Lelut & lelukaupat netissä

Lelukalenterit vertailussa: osa huijausta, katso mikä antaa rahalle vastinetta

Lelukalenterit vertailussa: osa huijausta, katso mikä antaa rahalle vastinetta

Lasten lelujoulukalentereita on tarjolla kymmeniä erilaisia. Kalentereissa on leluja, koulutarvikkeita, tarroja, eläinhahmoja, askartelutarvikkeita, muovailutarvikkeita... Osa lelukalentereista tuntuu kuitenkin sekä aikuisista että lapsista huijaukselta. Katso mitkä kalenterit antavat eniten rahalle vastinetta!

 

Lasten lelukalenterit ovat pikku hiljaa syrjäyttämässä perinteiset suklaakalenterit. Lelukalentereista lapsi saa joka päivä jonkin pienen lelun tai muun esineen. Tarjolla on Lego-kalentereita, Frozen-kalentereita, Sleich, Barbie, Playmobil, Hot Wheels, Minions, PlayDoh, Muumi, Disney Princess, Cars -kalentereita. Kalenteteissa sisällä voi olla leluja, hiustarvikkeita, muovailutarvikkeita, koulutarvikkeita, tarroja, hahmoja tai muita pieniä esineitä.

 

MTV3 teki vertailun ja arvion 13 eri joulukalenterista, joka sisältää erilaista tavaraa lapsille. Arvioitavana olivat Lego City, Lego Friends, Playmobil kuninkaallinen luisteluretki, Playmobil NHL, Schleichin hevosjoulukalenteri, Schleichin dinosaurusjoulukalenteri, My Little Pony, Star Wars -suklaa- ja lelukalenteri, Frozen-suklaa- ja lelukalenteri, Play-Doh-muovailuvahakalenteri, My dough -muovailuvahakalenteri, Barbie-kalenteri ja Muumikalenteri.

 

Arvioijina toimivat joukko lapsia sekä näiden vanhemmat. Yleinen huomio kalentereista oli, että hintaansa nähden kalentereista saa yllättävän vähän mitään rahalle vastinetta. Lelukalenterit maksavat kuitenkin 20-30 euroa, tai jopa enemmän. Esimerkiksi Play-Doh muovailukalenterissa tuli pieniä muovailumuotteja sekä muutama pieni purkki muovailuvahaa, ja hinta on kuitenkin lähemmäs 30 euroa. Monissa muissakin kalentereissa kalenterin anti jäi niin laihaksi, että lapsetkin ihmettelivät, voiko kalenteria edes kutsua lelukalenteriksi. Aikuiset kokivat monet kalenterit täysin huijaukseksi.

 

Eniten kiitosta saivat kaikki Lego-kalenterit. Lego lelukalentereissa jokainen luukku sisältää pienen paketin Legoja, joten jokaiselle päivälle on pientä askaretta lapselle. Aikuisetkin kokivat, että Lego-kalentereista sai ehdottomasti eniten rahalle vastinetta. Legolla on lelukalentereista muun muassa Lego City, pari erilaista Lego Friends sekä Lego Star Wars kalenterit. Lelukauppojen kaikki joulukalenterit löydät täältä.

 

Katso video joulukalenterivertailusta täältä.


Takaisin

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Englannin pääkaupunki?


Siirry alkuun