Lelut & lelukaupat netissä

Lapset saavat suunnitella pehmoleluja Ikeaan

Lapset saavat suunnitella pehmoleluja Ikeaan

Ruotsalainen huonekalu- ja sisustusjätti Ikea on tehnyt jo kymmenen vuotta todella omaleimaista tuotantoa: sillä on pehmolelusarja, joka toteutetaan lasten suunnitelmista suoraan. Tällä pehmolelusarjalla paitsi tuetaan länsimaisia lapsia luovuuteen myös autetaan kolmansien maiden lapsia järjestöjen kautta.

Ikeaa ei ole aina pidetty kaikkein vastuullisimpana yrityksenä, varsinkaan täällä Suomen liepeillä ja Karjalassa, jossa se on surutta käyttänyt hyväkseen ikimetriä ja Venäjän väljiä metsänvuokrauslakeja. Pehmolelukampanjastaan Ikea on kuitenkin tunnettu erittäin positiivisessa valossa, sillä jo vuodesta 2003 vedetyllä pehmolelukampanjallaan Ikea en kerännyt omien laskelmien mukaan jo 67 miljoonaa euroa hyväntekeväisyyteen. Ikea lahjoittaa euron jokaisesta myydystä pehmolelusta Unicefin ja Pelastakaa Lapset ry:n vetämiin koulutusprojekteihin.

Tänä vuonna pehmolelukampanja sai lisää väriä ja lasten kynien jälkiä, sillä Ikea antoi lasten suunnitella pehmolelut hyväntekeväisyyskampanjaan. Ikea sai lapsilta satoja suunnitelmia, joista valittiin kymmenen. Nämä kymmenen lasten mielikuvituksesta kummunnutta pehmolelua ovat erittäin haukoja, värikkäitä, omaleimaisia ja persoonallisia.

Voit katsoa videon pehmolelukampanjasta:

 


Takaisin

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Suomen pääkaupunki?


Siirry alkuun