ja hiekkakakkujen tekeminen muihin hauskoihin ulkoleikkeihin. Kun vuosi lähestyy loppuaan valoisa aika vähenee ja sää viilenee. Tällöin perheet kaivavat talven ulkolelut esiin varastoista lunta odottamaan. Kun ensimmäiset lumihiutaleet leijuilevat alas taivaalta talvea ennakoiden, juoksevat innostuneet lapset ulos pulkat ja muut talven ulkolelut kourissaan. Pulkka sanan määritelmä on itseasiassa Pohjoismainen lyhyt ja matala kelkka ja alunperin sitä käytettiin koiran, poron tai hiihtäjän vetämänä tavarankuljetusalustana. Nykyään kuitenkin tätä tavanomaisempi näky on pieni lapsi, joka kuljettaa pulkassa perässään niin lumipallot, lapiot kuin muutkin ulkolelut. Ulkolelut ovat siis suosittuja talvellakin.

Maassa jossa lumi pysyy maassa lähes viisi kuukautta vuodessa, on tarjolla useita muitakin ulkoleluja, jotka on suunniteltu pelkästään talvea ajatellen. Stigat ovat suosittu vaihtoehto pulkille. Stiga Snowracer on jousilla ja erillisellä jarrulla varustettu tyylikäs rattikelkka, ja siinä on myös automaattinen narunkelausmekanismi.

Etenkin pojat ottavat mielellään Stigat käyttöön muutaman vuoden pulkassa istumisen jälkeen, sillä ne tarjoavat vauhdikkaammat laskut talvisissa rinteissä.

Mikä tahansa vuodenaika onkaan kyseessä, ja mikä tahansa sää ulkona vallitseekaan, aina löytyy tilanteeseen sopivat ulkolelut. Kaikkein pienimmistä hiekkaleluista suurimpiin trampoliineihin ja uima-altaisiin. Erilaiset ulkolelut tarjoavat viihdykettä koko perheelle heidän nauttiessaan laatuaikaa yhdessä luonnon olosuhteista nauttien!


Kokemuksia? Lisää kommentti

Paljonko on yhteensä 1 + 2 + 3? (vastaus numerona)


Siirry alkuun