BRIO, Taaperokärry, musta
32,00€ 56,00€
Rubens EcoBud Aspen
37,95€
FEHN 3D-leikkimatto Ocean Club
64,90€
Baby, Taaperokärry, Valkoinen, Stoy
16,50€ 32,90€
Italtrike La Cosa Ride-On, Eri värejä
58,90€ 65,90€
Wheely Bug Hiiri
85,00€
Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
ABC
Alex
Angry Birds
Baby Born
Baby Dan
Bamse
Barbapapa
Berg
Big
Bilibo
Brio
Britton
Bumbo
Cam
Carena
Cars
Caterpillar
Chicco
Classic World
Clementoni
Cotoons
Crayola
Dantoy
Disney
Disney Frozen
Disney Pixar Cars
Disney Princess
Dooky
ELC
Ecoiffier
Eichhorn
Ferrari
Fifa
Fisher-Price
Geggamoja
Hape
Hello Kitty
Hot Wheels
Intex
JCB
Jabadabado
Janod
Jocko
Jukka
Kids Concept
Kidz Delight
Lamaze
Laugh & Learn
Little Tikes
Littlephant
MAM
Mega Bloks
Melissa & Doug
Micki
Milana
Minions
Mumin
Muumi
My Little Pony
NUK
Nerf
Outra
Palomies Sami
Party
Paw Patrol
Pinolino
Plasto
Play2learn
Playgro
Playmobil
Pony
Princess
Quercetti
Razor
Redbox
Roommate
Rubens barn
Safari
Sassy
Schleich
Skip Hop
Smoby
Smurffit
Spiderman
Star Wars
Stoy
Summertime
Tactic
Teddy Mountain
Teddykompaniet
Teletubbies
Tomy
Tuomas Veturi
Turtles
Vikingtoys
Vilac
Vtech
Wheely Bug
Absorba
Amazonas
Babblarna
Babyfehn
Baghera
Bajo
Bambam
Bbjunior
Bieco
Bino
Bloomingville
Cat
Comfort
Cream
Dacapo
Djeco
Drbrown
Dumbo
Elephant
Fehn
Fillikid
Friends
Frozen
Haba
Hauck
Head
Hess
Hevea
Injusa
Italtrike
Jellycat
Jumbo
Keenway
Kidkraft
Krea
Leaf
Legler
Littleheart
Maze
Mercedes
Molo
Moon
Mudpuppy
Nalle
Nattou
Naturezoo
Nic
Oball
Palapelit
Plantoys
Police
Puky
Rainbow
Rattstart
Retro
Ring
Sebra
Sekalaiset
Simba
Spiral
Steiff
Step2
Sterntaler
Sunny
Turbo
Twilight
Up
Viking
Vulli
Winther
Zazu
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Adlibris
BR lelut
Babyshop
Coolshop lelut
Ellos lelut
Eurotoys
Hong Kong
Lekmer lelukauppa
Lelufantti lelukauppa
On24 lastenmaailma
Pinkorblue.fi
Shopping4net leikkikalut
Stockmann lelut
Poista kaikki suodattimet

Vauvalelut

2242 tuotetta 13 kaupasta
< Edellinen

Vauvalelut perheen pienimmille

Vauvat ja taaperot voivat oppia enemmän maailmasta sellaisten lelujen avulla, jotka on suunniteltu heidän ikäänsä ja kehitysvaiheettaan ajatellen. Noin kuuden kuukauden iässä useimmat lapset ovat kehittäneet jonkinlaiset motoriset kyvyt, joita tarvitaan tarttumiseen, pyörimiseen ja esineiden yhteen hakkaamiseen. Vauvalelut, jotka stimuloivat näitä taitoja ovat hyviä vaihtoehtoja pienemmille lapselle. Vastasyntyneille ja vauvoille helistimet ovat selkeä suosikki. Vauvoille suunnatuiden lelujen kirjo lelukaupassa on nykyisin erittäin suuri. Alta löydät joitakin netissä toimivia lelukauppoja.

Fisher-Price ja Chicco lasten suosiossa

Vauvojen ja taaperoiden lelut tarjoavat monesti vauvoille juuri oikean määrän aktiviteettia olematta ylistimuloivia tai liian kalliita. Yritykset kuten Fisher-Price ja Chicco tarjoavat suosittuja vaihtoehtoja kuten Rainforest Monkey -purulelun, pehmeän avainhelistimen tai Hello Baby Phone -helistimen.

Helistimet ensimmäisiä leluja

Vauvojen lelutHelistinten ja purulelujen lisäksi vastasyntyneiden lasten erityisesti rakastamia leluja ovat leikkikaaret ja matot, jotka tarjoavat pehmeän ja turvallisen paikan leikkiä ja tutkia ympäristöä. Koska erittäin nuorilla vauvoilla on rajoittunut liikuntakyky, voi visuaalisesti stimuloiva ja miellyttävä paikka tarjota tilan, jossa lapsi voi tarkkailla maailmaa ja kohdata samalla kehitykselliset tarpeensa. Chicco tarjoaa nokkelaa Cuddler & Gym -tuotetta, joka ei ainoastaan tarjoa värikkäitä ja äänillä varustettuja riippuvia leluja, vaan siinä tulee mukana myös laukku johon maton voi pakata mukaan otettavaksi. Se muuttuu myös pieneksi pesäksi nostamalla reunat ylös. Tämä ominaisuus suojaa pientä vauvaa auringolta ja hyönteisilt, kun vauvaa ollaan ulkoiluttamassa luonnossa. Tämä pieni pesän kaltainen paikka on vauvalle varmasti mieluisa ja se myös lisää vauvan turvallisuuden tunnetta.

Lelut kehittävät motoriikkaa

Kahdentoista kuukauden ikäisille vauvoille tarkoitetut vauvalelut auttavat vauvoja kehittämään ketteryyttä ja motorisia taitojaan. Nämä lelut rohkaisevat lasta käyttämään fyysisesti ja auttavat vauvoja kävelemisessä, työntämisessä tai konttauksessa. Suuret vauvalelut kuten kuorma-autot, traktorit ja lumiaurat, joita esimerkiksi korkealaatuisia kotimaisia muovileluja valmistava Plasto tuottaa, rohkaisevat lasta käyttämään koko kehoaan liikkumiseen ja kehittävät myös nopeutta. Nämä vauvalelut ovat erittäin monipuolisia sillä ne sopivat yleensä niin sisäleikkeihin kuin ulkokäyttöönkin. Fisher-Price tarjoaa kätevää aktiviteettivaunua, joka mukaantuu lapsen kasvun ja kehityksen mukaisesti; sen voi muuttaa työntökärrystä vaunuiksi jne. Se toimii aluksi lapsen tukena ensimmäisten huterien askelten sekä tasapainon harjoittelussa, mutta se muuttuu myös käteväksi kärryksi, jolla taapero voi kuljettaa rakastamansa vauvalelut tai aarteet haluamaansa paikkaan. Myös Chicco tarjoaa aktiviteettivaunuja, jotka ovat hieman edellä mainittua tavanomaisempia, mutta jotka tarjoavat lapselle lähes kaikki samat hyödyt kuin Fisher-Pricen vaunu.

Lelut tulee valita iän ja kehitystason mukaan

Sen lisäksi, että vauvalelut valitaan iän mukaisesti, on myös hyvä valita lelut vauvan temperamenttin tai kehityksen mukaan. Puuha-aiheiset vauvalelut ovat tarkoitettu stimuloimaan lapsen vuorovaikutusta, liikettä ja liikuntaa, ja ne ovat erittäin viihdyttäviä suurimmalle osaa sekä pikkuvauvoista että taaperoista. Fisher-Price tarjoaa kaikenlaiset vauvalelut esim. Rhythm & Moves Stand-Up Ballcano puuhalelu sopii perheen pienemmille. Lapsi täyttää lelun keskustan värikkäillä palloilla ja napauttaa sen jälkeen ylhäällä olevaa palloa, tai vaihtoehtoisesti keskellä olevaa hahmoa niin, että pallot kierivät alas ramppia pitkin. Lelun runsaat värikkäät valot ja iloinen musiikkitoiminto rohkaisevat lasta liikkumaan ja aloittamaan tanssin. Tämä on lapselle luonnollinen tapa liikkua.

Valitse kestävät vauva- ja taaperolelut

Vauvalelut jotka varmasti kestävät ajan hammasta ovat pehmolelut, ja ne ovat yksi harvoista vaihtoehdoista, jotka ilahduttavat niin pieniä kuin vanhempiakin lapsia. Nämä pehmeät ja söpöt vauvalelut ovat suosittu vaihtoehto unikavereiksi sillä niistä on helppo pitää kiinni ja niitä voi halia ja paijata. Koska lasten tarpeet on syytä ottaa huomioon myös öisin, on markkinoilla runsaasti vaihtoehtoisia yövaloja kuten Fisher-Price Discover ’n Grow Light Up & Go. Nämä antavat vanhemmille mahdollisuuden nähdä soittaen samalla lasta rauhoittavaa musiikkia, joka auttaa pienokaista pääsemään takaisin unten maille.

Lelukauppojen vauvalelut

Netin lelukaupoista löytää nykyään melkoisen valikoiman leluja vauvalle jo aivan elämän ensimmäisistä kuukausista lähtien. Netin valikoima ei rajaudu pelkästään kaikille tuttuihin helistimiin ja mobileihin, vaan lelukaupoissa avautuu kokonainen vauvalelujen maailma. Lelujen valinnassa on tärkeää huomioida kirkkaat värit, selkeät kuviot ja pehmeät, pyöreät muodot.

Leikkimatot vastasyntyneille

Erilaiset aktivoivat leikkimatot soveltuvat jo aivan vastasyntyneille vauvoille. Fischer Pricen sademetsäteeman ympärille rakennettu leikkimatto kuljettaa vauvan suoraan eksoottiseen tunnelmaan. Leikkimatolla maaten vauva voi kuunnella erilaisia sademetsän ääniä, kosketella erilaisia pintoja ja katsella sademetsän värikkäitä eläimiä. Eläimiä voi siirrellä ja kiinnitellä eri puolille, jolloin lapsi innostuu niitä kurottelemaan sekä tutkimaan ympäristöään niin selällään kuin mahallaan maaten. Aina ei vauvan leikin tarvitse olla aktivoivaa, ja ruotsalaiselta Teddykompanielta löytyy hellyyttäviä eläinhahmoja niihinkin tilanteisiin, kun vauvan on aika rauhoittua ja nukahtaa: valikoimasta löytyy niin uniriepuja kuin ripustettavia, soivia pehmoeläimiä.

Lahjaidea vauvalle

Takuuvarma vauvaleluhitti on Mickin iso, värikäs ja pehmeä lohikäärme, jonka täytteenä on 60 kirkkaan väristä palloa. Tuohon mukana kulkevaan pallomereen tekee varmaan aikuisenkin mieli kömpiä, mutta ehkä annetaan yli puolivuotiaille vauvoille etuajo-oikeus pallomerileikkeihin. Hieman vanhemmille, 1-vuotiaasta ylöspäin, soveltuvat erilaiset palikkapelit ja esimerkiksi BRIOn hakka-lelut. JaBaDaBaDo:n iloisten väristen palikkalaatikoiden kanssa lapsi oppii hahmottamaan erilaisia muotoja ja kehittää motoriikkaansa.

Erilaiset vauvalelut ovat siis paitsi hauskoja, myös ensiarvoisen tärkeitä lapsen oppimisen kannalta.

Siirry alkuun